VMware a HP pomohou zákazníkům rychleji využívat služeb privátního cloudu

[Tisková zpráva] Obě firmy rozšíří dosavadní desetiletou spolupráci uvedením nových řešení, referenční architektury a služeb z oblasti integrace

Praha, 1. září 2010 – společnosti VMware a HP oznámily na právě probíhající konferenci VMworld 2010 uzavření dohody o poskytování nového virtualizačního řešení, referenční architektury a IT služeb, které pomohou zákazníkům urychlit nasazení technologií z oblasti cloud computingu a IT-as-a-service (IT jako služby).

Rychlejší nasazení cloud computingu
Společnosti VMware a HP začaly spolupracovat na vytvoření komplexního řešení cloud infrastruktury kombinující software VMware vCloud™ Director s produkty HP BladeSystem Matrix a HP Cloud Maps. Díky tomuto řešení budou moci zákazníci lépe kontrolovat a spravovat fyzické i virtuální prvky cloud infrastruktury.

Řešení HP Cloud Map pro VMware vCloud Director může být integrováno přímo do zákaznických prostředí Matrix, čímž se výrazně rozšíří možnosti nové VMware vCloud infrastruktury. Integrace řešení Matrix a VMware vCloud Director umožní zákazníkům snadněji škálovat virtualizované zdroje a rychleji se tak přizpůsobovat měnícím se obchodním požadavkům. Technologické preview nové cloud infrastruktury by mělo být představeno do konce letošního roku.

Díky novému rozšíření HP Insight Control for VMware vCenter Server mohou zákazníci optimalizovat svá IT prostředí a snížit jejich složitost prostřednictvím vylepšených možností správy. Řešení HP Insight Control for VMware vCenter Server nabízí vysoce výkonný systém pro řízení a administraci virtualizovaných systémů, včetně jejich komplexního monitoringu, vzdálené správy a optimalizace napájení přímo z konzoly VMware vCenter Server.

Díky kombinaci fyzického a virtuálního pohledu mohou zákazníci snížit složitost svých stávajících serverových prostředí a monitorovat stav či výkon virtuálních strojů i hostitelských systémů. Integrovaný nástroj pro řešení problémů, výkonná vzdálená správa a proaktivní řízení výkonu dále zjednodušují provoz datových center a zároveň snižují rizika i energetické náklady.

Referenční architektura pro minimalizaci rizik
Společnosti VMware a HP budou dále spolupracovat na vývoji referenční architektury, která poskytne integrované, maximálně spolehlivé řešení pro SMB firmy, podniky, prostředí cloud computingu a virtualizaci klientů.

Referenční architektura usnadní zákazníkům vytváření návrhů integrovaných IT prostředí a zavádění nejefektivnějších pracovních postupů. Navíc přinese zákazníkům snazší implementaci spolehlivých virtualizovaných řešení, která budou nejvhodnější pro jejich individuální obchodní cíle. Referenční architektura, která je vyústěním úspěšné desetileté spolupráce obou společností, bude komerčně dostupná do konce tohoto roku.

Služby pro zvýšení adaptability cloudu
Na základě nově oznámené dohody bude HP poskytovat služby poradenství, integrace a podpory pro zákazníky, kteří se rozhodnou pro zavedení virtualizačního softwaru VMware v rámci HP konvergované infrastruktury. Nové služby, které jsou již v současnosti dostupné, urychlí přechod zákazníků ke cloud technologiím konsolidací datových center a virtuálních desktopů.

HP na VMworldu
Na aktuálně probíhajícím veletrhu VMworld 2010 demonstrují společnosti HP a VMware integraci řešení HP BladeSystem Matrix a HP CloudStart s VMware vCloud Director, HP Insight Control for VMware vCenter Server a virtualizaci klientů.

Další informace jsou k dispozici na webových stránkách www.vmware.com/hp a www.hp.com/go/vmwa­re.

O společnosti HP
HP neustále vytváří nové příležitosti pro uplatnění technologií, které významně ovlivňují jednotlivce, firmy i celou společnost. Jako největší technologická firma světa nabízí HP špičkové produkty zahrnující tisková řešení, osobní výpočetní techniku, software, služby a IT infrastrukturu. Další informace o společnosti HP (NYSE: HPQ) jsou k dispozici na webu www.hp.com.

O společnosti VMware
Společnost VMware (NYSE: VMW) je celosvětovým lídrem v oblasti virtualizačních řešení od desktopů po datová centra. Zákazníci všech velikostí spoléhají na produkty VMware, v čele s nejrozšířenější světovou virtualizační platformou VMware vSphere, které jim umožňují snižovat investice a provozní náklady, zajistit kontinuitu činnosti, posílit zabezpečení a chovat se ekologicky. Společnost VMware je s příjmy ve výši více než dvě miliardy amerických dolarů za rok 2009, více než 190 000 zákazníky a 25 000 partnery jednou z nejrychleji rostoucích softwarových společností. Společnost VMware sídlí v Silicon Valley a má pobočky po celém světě. Více informací o společnosti VMware lze najít na webu www.vmware.com.

DigiZone.cz: Recenze Westworld: zavraždit a...

Recenze Westworld: zavraždit a...

Podnikatel.cz: V účtenkové loterii? 65 milionů ročně

V účtenkové loterii? 65 milionů ročně

Vitalia.cz: Pravda o přibírání na zimu

Pravda o přibírání na zimu

Podnikatel.cz: 3, 2, 1..EET startuje. Na co nezapomenout?

3, 2, 1..EET startuje. Na co nezapomenout?

120na80.cz: Stoná vaše dítě často? Upravte mu jídelníček

Stoná vaše dítě často? Upravte mu jídelníček

Měšec.cz: Banky mlží o nákladech na předčasnou splátku hypotéky

Banky mlží o nákladech na předčasnou splátku hypotéky

Vitalia.cz: Spor o mortadelu: podle Lidlu falšovaná nebyla

Spor o mortadelu: podle Lidlu falšovaná nebyla

Vitalia.cz: Zeleninové jogurty prý budou hit

Zeleninové jogurty prý budou hit

Podnikatel.cz: Chaos u EET pokračuje. Jsou tu další návrhy

Chaos u EET pokračuje. Jsou tu další návrhy

Vitalia.cz: Jsou čajové sáčky toxické?

Jsou čajové sáčky toxické?

Podnikatel.cz: Udávání kvůli EET začalo

Udávání kvůli EET začalo

Root.cz: 250 Mbit/s po telefonní lince, když máte štěstí

250 Mbit/s po telefonní lince, když máte štěstí