VMWare Fusion pomáhá fyzikům v CERNu analyzovat data z nejchladnějšího místa na Zemi

11. 9. 2008

[Tisková zpráva] PALO ALTO, Kalifornie, 11. září 2008 — VMware, Inc., (NYSE: VMW), světový lídr v oboru virtualizačních řešení od desktopů po datová centra, dnes oznámil, že fyzikové v CERNu, Evropské organizaci pro jaderný výzkum a přední světové laboratoři fyziky částic, používají VMware Fusion pro sdílení linuxového počítačového kódu prostřednictvím virtuálních strojů VMware, které běží na hardwaru Apple.

Virtuální stroje, vytvářené pomocí VMware Fusion, jsou používány fyziky pracujícími na experimentech, které probíhají na největším světovém urychlovači části s názvem Large Hadron Collider (LHC). LHC je nejvýkonnější urychlovač na světě, který vytváří paprsky částic se sedmkrát vyšší energií, než jakékoli dosavadní zařízení, a asi třicetkrát intenzivnější, když dosahuje projektovaného výkonu. Urychlovač LHC je uložen v tunelu dlouhém 27 kilometrů a jeho provozní teplota je 1,9 °C nad absolutní nulou (-271 °C). Studium kolizí částic při vyšších energiích, než kdykoli předtím, umožní fyzikům udělat další pokrok v chápání záhad vzniku a fungování vesmíru. Za pomoci VMware Fusion používají fyzikové hardware Macintoshe pro provozování softwaru na bázi Linuxu, který se připojuje k LHC Computing Grid (LCG) – distribuované výpočetní síti, do které je zapojeno 150 počítačových center s přibližně 40 000 CPU, které zpracovávají každý rok 15 petabytů nových dat. Tato síť, která poskytuje výpočetní výkon pro některé nejsložitější experimenty, může být zpřístupněna z CernVM, upraveného operačního systému Linux, který běží na nenáročném virtuálním stroji VMware, nasazeném na řadě PC a Mac pracovních stanic a notebooků.

Dále tisková zpráva pokračuje v anglickém znění: “CERN is a truly global organization and its physicists use a wide range of PC and Mac machines based on their particular requirements, creating a heterogeneous computing environment,” said Predrag Buncic, Virtualization R&D project leader at CERN. “This can make it very difficult to deliver applications to all our physicists, which is why we are exploiting how virtualization technology can help as achieving these goals, With VMware Fusion, Mac users can use the exact same virtual machines—with the exact same software—on their Mac hardware as our PC users run using VMware Player.” “VMware Fusion has proven to be a very stable, robust and easy to use platform,” said Buncic. “Performance levels have been impressive with VMware Fusion in the face of some particularly demanding number-crunching and modeling tasks performed by our physicists.”

“Macs have long been popular with consumers due to their clean and simple interface, reliability and security. What’s more, an increasing amount of business users are also making the Mac their preferred platform of choice,” said Serge Robe, senior product marketing manager at VMware. “VMware Fusion gives businesses more freedom and flexibility in terms of the operating systems they can support and allows Mac users to run all the PC applications they need on their Mac hardware in a seamless and straightforward fashion. It has given CERN an excellent solution to the challenges presented by the lack of a standard hardware platform and is a key part of CERN’s virtua­lization initiative.”

DigiZone.cz: NG natáčí v Praze seriál o Einsteinovi

NG natáčí v Praze seriál o Einsteinovi

Lupa.cz: UX přestává pro firmy být magie

UX přestává pro firmy být magie

Vitalia.cz: Jak koupit Mikuláše a nenaletět

Jak koupit Mikuláše a nenaletět

Měšec.cz: Platby do zahraničí: pozor na tučné poplatky

Platby do zahraničí: pozor na tučné poplatky

Vitalia.cz: Manželka je bio, ale na sex moc není

Manželka je bio, ale na sex moc není

Vitalia.cz: Znáte „černý detox“? Ani to nezkoušejte

Znáte „černý detox“? Ani to nezkoušejte

Podnikatel.cz: Pozor, pojišťovny mění čísla účtů

Pozor, pojišťovny mění čísla účtů

120na80.cz: Bojíte se encefalitidy?

Bojíte se encefalitidy?

Měšec.cz: Golfové pojištění: kde si jej můžete sjednat?

Golfové pojištění: kde si jej můžete sjednat?

Vitalia.cz: Tesco: Chudá rodina si koupí levné polské kuře

Tesco: Chudá rodina si koupí levné polské kuře

Vitalia.cz: Pravda o přibírání na zimu

Pravda o přibírání na zimu

Podnikatel.cz: EET zvládneme, budou horší zákony

EET zvládneme, budou horší zákony

Podnikatel.cz: Přivýdělek u Airbnb nebo Uberu? Čekejte kontrolu

Přivýdělek u Airbnb nebo Uberu? Čekejte kontrolu

120na80.cz: Rakovina oka. Jak ji poznáte?

Rakovina oka. Jak ji poznáte?