VMware oznamuje hospodářské výsledky za třetí čtvrtletí

2. 11. 2007

[Tisková zpráva] Společnost vykazuje v prvním čtvrtletí svého působení jako veřejně obchodovatelná akciová firma silný růst tržeb a zisku

PALO ALTO, Kalifornie, 1. listopadu 2007 — Společnost VMware, Inc., lídr v oblasti virtualizačního softwaru, zveřejňuje finanční výsledky za třetí čtvrtletí roku 2007:

• Celkové konsolidované tržby dosáhly 358 milionů USD, což představuje nárůst o 90 % v porovnání se stejným obdobím loňského roku.
  • Čistý zisk v souladu s pravidly GAAP dosáhl 65 milionů USD (neboli 0,18 USD na zředěnou akcii) v porovnání s 19 miliony USD (neboli 0,06 USD na zředěnou akcii) ve stejném čtvrtletí předchozího roku. Provozní zisk podle GAAP činil 66 milionů USD, ve třetím čtvrtletí roku 2006 šlo přitom o 28 milionů USD.
  • Čistý zisk neodpovídající GAAP dosáhl 85 milionů USD neboli 0,23 USD na zředěnou akcii. Provozní zisk neodpovídající GAAP byl 91 milionů USD, což představuje 25 % tržeb ve třetím čtvrtletí a nárůst o 71 % v porovnání se stejným čtvrtletím předchozího roku.
  • Provozní cash flow podle pravidel GAAP se za posledních 12 měsíců (do 30. září 2007) zvýšil na 514 milionů USD v porovnání s 230 miliony USD za dvanáctiměsíční období končící k 30. září 2006.

„Společnost VMware zažila úspěšné čtvrtletí z pohledu několika měřítek,“ uvádí Diane Greene, prezidentka a generální ředitelka firmy. „Významnou hnací silou zvýšení našich tržeb o 90 % byl nárůst počtu zákazníků, kteří začali využívat infrastrukturu VMware. Dokončili jsme také svoji primární veřejnou nabídku akcií. Dalším mezníkem byla úspěšná návštěvnost naší výroční konference VMworld, která přilákala více než 10 800 účastníků včetně zhruba 1 800 osob zastupujících naše partnery. A v neposlední řadě jsme uvedli na trh čtyři zcela nové produkty včetně našeho do serveru vestavěného hypervisoru příští generace VMware ESX Server 3i.“

„Věříme, že motorem našich podnikatelských činností je to, jak zákazníci oceňují kvalitu a funkcionalitu našich produktů,“ dodává Greene. „Velké i malé firmy přecházejí v rámci zajištění svých datových středisek a v mnoha případech i stolních počítačů na architekturu s infrastrukturou VMware. Během tohoto čtvrtletí zákazníci pokračovali se standardizací třetí generace naší sady virtualizačního softwaru VMware Infrastructure. Byli jsme rovněž svědky zvýšeného uplatnění infrastruktury VMware Virtual Desktop Infrastructure (VDI) podporovaného architekturou VMware Infrastructure pro centrální správu a zabezpečení podnikových stolních počítačů.“

„Během prvního čtvrtletí, kdy na trhu působíme jako veřejně obchodovatelná akciová společnost, jsme vykázali stabilní růst,“ uvedl Mark Peek, finanční ředitel společnosti VMware. „Zejména nás potěšila naše schopnost zvyšovat provozní zisk a současně pokračovat v investicích do podnikatelských činností, zvyšování našeho působení na trhu, vyvíjení nových produktů a v neposlední řadě také schopnost naplňovat vysoká očekávání našich zákazníků a partnerů.“

120na80.cz: Rakovina oka. Jak ji poznáte?

Rakovina oka. Jak ji poznáte?

Podnikatel.cz: Na poslední chvíli šokuje výjimkami v EET

Na poslední chvíli šokuje výjimkami v EET

Podnikatel.cz: Zavře krám u #EET Malá pokladna a Teeta?

Zavře krám u #EET Malá pokladna a Teeta?

Vitalia.cz: Potvrzeno: Pobyt v lese je skvělý na imunitu

Potvrzeno: Pobyt v lese je skvělý na imunitu

Lupa.cz: Avast po spojení s AVG propustí 700 lidí

Avast po spojení s AVG propustí 700 lidí

Podnikatel.cz: Pozor, pojišťovny mění čísla účtů

Pozor, pojišťovny mění čísla účtů

Vitalia.cz: Dáte si jahody s plísní?

Dáte si jahody s plísní?

Vitalia.cz: Naučí vás péct kváskový chléb bez lepku i s lepkem

Naučí vás péct kváskový chléb bez lepku i s lepkem

Měšec.cz: Golfové pojištění: kde si jej můžete sjednat?

Golfové pojištění: kde si jej můžete sjednat?

Podnikatel.cz: Babiše přesvědčila 89letá podnikatelka?!

Babiše přesvědčila 89letá podnikatelka?!

Root.cz: Mirai má nový cíl 5 milionů routerů

Mirai má nový cíl 5 milionů routerů

Vitalia.cz: Chtějí si léčit kvasinky. Lék je jen v Německu

Chtějí si léčit kvasinky. Lék je jen v Německu

Vitalia.cz: Spor o mortadelu: podle Lidlu falšovaná nebyla

Spor o mortadelu: podle Lidlu falšovaná nebyla

Root.cz: Vypadl Google a rozbilo se toho hodně

Vypadl Google a rozbilo se toho hodně

Lupa.cz: Babiš: E-shopů se EET možná nebude týkat

Babiš: E-shopů se EET možná nebude týkat

Podnikatel.cz: Berňák kvůli EET prodlužuje otevírací dobu

Berňák kvůli EET prodlužuje otevírací dobu

Podnikatel.cz: S.r.o. využívá cizí auto. Jak je to s daněmi?

S.r.o. využívá cizí auto. Jak je to s daněmi?