VMware platforma zvolena společností Alstom pro převod infrastruktury Blackberry

14. 10. 2008

[Tisková zpráva] PALO ALTO, Kalifornie, Praha 13.říjen 2008 — VMware (NYSE: VMW), světový lídr v oboru virtualizačních řešení od desktopů po datová centra, dnes oznámil, že francouzská společnost Alstom, světový lídr v oboru zařízení a služeb pro výrobu elektrické energie a kolejovou dopravu, převedla celou svoji implementaci systému Blackberry na VMware Infrastructure, špičkovou sadu produktů pro virtualizaci a správu datových center, aby zajistila globální komunikační podporu pro 2 200 zaměstnanců, pro které je spolehlivý přístup k e-mailu a dalším komunikačním funkcím nezbytnou podmínkou pro jejich práci.

Alstom předpokládá, že nasazením systému Blackberry na platformě VMware sníží svoje náklady na jednoho uživatele o 50 % ve srovnání s provozováním systému přímo na fyzických serverech. Kromě významné úspory nákladů dosáhl Alstom také doposud nereálné 100% dostupnosti aplikací.

„Když jsme připravovali zajištění provozu komunikátorů Blackberry pro naše zaměstnance, byla zde jedna věc, na které jsme se všichni shodli – musíme vytvořit ty nejlepší pracovní podmínky,“ řekl Dirk Holzwarth, manažer společnosti Alstom pro platformu VMware. „Uvědomili jsme si také potřebu rychle a snadno zavádět zařízení pro nové uživatele efektivním a snadno opakovatelným způsobem. Na základě zkušeností s VMware u jiných aplikacích našeho podniku jsme došli k závěru, že to je opravdu jediná schůdná cesta, jak dosáhnout požadované úrovně dostupnosti a spolehlivosti. S VMware jsme dokončili celou úvodní fázi zpřístupnění systému Blackberry našim uživatelům za necelé tři měsíce a můžeme naši infrastrukturu velmi rychle rozšiřovat.“

Alstom používá technologii VMware již od roku 2002 a nyní provozuje přes 1 500 virtuálních strojů, které běží v pěti hlavních datových centrech po celé Evropě. Společnost uvádí, že od té doby se průměrné využití jejích serverů zvýšilo z 12 na více než 60 %.

Řešení od VMware pomohla Alstomu také:

• Provádět plánovanou údržbu během normální pracovní doby
  • Snížit výdaje na nákup fyzických serverů, energii a klimatizaci pro provozování systému Blackberry o více než 80 % díky použití 17 virtuálních strojů na třech fyzických systémech
  • Uvádět do provozu nové virtuální stroje během pár minut, pokud je zapotřebí zvýšit kapacitu
  • Odstranit plánované odstávky z důvodu údržby serveru
  • Zkrátit dobu pro obnovu aplikací v případě hardwarové závady, což mohlo dříve trvat až jeden den, na v průměru pouhé dvě minuty.

„Spolehlivost, bezpečnost a škálovatelnost jsou neuvěřitelně důležitými faktory pro každou organizaci, která se snaží poskytovat kriticky důležité firemní aplikace svým zaměstnancům,“ řekl Reza Malekzadeh, hlavní ředitel VMware pro produkty a marketing v regionu EMEA. „Ve stále větší míře pozorujeme, že zákazníci převádějí tyto aplikace na VMware jako na jedinou perspektivní platformu, která může zaručit dostupnost a výkon, který uživatelé požadují. Zprovozněním svého nepostradatelného podnikového systému Blackberry na VMware dosáhl Alstom zkrácení doby implementace, úspory nákladů a snížení spotřeby energie ve svých datových centrech.“

Podle Holzwartha plánuje Alstom zvýšit svoji uživatelskou základnu systému Blackberry do konce roku 2009 přibližně na 4 000 pracovníků a uvažuje také o používání VMware pro poskytování aplikací SAP pro uživatele Blackberry.

O společnosti VMware
VMware (NYSE: VMW) je světovým lídrem v oblasti virtualizačních řešení od desktopů až po datová centra. Zákazníci všech velikostí spoléhají na společnost VMware při redukci kapitálových a operativních výloh, zajišťují díky ní nepřetržitý provoz svého businessu, posilují bezpečnost a zároveň snižují spotřebu elektrické energie. S tržbami VMware ve výši 1,3 miliardy USD v roce 2007 mělo co do činění více než 120 000 zákazníků a téměř 18 000 obchodních partnerů. VMware je jednou z nejrychleji se rozvíjejících softwarových společností na světě. Vedení VMware sídlí v Palo Alto, Kalifornie. Majoritním vlastníkem je společnost EMC Corporation (NYSE: EMC), webové sídlo naleznete na www.vmware.com.

Vitalia.cz: Jak koupit Mikuláše a nenaletět

Jak koupit Mikuláše a nenaletět

Vitalia.cz: Vláknina: Rozpustná, nebo nerozpustná?

Vláknina: Rozpustná, nebo nerozpustná?

DigiZone.cz: NG natáčí v Praze seriál o Einsteinovi

NG natáčí v Praze seriál o Einsteinovi

Vitalia.cz: Manželka je bio, ale na sex moc není

Manželka je bio, ale na sex moc není

Vitalia.cz: Chtějí si léčit kvasinky. Lék je jen v Německu

Chtějí si léčit kvasinky. Lék je jen v Německu

Podnikatel.cz: Pozor, pojišťovny mění čísla účtů

Pozor, pojišťovny mění čísla účtů

Podnikatel.cz: Změny v daních z příjmů u zaměstnávání

Změny v daních z příjmů u zaměstnávání

Měšec.cz: Golfové pojištění: kde si jej můžete sjednat?

Golfové pojištění: kde si jej můžete sjednat?

Podnikatel.cz: EET zvládneme, budou horší zákony

EET zvládneme, budou horší zákony

DigiZone.cz: Milan Kruml: procházka TV historií

Milan Kruml: procházka TV historií

Vitalia.cz: Naučí vás péct kváskový chléb bez lepku i s lepkem

Naučí vás péct kváskový chléb bez lepku i s lepkem

Vitalia.cz: Pravda o přibírání na zimu

Pravda o přibírání na zimu

Podnikatel.cz: Babiše přesvědčila 89letá podnikatelka?!

Babiše přesvědčila 89letá podnikatelka?!

DigiZone.cz: Recenze Westworld: zavraždit a...

Recenze Westworld: zavraždit a...

Podnikatel.cz: Víme první výsledky doby odezvy #EET

Víme první výsledky doby odezvy #EET

120na80.cz: Popraskané rty? Některé balzámy stav zhoršují

Popraskané rty? Některé balzámy stav zhoršují

120na80.cz: Rakovina oka. Jak ji poznáte?

Rakovina oka. Jak ji poznáte?