VMware představuje novou generaci VMware Serveru

14. 11. 2007

[Tisková zpráva] VMware Server 2 představuje snadný krok pro ty, kteří chtějí začít s virtualizací. Je poskytován zdarma.

PALO ALTO, Kalifornie, 14. listopadu 2007 — Společnost VMware, Inc., lídr v oblasti virtualizačního softwaru, vydává novou generaci serveru pro virtualizaci – VMware Server 2, jehož charakteristickým znakem je jednoduchost použití. Produkt se distribuuje zdarma, přičemž veřejná beta verze je ke dispozici ke stažení na stránkách www.vmware.com/go/ser­ver2_beta.

VMware Server 2 je postaven na osvědčené a spolehlivé virtualizační technologii společnosti VMware, který podnikům umožňuje rychle zajistit další kapacitu serverů, a to díky rozdělení fyzického serveru na několik virtuálních strojů. Firmy tak lépe využijí stávající IT vybavení, a současně se zjednoduší i jeho správa. VMware Server 2 znamená pro zákazníky první snadný krok do světa virtualizace. Nabízí jim nové intuitivní rozhraní založené na webovém prohlížeči, kdy se systém jednotně ovládá v prostředích Windows i Linux. Produkt podporuje širokou škálu hardwarového vybavení a více než 30 různých verzí hostovaných operačních systémů, jako například Windows Server 2003, Windows Vista, Windows Server 2008 (beta) a různé distribuce systému Linux.

„VMware Server je ideálním řešením pro ty firmy, které si chtějí snadno a rychle vyzkoušet přínosy virtualizace,“ uvádí Dan Chu, viceprezident pro nově vznikající produkty a trhy společnosti VMware. „K dnešnímu dni si uživatelé stáhli více než 3 milióny kopií VMware Serveru, přičemž asi 70 % těchto uživatelů pochází z malých a středních firem. VMware Server je oblíbený mezi novými zákazníky, kteří si jej mohou vyzkoušet a začít používat software od VMware. Časem pak mohou snadno přejít na produkt VMware Infrastructure, což je přední virtualizační platforma na trhu, určená pro větší podniky. S uvedením produktu VMware Server 2 se těšíme na to, že možnost lepší správy prostředků IT osloví daleko větší počet nových zákazníků.“

„Vyzkoušeli jsme si i jiná řešení, ale žádná se nevyrovnala stabilitě a jednoduchosti použití VMware Serveru,“ říká Justin Patten, technický analytik společnosti api software, inc., která je poskytovatelem řešení pro personalisty v oblasti zdravotnictví. „Tento software je pro naši organizaci nesmírným přínosem, a to při minimálních investicích. Díky novému rozhraní pro správu přes webový prohlížeč a rozhraní API v nové verzi budeme moci celkovou efektivitu naší činnosti v oblasti IT ještě zvýšit.“

VMware Server 2 ve verzi beta přináší nové funkce a schopnosti, jako například:

• Intuitivní rozhraní pro správu prostřednictvím webového prohlížeče: VMware Server 2 nabízí jednoduché, pružné a intuitivní rozhraní zaručující vysokou produktivitu uživatelů. Mezi funkcemi najdeme například zabudovanou konzolu pro virtuální stroje, neomezené funkce pro správu i možnost vytvářet vlastní adresy URL vzdálených konzol pro uživatele virtuálních strojů.
  • Rozšířená podpora operačních systémů: VMware Server 2 nyní podporuje více než 30 různých typů hostovaných operačních systémů, včetně systému Windows Vista, Windows Server 2008 (beta), Red Hat Enterprise Linux 5 a Ubuntu 7.10.
  • Podpora rozhraní VMI (Virtual Machine Interface): Součástí VMware Server 2 je i podpora pro transparentní paravirtualizaci prostřednictvím rozhraní VMI. Rozšiřuje se tak komunikace mezi virtualizovanými operačními systémy a virtualizační vrstvou.
  • Podpora pro vysokorychlostní zařízení USB 2.0: Podpora rozhraní USB 2.0 nabízená produktem VMware Server 2 je zárukou vyšší flexibility pro ty zákazníky, kteří ve virtualizovaném prostředí používají periferní zařízení.
  • Rozšířená podpora paměti a procesorů: VMware Server 2 nyní podporuje až 8 GB RAM na jeden virtuální stroj a virtuální SMP až se 2 procesory. Z důvodu vyššího výkonu a výkonové rozšiřitelnosti tento produkt rovněž podporuje 64bitové hostované operační systémy s kompatibilními 64bitovými procesory.

„VMware Server se snadno používá, je velmi intuitivní a výborně se hodí k testování nových produktů, které implementujeme, stejně tak jako k odstraňování závad u produktů, jež chceme prodávat,“ uvádí Jaime Diaz, senior analytik společnosti Novared Argentina S.A., která vyvíjí internetová řešení pro firmy přecházející na moderní digitální systémy. „Ze všech konkurenčních produktů, které jsme vyzkoušeli, je VMware Server vítězem co do pružnosti použití – zvláště při budování sítí.“

Ceny a dostupnost
VMware Server 2 beta lze okamžitě stáhnout na stránkách www.vmware.com/go/ser­ver2_beta. Předpokládá se pak, že bude běžně k dispozici v příštím roce. Firemní podpora VMware zaměřená na produkt VMware Server 2 bude zajišťována společně s uvedením plné verze tohoto produktu.

DigiZone.cz: Mňam TV splnila slib a odešla z DVB-T

Mňam TV splnila slib a odešla z DVB-T

DigiZone.cz: Recenze Westworld: zavraždit a...

Recenze Westworld: zavraždit a...

Root.cz: Nová třída SD karet A1 s vysokým výkonem

Nová třída SD karet A1 s vysokým výkonem

Podnikatel.cz: Přivýdělek u Airbnb nebo Uberu? Čekejte kontrolu

Přivýdělek u Airbnb nebo Uberu? Čekejte kontrolu

Vitalia.cz: Tesco: Chudá rodina si koupí levné polské kuře

Tesco: Chudá rodina si koupí levné polské kuře

Vitalia.cz: Znáte „černý detox“? Ani to nezkoušejte

Znáte „černý detox“? Ani to nezkoušejte

Podnikatel.cz: Na poslední chvíli šokuje vyjímkami v EET

Na poslední chvíli šokuje vyjímkami v EET

Podnikatel.cz: Víme první výsledky doby odezvy #EET

Víme první výsledky doby odezvy #EET

120na80.cz: Pánové, pečujte o svoje přirození a prostatu

Pánové, pečujte o svoje přirození a prostatu

120na80.cz: Bojíte se encefalitidy?

Bojíte se encefalitidy?

120na80.cz: 5 poporodních problémů a jejich řešení

5 poporodních problémů a jejich řešení

Vitalia.cz: Spor o mortadelu: podle Lidlu falšovaná nebyla

Spor o mortadelu: podle Lidlu falšovaná nebyla

DigiZone.cz: Digi CZ výrazně zlevnila balíček HBO

Digi CZ výrazně zlevnila balíček HBO

Podnikatel.cz: Změny v daních z příjmů u zaměstnávání

Změny v daních z příjmů u zaměstnávání

Podnikatel.cz: 3, 2, 1..EET startuje. Na co nezapomenout?

3, 2, 1..EET startuje. Na co nezapomenout?