VMware uvádí na trh nová řešení a automatizační balíčky pro dodávku IT služeb a obnovu po katastrofě

[Tisková zpráva] PALO ALTO, Kalifornie, 15. května 2008 — Společnost VMware, Inc., světový lídr v oboru virtualizačních řešení od desktopů po datová centra, vyvinula dva nové balíčky sady svého řešení pro správu a automatizaci produktů pro datová centra.

Balíček VMware pro dodávku IT služeb zahrnuje všechny produkty nutné k automatizaci celého životního cyklu IT služeb, od počátečního požadavku po konečné vyřazení: VMware Lifecycle Manager, VMware Lab Manager a VMware Stage Manager. Tyto produkty využívají virtualizaci k méně nákladnému a výkonnému způsobu řízení celého životního softwarového cyklu. Konkrétně umožňují koncovému uživateli samostatné zabezpečování virtuálních strojů, zajišťují IT oddělením úplnou kontrolu nad prostředím virtuálních strojů a poskytují majitelům aplikací nástroje ke správě uvolňování aplikací. Nový balíček výrazně zvyšuje produktivitu a ulehčuje práci tvůrcům aplikací, pracovníkům v testovací laboratoři a IT administrátorům při správě rozšiřování virtuálního stroje; rychle a výhodně vytváří a rozmísťuje nová prostředí; a díky stálému vývoji, testování, fázování a šíření prostředí a schopnosti vymezit a zautomatizovat pravidla těchto procesů zavádí nové služby s minimálním rizikem. Balíček VMware pro správu a automatizaci sestává z jednoho balíčku, a to jak pro dodávku IT služeb, tak pro obchodní plynulost. Zahrnuje VMware Lifecycle Manager, VMware Lab Manager, VMware Stage Manager, a také produkt VMware Site Recovery Manager, který vylepšuje tradiční nástroje pro konfiguraci, testování a správu obnovy po katastrofě.

Na základě nedávné studie IDC VM Infrastructure Multi-Client Study 2007, bylo zjištěno, že 80 % respondentů zastává názor, že virtualizace zlepšuje správu a dodávku IT služeb. Virtuální stroje VMware uzavírají aplikace a operační systémy do standardizovaných, hardwarově nezávislých balíčků, které lze snadno změnit, přesunout či zpracovat. Nové portfolio produktů VMware pro správu a automatizaci umožňuje virtuálním strojům v rámci dodávky IT služeb zautomatizovat kroky a procesy obchodní plynulosti, zamezovat opakování úkolů a minimalizovat rizika. Díky této automatizaci lze docílit velkoobjemových, opakovatelných a efektivních IT procesů.

„VMware je nepřekonatelný ať už z hlediska celkové vize, tak i v rámci schopností automatizace virtuálního datacentra,“ uvedl Raghu Raghuram, viceprezident oddělení produktů a řešení společnosti VMware. „Díky rozšíření spektra produktů pro správu a automatizaci a novým finančně výhodným balíčkům budou naši zákazníci moci zautomatizovat procesy datacentra způsobem, který není s běžnou fyzickou infrastrukturou možný, a docílit toho, že datacentrum bude efektivnější a pružnější.“

„Nové kroky pro virtualizaci se jasně soustřeďují kolem automatizace IT procesů,“ řekl Stehen Elliot, ředitel výzkumu IDC. „Není tajemstvím, že na IT průmyslu je nejdražší provoz managementu. Proto IT nyní vynakládá úsilí a čas právě v této oblasti. Po dosažení výrazné úspory nákladů díky konsolidaci může automatizace procesních i technologických úkolů pomoci IT oddělením přestat se zabývat taktickými a mechanickými úkoly a zaměřit se na oblast, kde může mít skutečný strategický dopad.“

Možnost zakoupení, obsah balení a cena:
Balíček dodávky IT služeb zahrnuje:

• VMware Lifecycle Manager, který podnikům umožňuje závadět soudržný a automatizovaný proces pro žádosti o virtuální stroje, jejich schvalování, šíření, aktualizace a vyřazování z provozu, dává zákazníkům možnost vybrat si mezi produkty VMware Lab Manager, který umožňuje samoobslužné zabezpečování mnohoúrovňových prostředí v rámci virtuálních strojů, a VMware Stage Manager, který zefektivňuje a zrychluje změny aplikací, konfiguraci a uvolňování správního cyklu. Balíček pro 2 procesory stojí 2 995 dolarů.
  • Balíček pro správu a automatizaci zahrnuje balíček IT Service Delivery a VMware Site Recovery Manager, který umožňuje integrovanou správu a automatizaci obnovy po katastrofě. Balíček pro 2 procesory stojí 3 995 dolarů.

Produkty a balíčky budou k dostání v distribuční síti a síti prodejců a subdodavatelů základních zařízení VMware od 19. května. Produkty je také možno zakoupit samostatně. Výše uvedené ceny jsou katalogové ceny firmy VMware.

Více informací o těchto produktech naleznete na internetových stránkách společnosti na adrese www.vmware.com/pro­ducts/managemen­t_automation.html.

Root.cz: Firefox hodí za rok přes palubu stará rozšíření

Firefox hodí za rok přes palubu stará rozšíření

Vitalia.cz: Mondelez stahuje rizikovou čokoládu Milka

Mondelez stahuje rizikovou čokoládu Milka

Měšec.cz: Jak levně odeslat balík přímo z domu?

Jak levně odeslat balík přímo z domu?

Podnikatel.cz: Změny v daních z příjmů pro podnikatele

Změny v daních z příjmů pro podnikatele

DigiZone.cz: Zdeněk Gerlický: nový ředitel nangu.tv

Zdeněk Gerlický: nový ředitel nangu.tv

Podnikatel.cz: 3, 2, 1..EET startuje. Na co nezapomenout?

3, 2, 1..EET startuje. Na co nezapomenout?

Podnikatel.cz: Chtějte údaje k dani z nemovitostí do mailu

Chtějte údaje k dani z nemovitostí do mailu

120na80.cz: Co všechno ovlivňuje ženskou plodnost?

Co všechno ovlivňuje ženskou plodnost?

Podnikatel.cz: Udávání kvůli EET začalo

Udávání kvůli EET začalo

120na80.cz: Stoná vaše dítě často? Upravte mu jídelníček

Stoná vaše dítě často? Upravte mu jídelníček