VMware virtualizuje univerzity v Austrálii a na Novém Zélendu

1. 8. 2008

[Tisková zpráva] Palo Alto, California, Praha – 1. Srpna 2008 – Společnost VMware, světový lídr v oblasti virtualizačních řešení od desktopů až po datová centra, oznámila, že více než 40 univerzit v Austrálii a na Novém Zélandu používá virtualizační nástroje od VMware ke zlepšení služeb poskytovaných studentům. VMware v této věci spolupracuje s Radou ředitelů IT australských univerzit (CAUDIT), která momentálně stojí v čele více než 40 členských institucí, pro něž zajišťuje virtualizační řešení za nízké ceny, a to bez ohledu na velikost dané školy. Není bez zajímavosti, že členem CAUDIT jsou téměř všechny univerzity v Austrálii a na Novém Zélandu.

“VMware virtualization opens up countless business and academic possibilities that many of our members could not have imagined just a short while ago,” said Geoffrey Dengate, chair of CAUDIT’s Standing Committee on Procurement. “Using VMware virtualization, member schools are able to provide more innovative and flexible research and learning applications for students and faculty, and at the same time reduce their hardware and administration costs and minimize their impact on the environment.”

To date, more than 75 percent of eligible universities, with a combined enrollment of more than one million students, have begun deploying VMware products. The universities will be running a broad range of applications in their virtualized environments, including data warehouses, email, ERP systems (e.g., Peoplesoft), and guest operating systems.

VMware Delivers Important Classroom and Operational Benefits
The most compelling benefit of virtualization for many CAUDIT members is the time savings for delivering new applications for courses. New application instances can be delivered in hours rather than weeks. Virtualization can also have significant benefits for research projects. Virtual machines can be created quickly and cheaply for development, testing or production work. This is particularly valuable in cases where the machines are required for short periods.

Virtualization also delivers substantial energy savings, helping universities reduce their carbon footprints. Griffith University in Queensland, for example, is leveraging virtualization to cut power usage in its datacenters by approximately 50 percent. Other strategic benefits of virtualization include reduced IT expenditures and improved disaster-recovery capabilities.

“The significant benefits of virtualized computing along with the tremendous financial flexibility that VMware is providing have made this agreement a big win for CAUDIT members,” said Dengate. “All our schools now have access to powerful computing options that remain out of reach for many institutions that have not yet embraced virtualization.”

DigiZone.cz: Milan Kruml: procházka TV historií

Milan Kruml: procházka TV historií

DigiZone.cz: ČT láká na jarní programové tipy

ČT láká na jarní programové tipy

Vitalia.cz: Jmenuje se Janina a žije bez cukru

Jmenuje se Janina a žije bez cukru

DigiZone.cz: Rádio Šlágr má licenci pro digi vysílání

Rádio Šlágr má licenci pro digi vysílání

Root.cz: Mirai má nový cíl 5 milionů routerů

Mirai má nový cíl 5 milionů routerů

Podnikatel.cz: Babiše přesvědčila 89letá podnikatelka?!

Babiše přesvědčila 89letá podnikatelka?!

DigiZone.cz: Digi CZ výrazně zlevnila balíček HBO

Digi CZ výrazně zlevnila balíček HBO

Vitalia.cz: Dáte si jahody s plísní?

Dáte si jahody s plísní?

Podnikatel.cz: Na 3. prosince se chystá protest proti EET

Na 3. prosince se chystá protest proti EET

Měšec.cz: Europlatby: někde bez poplatku, jinde i 350 Kč

Europlatby: někde bez poplatku, jinde i 350 Kč

Vitalia.cz: Jsou čajové sáčky toxické?

Jsou čajové sáčky toxické?

Vitalia.cz: Nahradí sluch, ale zvuk je zcela jiný

Nahradí sluch, ale zvuk je zcela jiný

Měšec.cz: Banky mlží o nákladech na předčasnou splátku hypotéky

Banky mlží o nákladech na předčasnou splátku hypotéky

Podnikatel.cz: Udávání kvůli EET začalo

Udávání kvůli EET začalo

120na80.cz: Co všechno ovlivňuje ženskou plodnost?

Co všechno ovlivňuje ženskou plodnost?

Měšec.cz: Golfové pojištění: kde si jej můžete sjednat?

Golfové pojištění: kde si jej můžete sjednat?

DigiZone.cz: Další dva kanály nabídnou HbbTV

Další dva kanály nabídnou HbbTV