Vodafone spustil vysokorychlostní 3G síť v Karlových Varech

[Tisková zpráva] Karlovy Vary, 7. června 2010 Vodafone dnes pokryl 3G technologií pro připojení k internetu město Karlovy Vary včetně Karlovarského letiště. Po Brně a části Prahy se tak Karlovy Vary stávají třetím městem v řadě, kde lze rychle stahovat data jak do mobilu, tak do přenosných počítačů. Noví i stávající zákazníci Vodafonu z tohoto města si tuto technologii budou moci vyzkoušet na jeden měsíc zdarma.

„Při výstavbě vysokorychlostní 3G sítě jsme kladli velký důraz na její optimalizaci tak, abychom zaručili maximální kvalitu nabízených hlasových a datových služeb,“ říká Pavel Kos, viceprezident pro technologie Vodafonu Česká republika a dodává: „Technici Vodafonu najezdili po Karlových Varech při testovacím měření a optimalizaci sítě více než 600 km.“

Vodafone plánuje během následujících dvanácti měsíců postupně spustit rychlý mobilní internet ve třiceti až čtyřiceti velkých městech v republice, včetně všech krajských měst.

Vodafone využívá pro provoz 3G sítě nejnovější technologii HSPA (High Speed Packet Access) od společnosti Huawei. Ta umožňuje připojení k mobilnímu internetu rychlostí až 7,2 Mb/s pro download a až 2 Mb/s pro upload.

Díky 3G budou moci zákazníci surfovat na internetu v notebooku nebo v mobilním telefonu reálně 10× až 15× rychleji než na dosavadní technologii EDGE. Za zrychlení přitom zákazníci nic nepřiplatí, 3G bude dostupné v rámci stávajících datových tarifů.

Datový tarif Připojení na stálo, který je vhodný pro surfování a stahování většího množství dat, si nyní mohou zákazníci v Karlových Varech vyzkoušet na jeden měsíc zdarma. Když se ho poté rozhodnou dále využívat, získají praktický USB modem pro připojení k internetu v notebooku za zvýhodněnou cenu 77 Kč.

Kromě 3G sítě nabízí Vodafone i síť 2G – EDGE, která je nyní dostupná pro více než 95 % obyvatel České republiky.