Vodafone zlevňuje datové služby ze zemí EU i Chorvatska

17. 6. 2010

[Tisková zpráva] Praha, 17. června 2010 Vodafone před dovolenými snižuje ceny datových služeb ze zemí Evropské unie, ale i dalších zemí, včetně Čechy nejvíce navštěvovaného Chorvatska. Od 24. června snižuje Vodafone cenu za datový přenos v 35 zemích ze současných 60 korun za 1 MB na 30 korun. V případě, že si zákazník aktivuje tarif Připojení ze zahraničí na den, může si stáhnout v zahraničí 1 MB dat za 7 korun. Dále v těchto zemích Vodafone zlevňuje příchozí i odchozí hovory a odesílání SMS.

„Lidé stále častěji využívají mobilní data i při svých cestách do zahraničí. Aby neměli obavu z vysokých účtů, zavádíme ochranu proti nechtěné vysoké útratě a snížili jsme cenu dat na 30 korun za 1 MB. Navíc v případě, že si aktivují zvýhodněný balíček Připojení ze zahraničí na den, zaplatí za 1 MB dat výrazně méně,“ říká Jiří Němeček, marketingový manažer roamingových služeb Vodafonu.

Zákazníci, kteří si aktivují tarif Připojení ze zahraničí na den a stáhnou během 24 hodin méně než 5 MB dat, zaplatí zvýhodněnou cenu 80 Kč. Dříve za stejnou cenu mohli stáhnout jen 2 MB. Datový tarif Připojení ze zahraničí na stálo je vhodný pro všechny zákazníky, kteří chtějí data používat častěji. Od nynějška navíc po vyčerpání volných MB v rámci tarifu, budou zákazníci platit cenu pouze 30 Kč za 1 MB (dříve 60 Kč).

Další změnou platnou od 24. června je zavedení automatického finančního limitu pro stahování dat a to ve výši 1300 Kč na měsíc, aby byli zákazníci ochráněni před případnou nechtěnou vysokou útratou. Tento limit si zákazník může libovolně měnit.

K úpravám dochází i v oblasti hlasových služeb a SMS. Nabízený hlasový tarif Vodafone World Roaming je výhodnější pro kratší hovory z ciziny. Tarif Vodafone Passport se naopak vyplatí při hovorech delších než tři minuty. S tímto tarifem mohou zákazníci volat za stejnou minutovou sazbu jako u domácího tarifu. Zaplatí pouze spojovací poplatek. Hlasové i datové tarify jsou přehledné a jsou rozděleny pouze do tří zón pokrývajících celý svět a platí bez ohledu na to, přes jakého operátora se zákazníci v cizině připojí.

Přehled roamingových změn platných od 24. 6. 2010:

• 30 Kč za 1 MB stažených dat v zóně 1 (doposud 60 Kč)
  • Zákazníci, kteří si aktivují tarif Připojení ze zahraničí na den a stáhnou během 24 hodin méně než 5 MB dat, zaplatí jen zvýhodněnou cenu 80 Kč (doposud byl limit 2 MB)
  • Limit pro stahování dat v zahraničí 1 300 Kč (doposud automaticky nastaven nebyl, pouze pokud si jej zákazník nenastavil sám dobrovolně)
  • 30 Kč za 1 MB stažených dat nad rámec volných MB tarifu Připojení ze zahraničí na den a Připojení ze zahraničí na stálo (doposud 60 Kč)
  • 4,55 Kč za příchozí hovor v zóně 1 u tarifu Vodafone World Roaming (doposud 6 Kč)
  • 11,90 Kč za odchozí hovor v zóně 1 u tarifu Vodafone World Roaming (doposud 12,90 Kč)
  • 3,35 Kč za odeslanou SMS ze zahraničí – platí pro oba roamingové tarify (doposud 3,45 Kč)
  • 22 Kč za spojovací poplatek u Zóny 1 (doposud 22,18 Kč)
  • 50 Kč za spojovací poplatek u Zóny 2 (doposud 50,42 Kč)
  • 80 Kč za spojovací poplatek u Zóny 3 (doposud 80,67 Kč)
Vodafone - roaming

Spojovací poplatek je účtován na začátku hovoru a pak automaticky vždy po 20 minutách. Všechny uvedené ceny v tiskové zprávě jsou včetně DPH.

Zóna 1  – Andorra, Belgie, Bulharsko, Chorvatsko, Dánsko, Estonsko, Finsko, Francie, Gibraltar, Irsko, Island, Itálie, Jersey, Kypr, Lichtenštejnsko, Litva, Lotyšsko, Lucembursko, Maďarsko, Malta, Manský ostrov, Německo, Nizozemí, Norsko, Polsko, Portugalsko, Rakousko, Rumunsko, Řecko, Slovensko, Slovinsko, Španělsko, Švédsko, Švýcarsko, Velká Británie

Zóna 2 - Albánie, Anguilla, Antigua a Barbuda, Aruba, Austrálie, Barbados, Bělorusko, Bermudské ostrovy, Bosna a Hercegovina, Britské Panenské ostrovy, Černá Hora, Čína, Dominikánská republika, Egypt, Grenada, Haiti, Indie, Izrael, Jamaica, Japonsko, Jihoafrická republika, Kajmanské ostrovy, Kanada, Korejská republika, Kosovo, Makedonie, Maroko, Mexiko, Moldávie, Nový Zéland, Ostrovy Turks a Caicos, Portoriko, Singapur, Společenství Dominika, Srbsko, Svatá Lucie, Svatý Kryštof a Nevis, Svatý Vincenc a Grenadiny, Tunisko, Turecko, Ukrajina, USA, Vietnam, Západní Samoa

Zóna 3  – Afghánistán, Alžír, Angola, Argentina, Arménie, Ázerbajdžánská republika, Bahrajn, Bangladéš, Bolívie, Brazílie, Burkina Faso, Chile, Ekvádor, Filipíny, Gabon, Gambie, Ghana, Gruzie, Guatemala, Guinea, Honduras, Hongkong, Indonésie, Irák, Írán, Jemen, Jordánsko, Kambodža, Katar, Kazachstán, Keňa, Kolumbie, Kuba, Kuvajt, Kyrgyzsko, Libanon, Libérie, Macao, Madagaskar, Malajsie, Maledivy, Mauricius, Mongolsko, Mosambik, Namibie, Niger, Nigérie, Nikaragua, Omán, Pákistán, Paraguay, Peru, Rusko, Salvador, Saúdská Arábie, Seychely, Spojené arabské emiráty, Srí Lanka, Súdán, Sýrie, Tádžikistán, Tajwan, Tanzánie, Thajsko, Turkmenistán, Uganda, Uruguay, Uzbekistán

Více informací na www.vodafone.cz/ro­aming

O Vodafonu Česká republika
Vodafone (původně Oskar) získal licenci na provoz mobilní telekomunikační sítě GSM v říjnu 1999. Krátce nato se stal nejrychleji se rozvíjejícím operátorem a vytvořil nový rekord v historii GSM – za 9 měsíců pokryl svým signálem 98 % obyvatelstva ČR. V roce 2002 společnost přivítala miliontého zákazníka a v roce 2005 získal licenci pro zřízení a provozování sítě ve standardu 3G. V tom samém roce se stal součástí vedoucí světové telekomunikační společnosti, Vodafone Group. Dnes poskytuje služby pro více než tři miliony firemních i nefiremních zákazníků. Společnost je také aktivní v oblasti společenské odpovědnosti a v roce 2006 založila Nadaci Vodafone ČR, prostřednictvím které už rozdělila více než 50 milionů korun do neziskového sektoru. Více informací se dozvíte na www.vodafone.cz.

DigiZone.cz: Mňam TV splnila slib a odešla z DVB-T

Mňam TV splnila slib a odešla z DVB-T

Root.cz: Nová třída SD karet A1 s vysokým výkonem

Nová třída SD karet A1 s vysokým výkonem

Vitalia.cz: Vláknina: Rozpustná, nebo nerozpustná?

Vláknina: Rozpustná, nebo nerozpustná?

Podnikatel.cz: Babiše přesvědčila 89letá podnikatelka?!

Babiše přesvědčila 89letá podnikatelka?!

Podnikatel.cz: Změny v daních z příjmů u zaměstnávání

Změny v daních z příjmů u zaměstnávání

Vitalia.cz: Manželka je bio, ale na sex moc není

Manželka je bio, ale na sex moc není

DigiZone.cz: Milan Kruml: procházka TV historií

Milan Kruml: procházka TV historií

Podnikatel.cz: Víme první výsledky doby odezvy #EET

Víme první výsledky doby odezvy #EET

Vitalia.cz: Tesco: Chudá rodina si koupí levné polské kuře

Tesco: Chudá rodina si koupí levné polské kuře

120na80.cz: 5 poporodních problémů a jejich řešení

5 poporodních problémů a jejich řešení

Podnikatel.cz: Zavře krám u #EET Malá pokladna a Teeta?

Zavře krám u #EET Malá pokladna a Teeta?

Podnikatel.cz: EET zvládneme, budou horší zákony

EET zvládneme, budou horší zákony

Lupa.cz: UX přestává pro firmy být magie

UX přestává pro firmy být magie

120na80.cz: Bojíte se encefalitidy?

Bojíte se encefalitidy?