VoiceGenie 7.1: Genesys uvádí na trh řešení call centra se zabudovanou podporou videokomunikace se zákazníky

26. 2. 2007

[Tisková zpráva] Samoobslužné řešení VoiceGenie 7.1 nabízí hlasovou poštu doplněnou videem a umožňuje použití virtuálních operátorů – takzvaných avatarů. Zákaznická centra tak mohou nabídnout mnoho nových služeb, například hlasovou poštu doplněnou videem, videokonference, obsah složený z hudby a videa, herní aplikace i nahrávání videohovorů.

PRAHA, 26. února 2007 – Společnost Genesys Telecommunications Laboratories, patřící do skupiny Alcatel-Lucent, uvádí na trh VoiceGenie 7.1, softwarové řešení pro call centra, které disponuje zabudovanou podporou videokomunikace se zákazníky. Řešení obsahuje klíčové standardy síťových služeb vyšší úrovně, jež umožňují využívat řadu nových aplikací: od hlasových zpráv s podporou rozeznávání hlasu až po služby postavené na IP, které využívají protokol SIP (Session Initiation Protocol).

Rozsáhlá podpora je věnována aplikacím spojeným s nahráváním a přehráváním videa, což umožní plně využít výhod mobilních telefonů třetí generace a dalších přenosných zařízení. Poskytovatelé služeb zákazníkům s novou platformou VoiceGenie 7.1 mohou nabídnout mnoho nových služeb, například hlasovou poštu doplněnou videem, videokonference, obsah složený z hudby a videa, herní aplikace i nahrávání videohovorů.

„Prostřednictvím VoiceGenie 7.1 mohou poskytovatelé mobilních služeb nabídnout svým zákazníkům například nahrávání videokonferenčních hovorů a zasílání kopií těchto nahrávek. Pracovníci služeb technické podpory mohou zákazníkům během konzultace pouštět instruktážní videa, která názorně pomohou s řešením problému. Videopřenosy lze také využít pro vzdálené poskytnutí lékařské péče, sdílení obsahu a jiné aplikace z oblasti zábavy,“ řekl regionální manažer Genesys Martin Veselka.

Podniky a organizace mohou s pomocí samoobslužné hlasové platformy VoiceGenie 7.1 společnosti Genesys zlepšit služby poskytované zákazníkům. Platforma VoiceGenie je určena také poskytovatelům telekomunikačních služeb, kteří díky ní mohou nabídnout zcela nové služby. Hlasové služby nové generace kopírují jednoznačný trend směřující k dynamické komunikaci se zákazníkem. Ta integruje samoobslužné a asistované služby, které jsou nabízeny prostřednictvím mnoha komunikačních kanálů – telefonu, SMS, webu nebo přenosných multimediálních zařízení.

Genesys VoiceGenie 7.1 spolu s platformou Genesys Voice Portal (GVP) umožňuje vybudovat komplexní samoobslužné aplikace. Společnost Genesys tak posunuje užívané technologie nad rámec call centra ještě blíže k zákazníkovi.

Samoobslužné aplikace ovládané hlasem se stávají novým prostředkem komunikace s firmou. Urychlují přístup k operátorům call centra i funkcím systému pro podporu zákazníků.

Softwarové řešení umožňuje společnostem proaktivně informovat zákazníky o kritických událostech a navrhovat, jak situaci řešit.

Hlasové platformy zaznamenávají hlas zákazníků při provádění průzkumů.

Technologii Genesys mohou poskytovatelé služeb použít také k tvorbě nových aplikací, které podporují pokročilé mobilní služby – například asistované služby poskytované operátory a služby související s aktuální polohou uživatele.

Kromě přidání nových funkcí souvisejících s videem nabízí VoiceGenie 7.1 rovněž podporu pro aplikace postavené nad protokolem IP. Řešení podporuje klíčový standard v této oblasti – protokol SIP –, který umožňuje nasazení samoobslužných hlasových služeb v sítích IP i v sítích hybridních. VoiceGenie 7.1 též podporuje nejnovější verze tří dalších důležitých standardů: VoiceXML 2.1, CCXML 1.0 a MRCP 1.0. Ty umožňují rychlou úpravu aplikací a jejich další použití v síti libovolných zařízení, a to vše s nízkými náklady na podporu a údržbu.

Od akvizice firmy VoiceGenie, k níž došlo na počátku roku 2006, společnost Genesys tuto platformu nadále podporuje a zdokonaluje. Uvedením VoiceGenie 7.1 na trh Genesys potvrzuje svůj závazek pokračovat ve vývoji celého systému. V horizontu následujících dvou až tří let bude platforma VoiceGenie integrována s řešením Genesys Voice Portal (GVP). Obě platformy již dnes podporují klíčové průmyslové standardy včetně VoiceXML 2.1, CCXML 1.0 a MRCP 1.0.

Vitalia.cz: Pečete cukroví a zbyl vám bílek?

Pečete cukroví a zbyl vám bílek?

Podnikatel.cz: S.r.o. využívá cizí auto. Jak je to s daněmi?

S.r.o. využívá cizí auto. Jak je to s daněmi?

120na80.cz: Stoná vaše dítě často? Upravte mu jídelníček

Stoná vaše dítě často? Upravte mu jídelníček

Měšec.cz: Golfové pojištění: kde si jej můžete sjednat?

Golfové pojištění: kde si jej můžete sjednat?

Podnikatel.cz: Zavře krám u #EET Malá pokladna a Teeta?

Zavře krám u #EET Malá pokladna a Teeta?

Podnikatel.cz: Na 3. prosince se chystá protest proti EET

Na 3. prosince se chystá protest proti EET

Podnikatel.cz: Dárky v podnikání. Jak je uplatnit v daních?

Dárky v podnikání. Jak je uplatnit v daních?

120na80.cz: Rakovina oka. Jak ji poznáte?

Rakovina oka. Jak ji poznáte?

DigiZone.cz: Digi CZ výrazně zlevnila balíček HBO

Digi CZ výrazně zlevnila balíček HBO

Podnikatel.cz: Víme první výsledky doby odezvy #EET

Víme první výsledky doby odezvy #EET

Podnikatel.cz: 3, 2, 1..EET startuje. Na co nezapomenout?

3, 2, 1..EET startuje. Na co nezapomenout?

Root.cz: Vypadl Google a rozbilo se toho hodně

Vypadl Google a rozbilo se toho hodně

Vitalia.cz: Naučí vás péct kváskový chléb bez lepku i s lepkem

Naučí vás péct kváskový chléb bez lepku i s lepkem

Podnikatel.cz: Berňák kvůli EET prodlužuje otevírací dobu

Berňák kvůli EET prodlužuje otevírací dobu

Podnikatel.cz: Babiše přesvědčila 89letá podnikatelka?!

Babiše přesvědčila 89letá podnikatelka?!