VoIP & Broadband Expo na Invexu – vše co chcete vědět o rychlém internetu a internetové telefonii

5. 10. 2006

[Tisková zpráva] Fenomén telefonování přes internet, principy, technologie, aktuální nabídka zařízení a služeb na trhu. Ano i letos bude na Invexu v rámci samostatného projektu představeno atraktivní téma internetové telefonie – Voice over IP. Kromě ní však bude tentokrát řeč i o tématu úzce spjatém a tím je širokopásmové připojení k internetu.

Po úspěchu VoIP EXPA na minulém ročníku veletrhu Invex bylo jasné, že téma telefonování přes internet nenechá odbornou i laickou veřejnost chladnou ani v roce letošním. Více než 56.000 návštěvníků, jež zde podle statistik vyjádřilo zájem o obor telekomunikací bylo navíc i důvodem k tématické expanzi projektu, jež se pro letošek rozšířil o aktuální oblast vysokorychlostního připojení k internetu.

V rámci VoIP & Broadband Expa 2006 se návštěvníci veletrhů Invex a Digitex mohou těšit na pětidenní blok přednášek a presentací akademických i komerčních subjektů, jež ukáží, jakým způsobem lze telefonování přes internet a širokopásmové připojení využívat a jaká je nabídka na domácím trhu. Vše bude doplněno o jednotlivé firemní expozice.

Souběžně s VoIP & Broadband Expo proběhne pětidenní série odborných setkání „Broadband Sofa“. Ty budou věnovány konkrétním tématům z oblasti internetové telefonie a vysokorychlostního připojení a budou každý den od 14.30 hodin přístupné bezplatně všem návštěvníkům Invex/Digitex v Pavilonu F Výstaviště. Pondělní diskuse bude věnována rozvoji broadbandu v České republice a zúčastní se jí vedoucí představitelé společností GTS Novera, Telefónica O2 Czech Republic, Radiokomunikace a sdružení NIX.CZ. Úterní odpoledne se bude zabývat infrastrukturou pro VoIP a širokopásmový internet především z pohledu veřejného sektoru, za účasti vedoucích útvarů ICT města Domažlice a krajského úřadu Vysočina a zástupců pro nekomerční sektor společností GTS Novera Cisco Systems a Intel. Středeční program bude zasvěcen internetové telefonii a tématům jako implementace ENUM protokolu, otázky bezpečnosti a regulačních opatření VoIP, ale také návratnosti při zavádění hlasových IP řešení za participace zástupců STROM Telecom, Telefónica O2 CR a Unient Communications, Mattes AD a ředitele sdružení CZ.NIC.

Čtvrteční a páteční panelové diskuse budou věnovány domácím uživatelům. Bude se hovořit o nabídkách VoIP operátorů pro domácnosti a malé firmy, o koncových zařízeních pro IP telefonii, o rozdílech mezi softwarovými a hardwarovými VoIP řešeními. Patek se zaměří na budoucnost širokopásmového připojení, na nové možnosti a služby, které budou nabízeny na linkách o rychlostech desítek Mbps.

V rámci firemních prezentací se můžeme těšit na atraktivní nabídku více než tuctu společností – FAYN Telecommunications v rámci své presentace uvede 10 nejlepších důvodů, proč vyzkoušet telefonování přes internet (VoIP). Ukáže největší výhody VoIP a představí nejnovější trendy v oblasti internetové telefonie. ZyXEL Communications Czech představí broadband řešení ADSL2+, VDSL2 a GEPON ZyXEL. Na expozici TTC TELEKOMUNIKACE uvidíme moderní komunikační řešení pro uživatele z řad velkých korporací a středně velkých firem „IP TouchCall“. U 2N TELEKOMUNIKACE se můžeme těšit na ukázky aplikace Mobility Extension, díky níž je uživatel stále k zastižení a může též využívat všechny funkce ústředny, jako např. přepojování na jakoukoliv linku ve firmě. IPEX a.s. umožní vyzkoušet si telefonní službu VoIPEX, eliminující náklady na hovorné. Mattes AD, jež počátkem roku předvedla první digitální televizní vysílání ve vysokém rozlišení prostřednictvím IPTV v ČR, bude prezentovat plné HD via IPTV. TESLA Liptovský Hrádok nabídne využití levnějších hlasových služeb a přenosů dat prostřednictvím komunikačního systému „PhoNet“. INTELEK představí technologii WiMAX jako řešení, které díky svým parametrům může dodat datové a hlasové služby za přijatelnou cenu do lokalit, které by byly pro „drátové“ operátory nerentabilní a seznámí nás se způsoby navrhování a vhodnými produkty pro budování IT sítě připravené pro řešení metropolitních datových sítí spolu se službami VoIP či kompletního Triple Play řešení. Český bezdrát ukáže firemní hlasové řešení s QoS a ochranou proti DoS útokům „EriVoIP-Guru Profesional“ a WIA „SIPY Professional“ – komplexní firemní IP telefonní řešení. Prezentace společnosti STROM Telecom bude sdílet zkušenosti získané z implementací VoIP řešení v pevných, mobilních a internetových sítích. Těšit se můžeme i na nabídku produktů distribura zařízení pro datovou komunikaci, společnosti Comar Netline.

Kompletní program Konference VBE bude přenášen živě na internetu a bude posléze dostupný ve formě PDF souborů z přednášek a videostreamů v archivu serveru BVV.

120na80.cz: Popraskané rty? Některé balzámy stav zhoršují

Popraskané rty? Některé balzámy stav zhoršují

Vitalia.cz: To není kašel! Správná diagnóza zachrání život

To není kašel! Správná diagnóza zachrání život

DigiZone.cz: Mňam TV splnila slib a odešla z DVB-T

Mňam TV splnila slib a odešla z DVB-T

Podnikatel.cz: Přivýdělek u Airbnb nebo Uberu? Čekejte kontrolu

Přivýdělek u Airbnb nebo Uberu? Čekejte kontrolu

DigiZone.cz: Recenze Westworld: zavraždit a...

Recenze Westworld: zavraždit a...

Vitalia.cz: Naučí vás péct kváskový chléb bez lepku i s lepkem

Naučí vás péct kváskový chléb bez lepku i s lepkem

Lupa.cz: Google měl výpadek, nejel Gmail ani YouTube

Google měl výpadek, nejel Gmail ani YouTube

Lupa.cz: Avast po spojení s AVG propustí 700 lidí

Avast po spojení s AVG propustí 700 lidí

Vitalia.cz: Manželka je bio, ale na sex moc není

Manželka je bio, ale na sex moc není

Podnikatel.cz: Babiše přesvědčila 89letá podnikatelka?!

Babiše přesvědčila 89letá podnikatelka?!

Lupa.cz: Babiš: E-shopů se EET možná nebude týkat

Babiš: E-shopů se EET možná nebude týkat

Lupa.cz: UX přestává pro firmy být magie

UX přestává pro firmy být magie