VOIP lídři IPEX a FAYN posilují o zákazníky společnosti Advantel

[Tisková zpráva] Praha, 23. listopadu 2010 – VOIP poskytovatelé IPEX (www.ipex.cz) a FAYN Telecommunications (www.fayn.cz) dnes společně oznámili uzavření dohody se společností Advantel (www.advantel.cz) – VOIP operátorem se zhruba dvěma tisícovkami aktivních zákazníků. Předmětem dohody je převzetí všech zákazníků společnosti Advantel společnostmi FAYN a IPEX, které tak významně posílí své pozice na telekomunikačním trhu. Smluvní strany se dohodly, že hodnota transakce nebude zveřejněna.

Společným zájmem všech tří poskytovatelů je nepřerušené poskytování služeb všem dosavadním zákazníkům. Zákazníci společnosti Advantel tak získají spolehlivé hlasové služby za výhodnějších cenových podmínek. Všichni zákazníci jsou v těchto dnech kontaktování s bližšími informacemi.

IPEX a FAYN Telecommunications jsou lídry v poskytování hlasových služeb s využitím IP telefonie (VOIP). FAYN je historicky prvním českým VOIP operátorem, který se dlouhodobě soustředí na segment jednotlivců, domácností a malých podnikatelů. IPEX je vedle toho lídrem v oblasti firemních telekomunikačních řešení s využitím VOIP. Obě společnosti získají relevantní část zákazníků společnosti Advantel a významně tak posílí své pozice na českém telekomunikačním trhu. Obě společnosti již nedávno společně převzali také zákazníky společnosti VOLNÝ využívající službu TelefoNet.

Ing. Jan Štípek – ředitel společnosti Advantel – uvedl: „S rostoucím počtem zákazníků a zvyšujícími se nároky na kvalitu a parametry služeb inteligentních telekomunikačních sítí jsme se rozhodli poskytování služeb Advantel 800, 844 a VOIP převést na partnera, který dokáže zajistit vysokou kvalitu a bude garantem dalšího zlepšování poskytovaných služeb. Společnost Advantel se bude nadále soustředit na služby virtuálních volacích karet pod značkou Smartcall.“

Ing. Petr Chruňák – předseda představenstva společnosti IPEX – komentuje: „Naše nedávná akvizice zákazníků společnosti VOLNÝ dokázala, že umíme růst nejen organicky, ale také akvizičně. Převzetí zákazníků společnosti Advantel je tak pokračováním našeho úsilí stát se vedoucím poskytovatelem ucelených telekomunikačních řešení firemním zákazníkům. Všem zákazníkům slibujeme lepší servis a výhodnější ceny.“

Ing. Jiří Hlavenka – většinový vlastník společnosti FAYN Telecommunications – dodává: „Se společností IPEX hodláme pokračovat v konsolidaci českého trhu internetové telefonie. Silní hráči v oboru VoIP velmi přispějí k nastolení konkurenčního podnikatelského prostředí v oblasti, ve které nyní dominuje oligopol tří dominantních operátorů, z čehož budou profitovat všichni uživatelé telekomunikačních služeb.“