Volksbank CZ nabídne svým klientům online platbu PayMyway

[Tisková zpráva] Praha, 1. 9. 2010 - Volksbank CZ a provozovatel platební metody PayMyway společnost BSC PRAHA podepsaly smlouvu o spolupráci, díky které budou moci klienti Volksbank CZ za nákupy na internetu platit jednoduše a bezpečně ze svého internetového bankovnictví prostřednictvím online platby PayMyway.

„Podepsání smlouvy s Volksbank je pro nás důležitým milníkem, protože tím potvrzujeme roli PayMyway jako univerzální platební metody. Naplňujeme tak naši misi být mostem mezi internetovými obchodníky a bankami s internetovým bankovnictvím. Díky tomuto propojení přes PayMyway umožňujeme klientům zapojených bank komfortně a bezpečně platit na internetu,“ komentuje podpis smlouvy Lukáš Soukup, manažer PayMyway. „Naším cílem je vytvořit na trhu standard pro online platby z internetového bankovnictví. Systém PayMyway je stavěn jako univerzální, tudíž všechny banky, které mají internetové bankovnictví, se mohou s PayMyway integrovat a nabídnout tak svým klientům pohodlnou online platbu,“ dodává Lukáš Soukup. „Spoluprací s PayMyway chceme našim klientům ještě více zatraktivnit naše internetové bankovnictví a nabídnout jednoduchý a přitom velmi bezpečný způsob plateb,“ říká Igor Dobřický, vedoucí odboru IT a Organizace Volksbank CZ. „Výhodou systému PayMyway je pro banku také to, že díky jedné integraci a jednomu technickému propojení přes PayMyway, můžeme nabídnout tuto platbu u všech eshopů, které jsou v systému zapojeny nebo se do něho v budoucnu zapojí – a to bez toho, abychom museli s každým jednotlivým eshopem podstupovat technickou integraci,“ vysvětluje Igor Dobřický.

PayMyway propojuje eshopy s internetovým bankovnictvím zapojených bank a umožňuje tak zaplatit za nákup v eshopu pomocí předvyplněného platebního příkazu, který zákazník potvrdí ve svém internetovém bankovnictví. Zákazníkem potvrzená platba PayMyway je bankou garantována, tj. nelze ji po odsouhlasení v internetovém bankovnictví zrušit, čímž eshop získává záruku, že platbu obdrží a může tedy zboží či službu okamžitě poskytnout. Obdobné systémy, které propojují eshopy s bankami prostřednictvím jednoho technického rozhraní, fungují velmi úspěšně v řadě západoevropských zemí, zejména v Nizozemí, Rakousku a Německu. Systém PayMyway je otevřen všem bankám, které disponují internetovým bankovnictvím a zároveň všem eshopům, které splňují bezpečnostní standardy a dodržují etické principy podnikání.

Volksbank CZ je univerzální obchodní banka se širokým spektrem produktů a služeb v oblasti drobného i podnikového bankovnictví. Během svého působení na českém trhu Volksbank CZ získala pevnou pozici v segmentu středních a menších bankovních domů. Filozofie obchodní strategie Volksbank CZ vychází především z orientace na klienta a jeho individuální potřeby a požadavky, nabízí služby „šité na míru“ těchto potřeb. S touto filozofií – reprezentovanou mottem celého koncernu „Důvěra spojuje“ – zaměstnanci Volksbank CZ individuálně přistupují k přáním klientů, což jim umožňuje budovat s nimi velmi dobré vzájemné vztahy.

Společnost BSC PRAHA působí na trhu IT od roku 1990 a vedle České republiky má pobočku na Slovensku (BSC Prešov) a v Ruské federaci (BSC Msc). Mezi její klienty patří významné banky a pojišťovny ze střední a východní Evropy, mezi jinými například GE Money Bank, Raiffeisenbank, Alfa Bank nebo Citibank. Společnost BSC PRAHA byla průkopníkem v oblasti přímého bankovnictví a její produkty z řady GEMINI využívají miliony zákazníků pro správu svých financí. BSC PRAHA drží rovněž vedoucí pozici v oblasti regulatorního výkaznictví v České republice a je „Certified Advantage Partnerem“ společnosti Oracle pro produkty Oracle E-Business Suite, JD Edwards a Oracle Business Intelligence. Platební nástroj PayMyway je jedním z výsledků aktivit BSC PRAHA v oblasti inovací přímého bankovnictví a budování nových obchodních synergií,

Root.cz: Mirai má nový cíl 5 milionů routerů

Mirai má nový cíl 5 milionů routerů

DigiZone.cz: Recenze Westworld: zavraždit a...

Recenze Westworld: zavraždit a...

Vitalia.cz: Vychytané vály a válečky na vánoční cukroví

Vychytané vály a válečky na vánoční cukroví

120na80.cz: 5 nejčastějších mýtů o kondomech

5 nejčastějších mýtů o kondomech

120na80.cz: Stoná vaše dítě často? Upravte mu jídelníček

Stoná vaše dítě často? Upravte mu jídelníček

Podnikatel.cz: Chaos u EET pokračuje. Jsou tu další návrhy

Chaos u EET pokračuje. Jsou tu další návrhy

Měšec.cz: Sleva na dítě a manželku pro OSVČ je zpět. Ale..

Sleva na dítě a manželku pro OSVČ je zpět. Ale..

DigiZone.cz: Česká televize mění schéma ČT :D

Česká televize mění schéma ČT :D

Vitalia.cz: Když přijdete o oko, přijdete na rok o řidičák

Když přijdete o oko, přijdete na rok o řidičák

DigiZone.cz: Co chtějí operátoři při přechodu na DVB-T2?

Co chtějí operátoři při přechodu na DVB-T2?

Vitalia.cz: Spor o mortadelu: podle Lidlu falšovaná nebyla

Spor o mortadelu: podle Lidlu falšovaná nebyla

Podnikatel.cz: Udávání kvůli EET začalo

Udávání kvůli EET začalo

Vitalia.cz: Jmenuje se Janina a žije bez cukru

Jmenuje se Janina a žije bez cukru

Měšec.cz: Stavební spoření: alternativa i pro seniory

Stavební spoření: alternativa i pro seniory

Podnikatel.cz: Vládu obejde, kvůli EET rovnou do sněmovny

Vládu obejde, kvůli EET rovnou do sněmovny

Podnikatel.cz: 3, 2, 1..EET startuje. Na co nezapomenout?

3, 2, 1..EET startuje. Na co nezapomenout?