VOLNÝ a IPEX uzavřeli strategickou dohodu o spolupráci

[Tisková zpráva] Praha, 27. července 2010 – IPEX a.s. – lídr v oblasti firemních ICT řešení využívajících IP telefonii – uzavřel dohodu o strategické spolupráci se společností VOLNÝ, a.s. Na základě této dohody se IPEX a.s. s účinností od 1. 7. 2010 stal nástupcem Volného v poskytování služeb IP telefonie pro jeho dosavadní rezidentní zákazníky a také business segment. Společnost IPEX tak výrazně posílila svoji pozici v poskytování VOIP služeb na českém trhu. VOLNÝ se díky tomu může plně soustředit na svůj klíčový byznys.

Předmětem dohody je převod části doplňkových telekomunikačních služeb Volného, zahrnující rezidentní a firemní služby IP telefonie. Změna se týká zákazníků využívajících pouze službu internetového volání, známou pod názvem TelefoNet. Firemních zákazníků, kterým VOLNÝ poskytuje komplexní telekomunikační řešení včetně VoIP-u, se změna nedotkne. Zákazníků, kteří využívají služby Internet Komplet a Office Komplet, kombinující hlas a internetové připojení, se změna rovněž netýká.

„Jsme si vědomi odpovědnosti, která vyplývá z uzavření dohody se společností VOLNÝ, a jsme připraveni zákazníky nezklamat,“ prohlásil Ing. Petr Chruňák, předseda představenstva a generální ředitel společnosti IPEX. „Výhodnější podmínky, širší možnosti služeb a vysoká spolehlivost – to jsou klíčové výhody, které s námi tito zákazníci nově získají,“ upřesnil Ing. Pavel Píštěk, místopředseda představenstva IPEX a.s.

VOLNÝ, a.s., patřící do skupiny Dial Telecom, pokračuje v posílení své dlouhodobé orientace na klíčový byznys. V oblasti firemních zákazníků se soustředí na poskytování komplexních telekomunikačních řešení prostřednictvím vlastní infrastruktury, u rezidentních zákazníků na poskytování základních telekomunikačních služeb, zejména na kvalitní xDSL služby na vlastní síti. V souladu s touto strategií se VOLNÝ rozhodl přenechat poskytování výše uvedených služeb IP telefonie nástupnickému poskytovateli, jímž se stala právě společnost IPEX.

„Vážíme si důvěry všech zákazníků, kteří se v minulosti rozhodli pro naše služby,“ říká Martin Dvořák, obchodní a marketingový ředitel společnosti VOLNÝ, a.s. „Rozhodli jsme se vyhledat spolehlivého a odborně způsobilého nástupce v poskytování těchto služeb. Jako lídr v oblasti IP telefonie vyhověla našim náročným výběrovým kritériím právě společnost IPEX,“ dodal Dvořák.

Všichni dotčení zákazníci budou v nejbližších dnech osloveni s dalšími informacemi jak ze strany dosavadního poskytovatele služeb – společnosti VOLNÝ, tak ze strany nastupujícího poskytovatele služeb – společnosti IPEX. Více informací o společnosti IPEX je k dispozici na internetových stránkách www.ipex.cz.

O společnosti IPEX a.s.
IPEX je národním lídrem v oblasti kompletních komunikačních řešení (ICT) pro firemní zákazníky s využitím IP telefonie (VOIP). Vlajkovými produkty jsou kompletní komunikační řešení VOIPEX F1 a IP telefonní ústředna VOIPEX PBX. Posláním společnosti je být spolehlivým partnerem v oblasti komunikačních potřeb českých firem. Více informací o společnosti naleznete na webových stránkách http://www.ipex.cz.

O společnosti VOLNÝ, a.s.
VOLNÝ je významný český poskytovatel telekomunikačních služeb, který působí na trhu od roku 1995. Společnost VOLNÝ nabízí svým zákazníkům komplexní řešení telekomunikačních potřeb, zahrnující trvalé připojení k internetu, hlasové a datové služby, síťová řešení VPN, zajištění bezpečnosti, server housing, web hosting a řadu dalších souvisejících služeb. VOLNÝ patří od roku 2009 do mezinárodní skupiny Dial Telecom. Více o společnosti najdete na webových stránkách http://firma.vol­ny.cz.