Za podpory knihkupectví Barvič a Novotný vstupuje na internet nový knižní portál

11. 6. 2010

[Tisková zpráva] Brno, 11. června 2010 - Na internetu byl dnes oficiálně spuštěn nový knižní portál, který netradiční formou kombinuje moderní bazarové služby s atraktivním čtením o novinkách ze světa literatury. Webový projekt je provozován v rámci unikátního serveru Dýcháme.cz spuštěného letos na jaře. Exkluzivním partnerem knižního portálu je tradiční české knihkupectví Barvič a Novotný.

Nový webový projekt věnovaný primárně milovníkům knih zapadá svou strukturou a koncepcí do portfolia sedmi oborových portálů projektu Dychame.cz, který kombinuje moderní bazary se zajímavým a hodnotným čtením. Pro návštěvníky je kromě možnosti obchodovat s novými či staršími knihami připraven plnohodnotný magazín přinášející aktuální informace z knižního trhu, a to včetně obsáhlejšího zpravodajství z oblasti elektronických knih.

„Přestože jsou knihy zajímavým artiklem, v mnoha domácnostech leží bez povšimnutí. Našim uživatelům tedy nabídneme možnost tento majetek zhodnotit, navíc jim poskytneme komplexní informace o nových knižních titulech a poradíme, kde mohou své oblíbené knihy výhodně koupit,“ vysvětlil Petr Lesenský, ředitel projektu Dýcháme.cz, který se pomocí užitečných rad a jednoduchých tipů snaží lidem ulehčit jejich život.

Exkluzivním partnerem nového portálu ProKnihy.dychame.cz se oficiálně stává přední brněnské knihkupectví Barvič a Novotný. Partnerských stránek využije k propagaci široké nabídky svých knižních titulů a k informování o novinkách, autogramiádách, soutěžích či speciálních akcích. Na stránkách knihkupectví se naopak objeví dosud chybějící informace nezávislého charakteru, které zvýší informační hodnotu stránek a zpříjemní zákazníkům jejich nakupování v knižním e-shopu.

„Cítíme povinnost přispět k obecné propagaci tradičních i elektronických knih na tuzemském trhu. Na internetu jsme našli partnera, který českému čtenáři nabízí kromě spolehlivých bazarových služeb také hodnotný nezávislý obsah. Pevně věřím v dlouhodobou spolupráci a spokojenost i těch nejnáročnějších návštěvníků,“ sdělila Iva Tichá z knihkupectví Barvič a Novotný.

O projektu Dýcháme.cz
Na základě dlouholetých zkušeností s internetovými i tištěnými magazíny jsme se rozhodli vytvořit projekt Dýcháme.cz, který slučuje 100% oborové weby. Jedná se o soubor internetových portálů, které obsluhují jasně uchopitelné, vysoce aktivní i ekonomicky silné cílové skupiny. Struktura jednotlivých internetových portálů je rozdělena na dvě zdánlivě samostatné části: bazar a magazín.

Posláním projektu je rovněž pomáhat potřebným. Spuštěný je již portál ProNadace.dycha­me.cz

informující o nadační a charitativní činnosti tuzemských organizací. V průběhu roku 2010 pak bude všem návštěvníkům umožněno jednoduchou formou přispívat na konkrétní projekty.

V rámci projektu Dýcháme.cz je v současné době spuštěno celkem sedm oborových portálů kombinujících magazínové čtení s bazarovými službami: ProMatky.dycha­me.cz, ProFotografy.dycha­me.cz, ProSportovce.dycha­me.cz, ProRidice.dycha­me.cz, ProKutily.dycha­me.cz, ProKnihy.dychame.cz a ProApple.dycha­me.cz.

O knihkupectví Barvič a Novotný
Knihkupectví Barvič a Novotný je nejstarší české knihkupectví v Brně, založené již roku 1883. Svým zákazníkům poskytuje profesionální služby ve třech kamenných prodejnách v Brně a v knižním i hudebninovém e-shopu. Knihkupectví nabízí široký výběr knih z oblasti beletrie pro děti i dospělé, technické, odborné nebo jazykové literatury, umění a hudebnin. Nově jako jediná kamenná prodejna nabízí široký výběr čteček elektronických knih.

V knihkupectví jsou pravidelně připravovány výhodné nákupní akce pro zákazníky, konají se zde časté besedy a autorská čtení známých osobností současného kulturního života. V rámci programu na podporu dětského čtení Čteme rádi se v knihkupectví pořádají pro děti pravidelná tvořivá odpoledne s oblíbenými dětskými knížkami i zajímavý program na dětské kulturní akce v Brně. Program Čteme rádi také navazuje na tradiční charitativní aktivity knihkupectví a finančně podporuje děti z dětského domova Dagmar.

120na80.cz: Popraskané rty? Některé balzámy stav zhoršují

Popraskané rty? Některé balzámy stav zhoršují

DigiZone.cz: Mňam TV splnila slib a odešla z DVB-T

Mňam TV splnila slib a odešla z DVB-T

Root.cz: Nová třída SD karet A1 s vysokým výkonem

Nová třída SD karet A1 s vysokým výkonem

Podnikatel.cz: Babiše přesvědčila 89letá podnikatelka?!

Babiše přesvědčila 89letá podnikatelka?!

Podnikatel.cz: Přivýdělek u Airbnb nebo Uberu? Čekejte kontrolu

Přivýdělek u Airbnb nebo Uberu? Čekejte kontrolu

DigiZone.cz: Recenze Westworld: zavraždit a...

Recenze Westworld: zavraždit a...

120na80.cz: 5 poporodních problémů a jejich řešení

5 poporodních problémů a jejich řešení

Podnikatel.cz: Zavře krám u #EET Malá pokladna a Teeta?

Zavře krám u #EET Malá pokladna a Teeta?

Podnikatel.cz: EET zvládneme, budou horší zákony

EET zvládneme, budou horší zákony

Podnikatel.cz: 3, 2, 1..EET startuje. Na co nezapomenout?

3, 2, 1..EET startuje. Na co nezapomenout?

Podnikatel.cz: Na poslední chvíli šokuje vyjímkami v EET

Na poslední chvíli šokuje vyjímkami v EET

Podnikatel.cz: Pozor, pojišťovny mění čísla účtů

Pozor, pojišťovny mění čísla účtů