Vychází centrální správa TrustPort Management 4.0

2. 7. 2010

[Tisková zpráva] Brno, 1. 7. 2010 – TrustPort v těchto dnech vydává novou verzi softwaru TrustPort Management, centrální správy ke svým bezpečnostním produktům TrustPort Antivirus Business a TrustPort PC Security Business. TrustPort Management umožňuje vzdáleně instalovat a spravovat antivirový software na počítačích v síti. Nová verze přináší zbrusu nové uživatelské rozhraní a množství nových funkcí. Stává se tak prvotřídní volbou pro efektivní nasazení bezpečnostního softwaru v počítačových sítích všech velikostí.

TrustPort Management je bezplatným doplněním produktů TrustPort Antivirus Business a TrustPort PC Security Business. Správci sítě díky tomuto softwaru nemusejí instalovat a nastavovat bezpečnostní program na každé stanici zvlášť, ale mohou tyto činnosti vykonávat pohodlně z jednoho rozhraní a pro mnoho stanic současně. TrustPort Management dovoluje rozdělovat počítače do skupin, kterým pak lze přidělovat různá nastavení.

„Pro naše partnery a zákazníky bude vydání nové centrální správy vítanou novinkou,“ hovoří na toto téma Marcela Parolková, obchodní ředitelka společnosti TrustPort. „TrustPort Management vychází vstříc jejich požadavkům. Nabízí přehlednější uživatelské rozhraní, vyšší interaktivitu mezi serverem a stanicemi, pokročilejší statistiky síťové bezpečnosti.“ Byly vypuštěny postupy, jež se v minulosti ukázaly jako nepraktické, centrální správu naopak obohatila řada nových funkcionalit.

Na první pohled zaznamená uživatel významnou proměnu ovládacího rozhraní. Všechny činnosti, ke kterým se centrální správa používá, jsou roztříděny do sdružujících záložek. Na úvodní záložce jsou zobrazeny základní statistiky, další záložky pak umožňují vyhledávat a podřizovat stanice centrální správě, nastavovat pro tyto stanice podrobné bezpečnostní politiky či pro ně plánovat úlohy, jako jsou automatická instalace softwaru, pravidelná antivirová kontrola nebo aktualizace virových vzorků.

TrustPort Management se skládá ze serverové části, kterou je nutné instalovat jako první, a z klientské části, jejíž instalace na podřízené stanice je podmínkou další práce s nimi. Vyhledání počítačů a jejich přiřazení pod centrální správu je v nové verzi naštěstí velmi snadné. Lze použít například vyhledávání prostřednictvím zadání rozsahu síťových adres, využití služby active directory nebo nahrání souboru se seznamem síťových adres.

Centrální správa je ovládána přes webové rozhraní, to znamená, že k ní lze přistupovat z kteréhokoli počítače v síti, a v případě potřeby i z internetu. Dá se definovat libovolný počet správcovských či auditorských účtů. Při zahájení práce se softwarem TrustPort Management může správce sítě využít výchozí bezpečnostní politiky nebo si vytvořit zcela nové politiky, odvozené od těch výchozích. V takovém případě má možnost naprosto detailního nastavení.

Profil společnosti TrustPort
TrustPort je významným výrobcem softwarových řešení pro bezpečnou komunikaci a spolehlivou ochranu dat. Produkty firmy TrustPort se v současné době svou kvalitou řadí ke světové špičce. V nezávislých testech se umisťují vždy na předních příčkách díky vynikající antivirové technologii, postavené na dvou skenovacích jádrech.

Produkty firmy TrustPort jsou nabízeny v několika jazykových mutacích a chrání firmy a domácnosti ve více než stovce zemí světa. Společnost TrustPort patří do Cleverlance Group, která se řadí mezi přední středoevropské podniky poskytující řešení a služby v oblasti informačních technologií.

Vitalia.cz: To není kašel! Správná diagnóza zachrání život

To není kašel! Správná diagnóza zachrání život

DigiZone.cz: Mňam TV splnila slib a odešla z DVB-T

Mňam TV splnila slib a odešla z DVB-T

Root.cz: Nová třída SD karet A1 s vysokým výkonem

Nová třída SD karet A1 s vysokým výkonem

120na80.cz: Popraskané rty? Některé balzámy stav zhoršují

Popraskané rty? Některé balzámy stav zhoršují

Podnikatel.cz: Pozor, pojišťovny mění čísla účtů

Pozor, pojišťovny mění čísla účtů

DigiZone.cz: Digi CZ výrazně zlevnila balíček HBO

Digi CZ výrazně zlevnila balíček HBO

Vitalia.cz: Spor o mortadelu: podle Lidlu falšovaná nebyla

Spor o mortadelu: podle Lidlu falšovaná nebyla

Vitalia.cz: Pravda o přibírání na zimu

Pravda o přibírání na zimu

Podnikatel.cz: Víme první výsledky doby odezvy #EET

Víme první výsledky doby odezvy #EET

Lupa.cz: Babiš: E-shopů se EET možná nebude týkat

Babiš: E-shopů se EET možná nebude týkat

Vitalia.cz: Vláknina: Rozpustná, nebo nerozpustná?

Vláknina: Rozpustná, nebo nerozpustná?

Podnikatel.cz: EET zvládneme, budou horší zákony

EET zvládneme, budou horší zákony

Podnikatel.cz: Zavře krám u #EET Malá pokladna a Teeta?

Zavře krám u #EET Malá pokladna a Teeta?

Vitalia.cz: Tesco: Chudá rodina si koupí levné polské kuře

Tesco: Chudá rodina si koupí levné polské kuře

Lupa.cz: Google měl výpadek, nejel Gmail ani YouTube

Google měl výpadek, nejel Gmail ani YouTube

Podnikatel.cz: 3, 2, 1..EET startuje. Na co nezapomenout?

3, 2, 1..EET startuje. Na co nezapomenout?