Vykradač hesel Agent.NCC byl nejčastější virovou infiltrací v březnu

[Tisková zpráva] V březnu se na internetu nejvíce šířil trojan Win32/PSW.Agent.NCC, který dosahoval 2 % ze všech infiltrací šířených online v minulém měsíci. Vyplývá to ze statistických údajů, které společnost ESET získává od více než 10 miliónů dobrovolných respondentů zapojených do systému ThreatSense.Net. Ten je součástí antivirového a anti-spyware řešení ESET NOD32 Antivirus a je nejpřesnější světovou statistikou.

Druhou nejčastější infiltrací v březnu byl Win32/Netsky.Q, který se dlouhodobě drží v první pětce nejrozšířenějších hrozeb. Tento červ, známý také pod označením Netsky.P, se nejčastěji šíří v podobě přílohy k e-mailu. V březnu zaznamenal 1,77 % všech zjištěných infiltrací.

Třetí nejrozšířenější infiltrací byl Win32/Trojan.Dow­nloader.Agent­.AWF, který představoval 1,69 % všech infiltrací. Tento trojský kůň stahuje z internetu další škodlivý kód za účelem vytváření tzv. botnetů na šíření spamu.

• Win32/PSW.Agent.NCC
  • Win32/Netsky.Q