Výsledky mimořádné valné hromady Českého Telecomu

Výsledky mimořádné valné hromady Českého Telecomu

Ve čtvrtek 3.února 2005 se uskutečnila mimořádná valná hromada akcionářů ČESKÉHO TELECOMU, a.s., která byla svolána na žádost majoritního akcionáře společnosti, Fondu národního majetku České republiky. Valné hromady se zúčastnili akcionáři, kteří vlastní 62,38 % akcií, čímž byla usnášeníschopná.

Valná hromada schválila změnu pravidel pro odměňování členů dozorčí rady ČESKÉHO TELECOMU, a to tak, že zrušila zvláštní motivační odměnu pro členy tohoto správního orgánu společnosti (schválenou řádnou valnou hromadou 24.června 2004). Ostatní složky odměn členů dozorčí rady zůstávají nadále v platnosti.

Valná hromada neprovedla žádné změny v pravidlech pro odměňování členů představenstva ČESKÉHO TELECOMU.

„Je výsostným právem akcionářů rozhodnout o odměňování členů orgánů společnosti ČESKÝ TELECOM, a.s.,“ uvedl Vladan Crha, tiskový mluvčí.

ČESKÝ TELECOM, a. s., je vedoucí telekomunikační společností v České republice. Prostřednictvím své dceřiné společnosti Eurotel Praha, spol. s r. o., se významně podílí také na trhu mobilních služeb. Podrobné informace o firmě a nabídce jejich služeb jsou k dispozici na www.telecom.cz, která byla oceněna jako BestWeb 2003 v anketě WebTop100.

Mimořádnou pozornost věnuje ČESKÝ TELECOM využití růstového potenciálu datových a internetových služeb. Podle výzkumu agentury GfK považují IT manažeři ČESKÝ TELECOM za nejlepšího poskytovatele datových služeb v ČR. Společnost se hodlá stát rovněž předním poskytovatelem komplexních služeb v oblasti e-commerce.

ČESKÝ TELECOM se pravidelně umísťuje na předních místech v soutěži o cenu za informačně nejotevřenější firmu domácího kapitálového trhu Signum Temporis. Na základě hlasování odborné veřejnosti, zástupců tisku a devítičlenné komise obsadil ČESKÝ TELECOM v roce 2003 opět první místo, stejně jako v roce 2001.

ČESKÝ TELECOM, a. s., patří podle své tržní kapitalizace a objemu obchodů k nejvýznamnějším firmám na českém kapitálovém trhu. Akcie společnosti jsou ve formě GDR obchodovány i na London Stock Exchange. Rating ČESKÉHO TELECOMU, a. s., patří trvale k nejvyšším, které mohou české společnosti získat od významných mezinárodních ratingových agentur.