Výuka databází a SQL za podpory Oracle Academy

12. 9. 2009

[Tisková zpráva] Na vybraných technických středních a vysokých školách začal kurz výuky databází a SQL.

Praha – 11. září 2009 – S počátkem školního roku 2009/2010 zahájilo patnáct pedagogů z České republiky, kteří jsou zároveň instruktory Oracle Academy, na svých školách výuku studentů v oborech Databáze a programování SQL.

Profesionálně navržený studijní plán a výukové prostředí hostované společností Oracle nabízí v tomto směru velké možnosti. „Jednoduchý přístup do portálu pomocí webového prohlížeče, studijní materiály a projektové úkoly přinášejí studentům prvotřídní přípravu na budoucí kariéru IT profesionálů. Na závěr výuky získávají žáci certifikát o absolvování kurzu a zároveň mohou přistoupit k mezinárodně uznávané zkoušce Introduction to Oracle: SQL v autorizovaném středisku Prometric,“ popisuje Vendula Fleissigová, koordinátorka Oracle Academy.

V tomto školním roce jsou do programu Oracle Academy zapojení pedagogové ze středních a vysokých škol z Prahy (Střední průmyslová škola dopravní, Smíchovská střední průmyslová škola, Institut informatiky, Vysoká škola manažerské informatiky, Střední průmyslová škola elektrotechnická), Rokycan (Gymnázium a Střední odborná škola), Ústí nad Labem (Střední škola elektrotechniky a spojů) a Brna (Vysoké učení technické). Ti v loňském školním roce absolvovali 80 hodin on-line přípravy a týdenní přímou výuku s praktickými cvičeními a projektovými úkoly. Závěrečný pobyt ve školicím středisku ve Vídni byl pro pedagogy příležitostí spolupracovat s kolegy z řady evropských zemí a sdílet s nimi osvědčené postupy nejen v pedagogice a v odborné výuce.

„Jsme rádi, že se naše škola stala součástí Oracle Academy a naši lektoři mohou nyní předávat nabyté zkušenosti z databázového modelování a SQL studentům a rozšiřovat jim obzory v IT oblasti,“ pochvaluje si Jaromír Háka z Gymnázia a SOŠ Rokycany. „Nábor do dalšího ročníku školení pedagogů bude opět otevřen všem středním a vysokým školám technického směru, s ohledem na dosavadní pozitivní zkušenosti účastníků očekáváme, že zájem o spolupráci s Oracle Academy nadále poroste,“ říká Vendula Fleissigová. Více informací naleznou zájemci na http://www.ora­cle.com/global/cz/cha­rity/academy.html

O programu Oracle Academy
Oracle Academy podporuje více než 655 000 studentů v 86 zemích. Prostřednictvím spolupráce se školami, úřady a ministerstvy, jež podporují včasnou přípravu na kariéry, pomáhá Oracle Academy studentům rozvíjet technologické a obchodní schopnosti potřebné pro úspěšné kariéry v 21. století. Zúčastněné instituce mohou do svých kurzů integrovat špičkový software a výukové materiály Oracle a zpřístupňovat svým pedagogům prvotřídní možnosti profesionálního rozvoje. Další informace najdete na webu http://academy­.oracle.com.

O společnosti Oracle
Oracle (NASDAQ: ORCL) je největší světový dodavatel podnikového softwaru. Další informace o společnosti Oracle najdete na webu http://www.ora­cle.com.

Vitalia.cz: Pravda o přibírání na zimu

Pravda o přibírání na zimu

Měšec.cz: Platby do zahraničí: pozor na tučné poplatky

Platby do zahraničí: pozor na tučné poplatky

DigiZone.cz: Mňam TV splnila slib a odešla z DVB-T

Mňam TV splnila slib a odešla z DVB-T

Vitalia.cz: To není kašel! Správná diagnóza zachrání život

To není kašel! Správná diagnóza zachrání život

Vitalia.cz: Manželka je bio, ale na sex moc není

Manželka je bio, ale na sex moc není

120na80.cz: Bojíte se encefalitidy?

Bojíte se encefalitidy?

Lupa.cz: Avast po spojení s AVG propustí 700 lidí

Avast po spojení s AVG propustí 700 lidí

Vitalia.cz: Naučí vás péct kváskový chléb bez lepku i s lepkem