Významné zakázky v Jihoafrické republice: T-Systems bude zajišťovat služby pro energetickou společnost Eskom a přepravní společnost Transnet

30. 12. 2009

[Tisková zpráva] Společnost T-Systems získala významné zakázky v Jihoafrické republice (JAR) v objemu mnoha milionů euro. T-Systems, součást skupiny Deutsche Telekom, tak bude mít v této oblasti 2600 zaměstnanců a dostane se do TOP3 poskytovatelů outsourcingových služeb a zároveň bude největším poskytovatelem služeb SAP v JAR.

Od 1. ledna 2010 bude T-Systems zajišťovat veškeré ICT služby pro významnou energetickou firmu Eskom a dopravní společnost Transnet. Tyto dvě společnosti, které jsou částečně vlastněné státem, prodaly své podíly ve stávajícím poskytovateli „arivia.kom“ firmě T-Systems. Současně podepsaly pětileté kontrakty na zajištění služeb. Smlouvy na kompletní outsourcing ICT jsou součástí strategie firem Eskom a Transnet a umožňují jim zaměřit se na své klíčové prvky podnikání. Cílem je zajištění inovativních řešení v ICT, redukce nákladů a použití úspor na investice do infrastruktury. Prostřednictvím smlouvy s firmou Eskom získává společnost T-Systems také velmi silnou základnu pro systémovou integraci a nové zkušenosti s průmyslovým a veřejným sektorem.

„Po zakázkách s firmou BP a Philips se jedná o další významný úspěch. Nové kontrakty přispívají k rychlému růstu naší společnosti v mezinárodním prostředí,“ uvádí Reinhard Clemens, člen představenstva společnosti Deutsche Telekom a generální ředitel T-Systems. „ Významné zakázky, jako jsou tyto v Jihoafrické republice, nám pomáhají ke stabilnímu a trvalému růstu a jsou také důležité z pohledu poskytování služeb globálním zákazníkům kdekoliv na světě.“

Prostřednictvím společnosti Arivia, kterou společnost T-Systems zakoupila, získala firma přístup ke klíčovým zákazníkům v JAR, kam patří například letecká společnost SA, státní agentury, ministerstvo životního prostředí, pojišťovací skupina Sanlam, výrobce stavebních strojů Komatu a automobilová společnost Daimler.

O společnosti T-Systems
T-Systems Czech Republic nabízí síťově orientovaná ICT řešení a služby zahrnující systémovou integraci, implementaci a provoz ICT systémů. Zaměřuje se především na podnikovou klientelu, a to jak na nadnárodní koncerny s celosvětovou působností, tak i na významné lokální podniky. V roce 2008 činily výnosy společnosti přes 2,9 miliardy korun.

Skupina T-Systems patřící do koncernu Deutsche Telekom AG je jedním z vedoucích evropských poskytovatelů služeb a řešení informačních a komunikačních technologií (ICT) pro podnikové zákazníky. Skupina má přes 46.000 zaměstnanců ve více než 20 zemích světa a její výnosy v roce 2008 činily přibližně 11 miliard eur.

Služby společnosti T-Systems představují pro zákazníky optimalizaci procesů, zlepšení kvality a snížení nákladů na oblast interních ICT systémů. To ve svém důsledku poskytuje zákazníkům vyšší flexibilitu a možnost koncentrace na jejich hlavní předmět činnosti.

Informace o společnosti a jejích službách najdete na internetové stránce www.t-systems.cz nebo na mezinárodních stránkách www.t-systems.com.

Vitalia.cz: Tesco: Chudá rodina si koupí levné polské kuře

Tesco: Chudá rodina si koupí levné polské kuře

Měšec.cz: mBank cenzuruje, zrušila mFórum

mBank cenzuruje, zrušila mFórum

Lupa.cz: Google měl výpadek, nejel Gmail ani YouTube

Google měl výpadek, nejel Gmail ani YouTube

Měšec.cz: Banky mlží o nákladech na předčasnou splátku hypotéky

Banky mlží o nákladech na předčasnou splátku hypotéky

Podnikatel.cz: Berňák kvůli EET prodlužuje otevírací dobu

Berňák kvůli EET prodlužuje otevírací dobu

Podnikatel.cz: Zavře krám u #EET Malá pokladna a Teeta?

Zavře krám u #EET Malá pokladna a Teeta?

120na80.cz: Rakovina oka. Jak ji poznáte?

Rakovina oka. Jak ji poznáte?

Měšec.cz: Přejete si číslo účtu na přání?

Přejete si číslo účtu na přání?

120na80.cz: Na ucho teplý, nebo studený obklad?

Na ucho teplý, nebo studený obklad?

Root.cz: Vypadl Google a rozbilo se toho hodně

Vypadl Google a rozbilo se toho hodně

Vitalia.cz: Spor o mortadelu: podle Lidlu falšovaná nebyla

Spor o mortadelu: podle Lidlu falšovaná nebyla