Wayfinder k dostání v České republice a česky

Wayfinder k dostání v České republice a česky

Společnost Sunnysoft se počátkem srpna stala výhradním distributorem švédského navigačního softwaru Wayfinder v České republice. Dnes zahajuje jeho prodej.

Navigační systém Wayfinder je určen pro „chytré“ mobilní telefony vybavené operačním systémem Symbian 60 a UIQ. Je plně kompatibilní s vybranými typy mobilních telefonů značek Motorola, Nokia, Panasonic, Sony Ericsson a Siemens.

Navigační systém Wayfinder využívá pro navigaci nejaktuálnější mapové podklady společnosti TeleAtlas, které si on-line stahuje ze svého serveru. Pro navigaci je tak třeba GPRS/EDGE připojení k internetu, datové přenosy jsou však vysoce optimalizované*. Do telefonu lze stáhnout mapy měst i pro off-line práci.

Mapy pokrývají celou západní a střední Evropu** s pokrytím do úrovně ulic. V mapách se rovněž zobrazují body zájmu (restaurace, čerpací stanice, hotely, parkoviště atd.), které je možné i vyhledávat. Mapu je možné odeslat dalším uživatelům prostřednictvím MMS zprávy nebo e-mailu.

Ovládání a hlasová navigace jsou v českém jazyce, je možné si zvolit i jiné jazyky, např. angličtinu, němčinu, francouzštinu atd.

Sunnysoft dodává na český trh systém Wayfinder ve čtyřech verzích: software Wayfinder Navigator ™ samostatně s licencí na 12 měsíců za 2490,– Kč nebo s časově neomezenou licencí za 3890,– Kč, dále v kompletním navigačním balení (bluetooth GPS přijímač, držák a napájení) s licencí na 12 měsíců za 5880,– Kč nebo s časově neomezenou licencí za 7290,– Kč, což jsou doporučené koncové ceny bez DPH.

Po celou dobu platnosti licence je uživateli umožněn přístup k pravidelně aktualizovaným a rozšiřovaným mapám.

Navigace Wayfinder získala řadu ocenění, mimo jiné se stala vítězem Ericsson Mobile Application Awards 2004 v kategorii Nejlepší informační aplikace.