WBI převezme portfolio SAM zákazníků společnosti Outsourcing Solutions

[Tisková zpráva] 15. února 2011 – Zásadní změnu zaznamená trh správy softwarových licencí, takzvaný SAM (Software Asset Management). Společnost WBI Systems v únoru převezme od společnosti Outsourcing Solutions portfolio zákazníků divize SAM, která se zabývá komplexní správou softwarových licencí, audity softwaru a problematikou certifikací ISO.

Společnost Outsourcing Solutions se chce nadále zaměřovat pouze na poskytování outsourcingových IT služeb v oblasti hostování aplikací a informačních systémů.  „Outsourcingové služby momentálně představují 80 procent našeho obratu, a chceme se proto věnovat pouze této oblasti. Jako partnera, který převezme naše stávající SAM zákazníky, jsme vybrali společnost WBI Systems, protože disponuje nejlepším odborným týmem na českém trhu,“ vysvětluje Jiří Jakeš, ředitel společnosti Outsourcing Solutions.

Ve společnosti WBI Systems se problematice SAM věnuje specializovaná di­vize CSG (Compliance Solutions Group). Tu od února posílí další dva odborníci z řad auditorů firmy Outsourcing Solutions. „Vznikne tak odborně nejvyspělejší tým v oblasti SAM v České republice. Z akvizice budou těžit všichni stávající i noví zákazníci,“ říká Robert Paskovský, ředitel společnosti WBI Systems.

Společnost WBI Systems patří mezi největší dodavatele obchodních řešení postavených na produktech společnosti Microsoft pro středně velké a velké  podniky. Firma se zároveň speci­alizuje na služby v oblasti SAM (Software Asset Management). Má pobočky v Brně, Ostravě a Plzni.

Outsourcing Solutions se zaměřuje na provozování aplikací a informačních systémů na hostovaných serverech formou „software jako služba“. Firma má pobočky v Praze a Brně.

O WBI Systems, a.s.

Společnost WBI Systems patří mezi největší dodavatele obchodních řešení postavených na produktech společnosti Microsoft pro středně velké a velké podniky. Má pobočky v Brně, Ostravě a Plzni. V České republice a na Slovensku je jedinou firmou na trhu pokrývající veškeré produkty firmy Microsoft, které dále inovuje a dotváří podle potřeb zákazníků. Během následujících tří let chce WBI Systems vstoupit i na polský a maďarský trh a stát se největším operátorem softwarových řešení postavených na platformách Microsoft ve střední a východní Evropě.

Ve WBI Systems působí v České republice a na Slovensku více než 75 vyškolených odborníků certifikovaných společností Microsoft na její jednotlivé produkty včetně komplexních řešení. Společnost je v obou zemích držitelem nejvyšších statutů Microsoft Gold Certified Partner. Svá inovativní řešení WBI Systems úspěšně nasadila ve více než stovce domácích i mezinárodních společností.