WGT Czech 2006 zná vítěze

22. 11. 2006

[Tisková zpráva] Nejlepší profesionální progammeři prvního ročníku světové herní soutěže v České republice si odnesli ceny v hodnotě 300 tisíc korun.

Praha 21. listopadu – ASUSTeK Computer Inc. (ASUS), přední světový výrobce základních desek a grafických řešení, předal hodnotné ceny vítězům turnaje jedné z největších herních událostí letošního roku World GameMaster Tournament (WGT). Nejlepší elitní týmy z České republiky si odnesly ceny od společnosti ASUS v celkové výši 300 tisíc korun.

Skvělé zážitky, skvělé ceny
Téměř 200 profesionálních počítačových hráčů, kteří se do pražského klubu Mlejn na Praze 13 probojovali kvalifikačními zápasy na internetu, se tu postupně utkali ve hrách Counter-Strike Source, Call of Duty 2 a Warcraft 3. Ti úplně nejlepší hráči obdrželi kromě finančních odměn také základní desky ASUS P5B-V, grafické karty ASUS EN7600GS Silent či chladič ASUS SilenSquare a myš ASUS.

Návštěvníci World GameMaster Tournament se v Praze mohli rovněž seznámit se zajímavými technologiemi a produkty společností nVidia, ASUS a Logitech a na vlastní kůži tak vyzkoušet nejnovější a nejvýkonnější herní řešení současnosti a zábavních možností v gamingu.

„Tento LAN turnaj byl ze všech akcí, na kterých jsem za poslední 2–3 roky byl, absolutně nejlepší, nejlépe zorganizovaný,“ uvedl Sam z týmu nEophyte.INTEL, který zvítězil ve hře Counter-Strike: Source. „Skvělá organizace. Myslím, že tohle byl nejlepší turnaj, na kterém jsem byl. Je to lepší než v hernách, kde je hrozné dusno a není tam místo na všechno,“ uvedl své zážitky z herního turnaje Plague, člen vítězného týmu eSuba.SteelSeries ve hře Call of Duty 2.

WGT poprvé v Česku
World GameMaster Tournament je největší celosvětová progamingová akce, jejíž snahou je vytvoření špičkových podmínek pro utkání elitních hráčů z celého světa a nabídka možnosti sdílet vzrušující zážitky z hraní počítačových her i ostatním. První ročník herního šampionátu proběhl letos již v 17 zemích světa a dosud se soutěže zúčastnilo přes 46 000 hráčů v Evropě. V České republice organizuje soutěž pro profesionální hráče z celé České republiky sdružení WGT ve spolupráci s Městskou částí Praha 13.

Školní turnaje
V rámci World GameMaster Tournament 2006 v pražském klubu Mlejn probíhaly také doprovodné turnaje pro starší žáky základních škol sídlídích na Praze 13. Zúčastnilo se jich přes 50 hráčů ze 6 různých základních škol. Žáci všech věkových kategorií bojovali ve hrách Need For Speed: Most Wanted a Counter-Strike: Source o počítačové hry, které do soutěže věnoval CD Projekt. Nejúspěšnější školou se stala ZŠ Brdičkova, jejíž žáci získali ve třech turnajích dvě první, jedno druhé a jedno třetí místo. Na druhém místě se umístila ZŠ Kuncova s jedním zlatem, stříbrem a dvěma bronzy. Na třetím místě skončilo Gymnázium Heyrovského s jedním stříbrným umístěním.

Turnaje pro veřejnost
Největší herní klání letošního roku otevřelo své dveře samozřejmě také široké veřejnosti. Takzvaný Public Cup se konal v automobilové hře Need For Speed: Most Wanted a byl sponzorován firmou ASUS, která do soutěže věnovala 19“ LCD monitor PW191 (1. místo), grafickou kartu EN7300GT Silent/HTD/256M (2. místo) a televizní tuner My Cinema U300 (3. místo). Turnaje se zúčastnilo přes 170 odvážlivců z řad příchozí veřejnosti.

Partnery mistrovství byli MČ Praha 13, GamePark, Lynx, Intel, Asus, Nvidia, Logitech, Kamikaze, mediálními partnery pak časopis Level, Radio Wave a televize TV 13.

Podrobnější informace o herní soutěži World GameMaster Tournament 2006 jsou k dispozici na adrese http://cz.wor­ldgamemaster.or­g. Reportáže a další články naleznete také na serveru www.gamepark.cz. Nabídku aktuálního herního portfolia společnosti ASUS naleznete na internetových stránkách společnosti na adrese www.asus.com.

Vitalia.cz: Jak vybrat ořechy do cukroví a kde mají levné

Jak vybrat ořechy do cukroví a kde mají levné

Měšec.cz: Platby do zahraničí: pozor na tučné poplatky

Platby do zahraničí: pozor na tučné poplatky

Vitalia.cz: Znáte „černý detox“? Ani to nezkoušejte

Znáte „černý detox“? Ani to nezkoušejte

Vitalia.cz: Jsou čajové sáčky toxické?

Jsou čajové sáčky toxické?

Podnikatel.cz: Udávání kvůli EET začalo

Udávání kvůli EET začalo

Podnikatel.cz: Babiše přesvědčila 89letá podnikatelka?!

Babiše přesvědčila 89letá podnikatelka?!

Měšec.cz: Finančním poradcům hrozí vracení provizí

Finančním poradcům hrozí vracení provizí

120na80.cz: Pánové, pečujte o svoje přirození a prostatu

Pánové, pečujte o svoje přirození a prostatu

Vitalia.cz: Dáte si jahody s plísní?

Dáte si jahody s plísní?

120na80.cz: Stoná vaše dítě často? Upravte mu jídelníček

Stoná vaše dítě často? Upravte mu jídelníček

Měšec.cz: Za palivo zaplatíte mobilem (TEST)

Za palivo zaplatíte mobilem (TEST)

Lupa.cz: České internetové uzly vtrhly na Slovensko

České internetové uzly vtrhly na Slovensko

Podnikatel.cz: Vládu obejde, kvůli EET rovnou do sněmovny

Vládu obejde, kvůli EET rovnou do sněmovny

Měšec.cz: Golfové pojištění: kde si jej můžete sjednat?

Golfové pojištění: kde si jej můžete sjednat?

DigiZone.cz: ČT má dalšího zástupce v EBU

ČT má dalšího zástupce v EBU