WiMAX Českých Radiokomunikací nyní zdarma

26. 8. 2010

[Tisková zpráva] (Praha, 26. srpna 2010) – České Radiokomunikace připravily pro své velkoobchodní zákazníky speciální letní nabídku služby WS WiMAX. Zákazníci mají jedinečnou možnost poskytnout svým koncovým uživatelům připojení k internetu pomocí moderní technologie WiMAX nejen pod vlastní značkou, ale nyní také po dobu prvního měsíce ZDARMA.

Tato nabídka platí pro službu WS WiMAX ve variantě BASIC a v rámci akce není po dobu prvního měsíce účtován měsíční poplatek za její provoz. Navíc veškeré služby objednané v období platnosti akce WS WiMAX Demo mají zvláštní cenu za zřízení služby 990 Kč, která zahrnuje asistenci při průzkumu a aktivační poplatek. Akce potrvá do konce října 2010.

WiMAX Českých Radiokomunikací, oceněn jako IT Produkt roku 2009, je od května 2010 k dispozici i ostatním fixním a mobilním telekomunikačním operátorům, lokálním poskytovatelům internetového připojení (ISP) nebo systémovým integrátorům.

„Od uvedení velkoobchodní nabídky služeb na technologii WiMAX zaznamenáváme neustále rostoucí zájem ze strany našich zákazníků. Jejich úsilí o získání nových koncových uživatelů chceme nyní podpořit ještě o něco více, a proto jsme se rozhodli připravit akci, která umožní okusit všechny výhody této moderní technologie,“ říká Kamil Levinský, obchodní ředitel Českých Radiokomunikací, a doplňuje: „věřím, že měsíční testování všechny přesvědčí o vysoké kvalitě našich WiMAX služeb“.

Výhodou sítě WiMAX je její dosah, spolehlivost a rychlost. Základnová stanice pokrývá signálem území až do vzdálenosti 15 km. Signál velice dobře zdolává překážky, a proto si připojení zachovává vysokou rychlost a stabilitu bez nutnosti přímé viditelnosti na základnovou stanici. Pomocí jedné přípojky zákazníci dostávají kvalitní internetové, hlasové a datové služby, jejichž parametry jsou volitelné. Právě tyto výhody dělají z technologie WiMAX síť nové generace. Metalické linky mají řadu technických omezení, WiFi je zase často nespolehlivé a navíc s omezeným dosahem. WiMAX přináší alternativu, která je pro mnohé zákazníky nedocenitelná.

K dnešnímu dni je WiMAX ČRa dostupný ve 26 městech. V případě dalšího zájmu jsou České Radiokomunikace připraveny navýšit kapacitu v již pokrytých oblastech, nebo vybudovat WiMAX i v úplně nových lokalitách. Více informací naleznete na www.radiokomu­nikace.cz v sekci Velkoobchod.

WiMAX je nyní dostupný v těchto lokalitách: Praha, Brno, Ostrava, Plzeň, Liberec, Ústí nad Labem, Hradec Králové, Pardubice, České Budějovice, Karlovy Vary, Olomouc, Opava, Cheb, Tábor, Děčín, Písek, Znojmo, Jablonec nad Nisou, Prostějov, Domažlice, Františkovy Lázně, Beroun, Zlín, Mariánské Lázně, Uherské Hradiště, Dvůr Králové nad Labem.

WiMAX síť pracuje v licencovaných kmitočtových pásmech, což zaručuje vysokou kvalitu a stabilitu poskytovaných služeb. Tato nejmodernější bezdrátová technologie navíc umožňuje poskytovat služby i tam, kde není přímá viditelnost na základnovou stanici. V porovnání s DSL nabízí technologie WiMAX výrazně větší dosah, takže služby jsou dostupné i v oblastech, kde to v případě technologie DSL není možné z důvodu příliš dlouhého telefonního vedení nebo jeho nedostupnosti. Prostřednictvím WiMAX sítě je možné poskytovat komplexní telekomunikační služby – vysokorychlostní přístup k internetu, hlas a data, jejichž parametry jsou volitelné a je možné nabízet jak nesymetrické, tak i symetrické rychlosti.

WiMAX je zkratka anglického označení „Worldwide Interoperability for Microwave Access“. WiMAX je otevřené řešení pro bezdrátový přístup v licencovaných pásmech, které díky vyspělým technologiím, vyššímu vysílacímu výkonu a použití směrových antén nabízí velký dosah signálu – teoreticky kolem 50 km při přímé viditelnosti a několik kilometrů v městské zástavbě při využití spojů bez přímé viditelnosti. Výhodou je rovněž vysoká kapacita připojení, kterou lze rozdělit mezi desítky klientů a každému z nich garantovat stabilní přenosovou rychlost. Další vlastností je zabudovaná podpora QoS. Řízení kvality služeb umožňuje na wimaxových spojích provozovat například IP telefonii nebo přenášet video v reálném čase a v dostatečné kvalitě.

České Radiokomunikace a.s. působí na českém trhu již 47 let. Stabilitu společnosti dokazuje její silné finanční zázemí a zkušenosti nabyté během dlouhé doby činnosti. České Radiokomunikace a.s. jsou největším expertem na trhu vysílacích služeb a jako první v České Republice, spustily jak veřejné, tak komerční digitální televizní vysílání. České Radiokomunikace nabízejí také telekomunikační služby pro velkoobchodní a korporátní zákazníky. Společnost disponuje vlastní rozsáhlou páteřní sítí a díky silné vysílací infrastruktuře mohou České Radiokomunikace nabídnout zákazníkům i bezdrátové řešení, případně připojení blízkých lokalit pomocí optických vláken. Společnost poskytuje hlasové služby, vysoce kvalitní internetové připojení a datová řešení na základě individuálních požadavků zákazníků.

Podnikatel.cz: Nejenom EET, začaly platit další zákony

Nejenom EET, začaly platit další zákony

Vitalia.cz: Baletky propagují zdravotní superpostel

Baletky propagují zdravotní superpostel

Vitalia.cz: Naučí vás péct kváskový chléb bez lepku i s lepkem

Naučí vás péct kváskový chléb bez lepku i s lepkem

120na80.cz: Jak oddálit Alzheimera?

Jak oddálit Alzheimera?

Měšec.cz: Finančním poradcům hrozí vracení provizí

Finančním poradcům hrozí vracení provizí

DigiZone.cz: ČT má dalšího zástupce v EBU

ČT má dalšího zástupce v EBU

Vitalia.cz: Manželka je bio, ale na sex moc není

Manželka je bio, ale na sex moc není

DigiZone.cz: Milan Kruml: procházka TV historií

Milan Kruml: procházka TV historií

Vitalia.cz: Mondelez stahuje rizikovou čokoládu Milka

Mondelez stahuje rizikovou čokoládu Milka

Podnikatel.cz: Berňák kvůli EET prodlužuje otevírací dobu

Berňák kvůli EET prodlužuje otevírací dobu

Podnikatel.cz: 3, 2, 1..EET startuje. Na co nezapomenout?

3, 2, 1..EET startuje. Na co nezapomenout?

Podnikatel.cz: S.r.o. využívá cizí auto. Jak je to s daněmi?

S.r.o. využívá cizí auto. Jak je to s daněmi?

Vitalia.cz: Tesco: Chudá rodina si koupí levné polské kuře

Tesco: Chudá rodina si koupí levné polské kuře

Vitalia.cz: Spor o mortadelu: podle Lidlu falšovaná nebyla

Spor o mortadelu: podle Lidlu falšovaná nebyla

Měšec.cz: Jak levně odeslat balík přímo z domu?

Jak levně odeslat balík přímo z domu?