Wipro spolupracuje s Citrixem a Microsoftem na poskytování desktopů jako služby

11. 10. 2010

[Tisková zpráva] Řešení „Wipro DaaS“ zjednodušuje virtualizaci desktopů ve firmách

Praha, Česká republika, 11. 10. 2010 – Společnost Wipro Technologies, která je divizí Wipro Limited (NYSE:WIT) a poskytuje globální služby v oblasti IT konzultací, systémové integrace a outsourcingu, a Citrix Systems ohlásily společnou iniciativu s Microsoftem, zaměřenou na poskytování řešení „Wipro Desktop as a Service“ (Wipro DaaS), které využívá špičkové technologie virtualizace desktopů od Citrixu a Microsoftu.

Oznámení bylo učiněno na konferenci Citrix Synergy™, zaměřené na virtualizaci, počítačové sítě a cloud computing, která proběhla v minulém týdnu v Berlíně. Účelem této služby je pokrýt potřeby specifických oborů, například školství, průmyslové výroby, bankovnictví a zdravotní péče. Aktuálně je k dispozici pro beta testy a bude všeobecně dostupná v prvním čtvrtletí 2011. Cenové a licenční podmínky budou zveřejněny v okamžiku uvedení na trh.

Řešení Wipro DaaS je založeno na produktu Citrix XenDesktop® a využívá doručovací technologii Citrix FlexCast™ pro poskytování mnoha typů virtuálních desktopů – hostovaných nebo lokálních, fyzických nebo virtuálních – přizpůsobených na míru požadavkům konkrétního uživatele z hlediska výkonu, bezpečnosti a flexibility. Pomocí technologie Citrix HDX™ má každý uživatel zajištěno komfortní pracovní prostředí na libovolném zařízení, ať už jde o PC, Mac, tenké klienty, tablety nebo smartphony. Řešení využívá také VDI Premium Suite, který obsahuje VDI infrastrukturu a ovládací software od Microsoftu, který umožňuje zákazníkům virtualizovat, spravovat, streamovat a dálkově zobrazovat aplikace a poskytovat desktopy.

Wipro DaaS nabízí organizacím virtuální desktopy a aplikace jako službu. Řešení může být hostováno v datových centrech Wipro nebo přímo u zákazníka. Nahrazuje složité projekty zakázkových implementací předkonfigurovaným, snadno instalovatelným a spustitelným doručovacím modelem, který vychází z nejběžnějších uživatelských požadavků, aby zkrátil realizaci řešení a zlepšil výkon a škálovatelnost virtuálních desktopů. Uživatelé mohou využívat výhod hostované služby s minimálními vstupními náklady a bez časových ztrát při zavádění řešení.

O společnosti Wipro Technologies
Wipro Technologies, divize Wipro Limited (NYSE:WIT), je první globálním poskytovatelem IT služeb s certifikací PCMM Level 5 a SEI CMM Level 5. Její zahraniční i domácí vývojová centra získala nedávno také ohodnocení CMMI V 1.2 Level 5. Wipro je jedním z největších světových vývojářů produktů a poskytovatelů podpůrných služeb. Nabízí komplexní výzkumné a vývojové služby a IT řešení včetně systémové integrace, outsourcingu informačních systémů, implementace programových balíků a správy softwarových aplikací a datových center firmám po celém světě. Na indickém trhu je Wipro lídrem v poskytování IT řešení a služeb pro firemní segment, kterému nabízí systémovou integraci, síťovou integraci, softwarová řešení a IT služby.

Wipro má také silné zastoupení ve speciálních tržních segmentech spotřebních produktů a osvětlení. Poskytuje IT řešení a služby globálním korporacím v tichomořských oblastech Asie a na Středním východu. Depozitní akcie (ADS) společnosti Wipro jsou kótovány na Newyorské burze a její kmenové akcie jsou kótovány na burze v Bombaji a na indické Národní burze. Další informace získáte na www.wipro.com .

O společnosti Citrix Systems, Inc.
Citrix Systems, Inc. (NASDAQ:CTXS) je předním dodavatelem virtuálních počítačových řešení, která pomáhají firmám poskytovat IT jako službu na vyžádání. Citrix, založený v roce 1989, spojuje technologie virtualizace, sítí a cloud computingu do uceleného portfolia produktů, které nabízejí uživatelům virtuální pracovní styl a IT oddělením virtuální datová centra. Přes 230.000 organizací z celého světa spoléhá na to, že jim Citrix pomůže vybudovat jednodušší a ekonomičtější IT prostředí. Citrix udržuje partnerský vztah s více než 10.000 firmami ve více než 100 zemích. Roční příjem v roce 2009 byl 1,61 miliardy dolarů. Více informací získáte na www.citrixnews.cz nebo www.citrix.com.

Lupa.cz: UX přestává pro firmy být magie

UX přestává pro firmy být magie

Vitalia.cz: Jak koupit Mikuláše a nenaletět

Jak koupit Mikuláše a nenaletět

Vitalia.cz: Vláknina: Rozpustná, nebo nerozpustná?

Vláknina: Rozpustná, nebo nerozpustná?

Podnikatel.cz: EET zvládneme, budou horší zákony

EET zvládneme, budou horší zákony

Podnikatel.cz: Změny v daních z příjmů u zaměstnávání

Změny v daních z příjmů u zaměstnávání

120na80.cz: Pánové, pečujte o svoje přirození a prostatu

Pánové, pečujte o svoje přirození a prostatu

Podnikatel.cz: Zavře krám u #EET Malá pokladna a Teeta?

Zavře krám u #EET Malá pokladna a Teeta?

Vitalia.cz: Znáte „černý detox“? Ani to nezkoušejte

Znáte „černý detox“? Ani to nezkoušejte

Vitalia.cz: Manželka je bio, ale na sex moc není

Manželka je bio, ale na sex moc není

120na80.cz: Rakovina oka. Jak ji poznáte?

Rakovina oka. Jak ji poznáte?

DigiZone.cz: Digi CZ výrazně zlevnila balíček HBO

Digi CZ výrazně zlevnila balíček HBO

Root.cz: Nová třída SD karet A1 s vysokým výkonem

Nová třída SD karet A1 s vysokým výkonem