WorldCom mění obchodní jméno na MCI

WorldCom mění obchodní jméno na MCI

ASHBURN, Virginie., 14 dubna 2003 – Společnost WorldCom, Inc. (WCOEQ, MCWEQ) dnes podala svůj navrhovaný Reorganizační plán u Konkurzního soudu (bankrupcy Court) Jižní čtvrti města New York. Plán vychází z rychlého reorganizačního plánu společnosti dle Hlavy 11. Společnost navíc ohlásila ustanovení Roberta T. Blakelyho finančním ředitelem, změnu obchodního názvu na MCI a přesun sídla společnosti do města Ashburn ve Virginii.

„Zavázali jsme se předložit náš Reorganizační plán do 15. dubna, což jsme dodrželi“, prohlásil předseda představenstva a generální ředitel MCI Michael Capellas. „Dnešní dosažené výsledky jsou poctou našemu manažerskému týmu, poradcům a hlavním poskytovatelům půjček. Je to též příklad obrovské vůle zaměstnanců MCI, kteří pracovali s horentní naléhavostí.“

„Naše společnost předvedla nový rychlý a zaměřený přístup a závazek vyjít z procesu dle Hlavy 11 jako zeštíhlený a silnější konkurent“, řekl Capellas. „Od dnešního dne je našim cílem sloužit zákazníkům, upevňovat klíčová aktiva, dodržet tříletý obchodní plán a zajistit naší pozici vedoucího dodavatele komunikačních služeb na bázi internetového protokolu.“

Navrhovaný Reorganizační plán

Zastupitelé hlavních skupin držitelů podílů ve společnosti se dohodli na ekonomických podmínkách navrhovaného plánu. Tyto skupiny zastupují většinu tzv. Oficiální komise nezajištěných věřitelů společnosti (Official Committee of Unsecured Creditors), která drží více než 90 procent dolarové hodnoty pohledávek společnosti v řízení dle Hlavy 11. Podmínky navrhovaného plánu podstatně sjednocují majetky entit WorldCom respektive Intermedia a odráží vypořádání různých soudních sporů, které mohla každá skupina uplatnit. V rámci plánu se společnost shodla i na navrhované majetkové struktuře pro reorganizovanou společnost, která bude zahrnovat závazky ve výši cca 3,5 – 4,5 miliard USD bez slevy za hotové.

Ještě dnes předloží společnost Vysvětlující prohlášení, které vysvětlí podrobnosti navrhovaného plánu. Navrhovaný plán i Vysvětlující prohlášení budou k dispozici na Informační stránce společnosti týkající se restrukturalizace na http://www.mci.com.

Společnost bude žádat, aby slyšení ohledně adekvátnosti Vysvětlujícího prohlášení a souvisejících postupů, které by usilovalo o získání hlasů pro plán, bylo Konkurzním soudem naplánováno na 19. května 2003.

Stodenní plán dokončen

Capellas a jeho spolupracovníci ohlásili v lednu 2003 stodenní plán, který byl završen dnešním podáním. Během těchto 100 dnů zavedla společnost množství nových firemních řídících opatření. Společnost restrukturalizovala své představenstvo a ustanovila nový řídící tým. Má aktivní Kancelář etiky, která mimo jiné implementuje školení etiky a finančních hlášení a prosazuje nové Směrnice pro etiku a vedení obchodní činnosti.

V březnu se společnost stala prvním celonárodním místním telefonním operátorem, který svou nabídku NeighborhoodSM rozšířil do 48 sousedících států a Washingtonu D.C. Navíc, integrovaná nabídka hlasových, datových a internetových služeb MCI AdvantageSM více než zdvojnásobila své rozšíření a nyní slouží všem 94 metropolitním oblastem v USA ve kterých společnost MCI vlastnila servisní zařízení.

Ustanoven nový finanční ředitel Robert T. Blakely

MCI ustanovila Blakelyho, který pracoval jako výkonný vicepresident a finanční ředitel jak společnosti Tenneco Inc., tak Lyondell Chemical, aby obsadil pozici finančního ředitele. Blakely nedávno dokončil čtyřleté funkční období jako člen Poradní rady pro finanční účetnické normy (Financial Accounting Standards Advisory Council), která provádí poradenství Správní radě pro finanční účetnické normy (Financial Accounting Standards Board) při záležitostech týkajících se plného a kompletního finančního výkaznictví a odhalení. Též pracoval jako zakládající člen Poradní rady pro vydavatele Standard & Poor's (Standard & Poor's Issuer Advisory Council).

„Bobovy 30-leté zkušenosti a pověst udržitele nejvyšších měřítek budou obrovským přínosem pro MCI při našem snažení o znovuzískání důvěry zákazníků, zaměstnanců a finanční společnosti“, řekl Capellas. „Jeho zkušenosti s účetnictvím, vnitřním řízením, kapitálovými trhy a obecným vedením ho činí ideálním vedoucím pracovníkem pro řízení naší finanční organizace, vedení společnosti po vystoupení z ochrany dané Hlavou 11 a těsnou spolupráci s investory po vystoupení.“

Blakely bude sídlit v hlavním sídle společnosti MCI ve městě Ashburn, Virginie.

Postup vpřed se značkou a strategii MCI

Jako součást svých snah o postup vpřed se společnost slučuje pod novou firemní vlajkou – MCI. Velkoobchodní činnost společnosti dostane značku UUNET.

„Chtěli jsme nové jméno, na které budeme hrdí“, říká Capellas. „Jakmile jsme zhodnotili možnosti obchodních značek, zjistili jsme , že již máme vítěze – MCI. Se zavedenou hodnotou značky a jménem, které reprezentuje celistvost, inovace a hodnotu jsme připraveni znovu obsadit vedoucí pozici na trhu.“

Společnost spustí globální multimediální reklamní kampaň, která začíná dnes na Amerických televizních stanicích a v tisku a online po celé USA, Evropě a Tichomořské Asii. Kampaň upevní tříletý obchodní plán společnosti, který ukazuje iniciativu, která umístí společnost jako vůdce pohybu vedoucímu k slučování místních dálkových a datových služeb.

O společnosti WorldCom, Inc.

WorldCom, Inc. (WCOEQ, MCWEQ) je vedoucím světovým poskytovatelem komunikace, dodávajícím inovační, cenově výhodné, moderní komunikační spojení firmám, vládám a spotřebitelům. S nejúplnější globální páteří v oblasti IP a jednou z nejrozsáhlejších samostatně vlastněných datových sítí na světě vyvíjí WorldCom integrované komunikační produkty a služby, které jsou základem obchodu a komunikace na dnešním trhu. Pro více informací viz http://www.mci.com.

Perspektivní prohlášení

Tato tisková zpráva zahrnuje určitá „perspektivní prohlášení“ („forward-looking statements“) dle Zákona o reformě vedení soudních sporů ohledně soukromých cenných papírů z roku 1995 (Private Securities Litigation Reform Act of 1995). Tato prohlášení jsou založena na současných očekávání vedení společnosti a jsou předmětem možné nejistoty a změn okolností. Skutečné výsledky se mohou materiálně lišit od těchto očekávání vzhledem ke konkurznímu řízení ve společnosti a záležitostem vznikajícím z hrozících skupinových žalob a jiných procesů a pokračujících vnitřních a vládních šetřeních vztahujícím se k dříve vyhlášené reformulaci finančních výsledků společnosti. Jiné faktory, které mohou též zapříčinit materiální odlišnost skutečných výsledků od očekávání managementu, zahrnují ekonomickou nejistotu, důsledky silné konkurence včetně redukce cen, účinek technologických změn na náš předmět podnikání, alternativní technologie a závislost na dostupnosti komunikačních zařízení, rizika mezinárodního obchodu, rizika regulace jak v USA tak mezinárodně, případné záruky, nejistoty ohledně vymahatelnosti pohledávek, rizika spojená s požadavky placení úroků z dluhu a našich finančních spekulací, nejistoty spojené s úspěchem akvizic, a pokračující válka proti terorismu včetně operace v Iráku. Více podrobných informací týkající se těchto faktorů je obsaženo v záznamech společnosti u Komise pro cenné papíry a směnu (Securities and Exchange Commission) Budeme nadále archivovat dokumenty u této komise pod jménem WorldCom, Inc. až do data nabytí platnosti Reorganizačního plánu. Toto datum nenastane dříve, než Konkurzní soud potvrdí Reorganizační plán.