www.TVportaly.cz

[Tisková zpráva] Televizní reportáže z Moravskoslezského kraje na internetu

Pokud zadáte do adresního řádku vyhledávače www.tvportaly.cz, naleznete internetový portál měst, obcí a sdružení Moravskoslezského kraje. Provozuje jej společnost POLAR televize Ostrava, s.r.o., člen skupiny RTA a můžete si na něm prohlédnout televizní reportáže ze života zúčastněných subjektů. Doposud se zapojili Karviná, Nový Jičín, Bruntál, Sdružení obcí Regionu Beskydy a obec Stonava. Jednání probíhají s Moravskoslezským krajem, městy Ostrava, Havířov, Opava, Český Těšín, Třinec, Orlová, Bohumín, Hlučín.

Kouzlo internetového portálu www.tvportaly.cz spočívá v tom, že na jedné internetové adrese si může kdokoliv bezplatně prohlížet televizní reportáže z celého Moravskoslezského kraje. Reportáže jsou členěny podle zúčastněných měst, každé z nich má svou vlastní záložku se základní informací o projektu a vlastními regionálními zprávami.

Bez kvalitního a aktuálního obsahu by projekt zajímavý nebyl. Na plnění obsahu se každý den podílí 8 zpravodajských štábů, které pokrývají celý Moravskoslezský kraj a natáčejí reportáže v lokalitách, které se projektu účastní. Televize POLAR se nebrání ani spolupráci s externisty, například město Bohumín má vlastního kameramana a reportéra, kteří dodávají hotové reportáže, ty jsou na sjednoceném portálu šířeny.

Na portálu každého z měst přibudou v průměru 2 reportáže denně. V současné době je na www.tvportaly.cz umístěno téměř 1000 reportáží v celkové délce 70 hodin.

Výhodou vysílání reportáží na internetu je časová flexibilita obsahu. Uživatel se nemusí vázat na přesný čas vysílaní nebo si reportáže doma nahrávat. Na internetovém portále má možnost si reportáž přehrát v kteroukoliv hodinu. K dispozici je mu také obsáhlý archiv všech vytvořených reportáží.

Podívejme se na zobrazení a přehrávání jednotlivých reportáží. Tvůrci počítali s tím, že ne každá domácnost má špičkový počítač a připojení. Libovolnou reportáž si můžeme spustit ve třech kvalitách. Pro přehrávání souborů je automaticky nastavena výchozí kvalita 340 kb/s, která je určena pro dnešní průměrně garantované připojení. Ti, kteří si chtějí video prohlédnout v televizní kvalitě mohou přepnout na kvalitnější zobrazení 1024kb/s. Třetí rozlišení je připraveno pro majitele mobilních PDA.

Každá reportáž je opatřena průvodním textem, odkaz na ni můžete poslat přátelům přímo z připraveného formuláře pod textem. Samozřejmostí je vyhledávání videí dle klíčových slov, vyhodnocování nejsledovanějšího videa a zobrazení nejnovějších příspěvků.

Komfort pro uživatele znamená způsob přehrávání videí, která jsou streamovaná. V praxi to vypadá tak, že se reportáže automaticky spouštějí přímo v grafice portálu, neukládají se tedy na disk, ani se neotvírají v novém okně. Stream server je umístěn na páteři českého internetu.

Jaký je cíl projektu? Umožnit obcím a městům šířit informace o každodenním dění i krizových situacích. Na stoupající tendenci počtu přístupů na www.tvportaly.cz lze vysledovat, že občany informace z jejich města a regionu opravdu zajímají. Ideou je tedy sdružit co nejvíce portálů měst a obcí a přispět tak k co nejkomplexnější informovanosti občanů Moravskoslezského kraje.

Podnikatel.cz: 3, 2, 1..EET startuje. Na co nezapomenout?

3, 2, 1..EET startuje. Na co nezapomenout?

Root.cz: Mirai má nový cíl 5 milionů routerů

Mirai má nový cíl 5 milionů routerů

Podnikatel.cz: Dárkové poukazy. Vaše byznys výhra

Dárkové poukazy. Vaše byznys výhra

Podnikatel.cz: Udávání kvůli EET začalo

Udávání kvůli EET začalo

Podnikatel.cz: Daňové úlevy s EET nestačí. Budou zdražovat

Daňové úlevy s EET nestačí. Budou zdražovat

Měšec.cz: Europlatby: někde bez poplatku, jinde i 350 Kč

Europlatby: někde bez poplatku, jinde i 350 Kč

Podnikatel.cz: Chaos u EET pokračuje. Jsou tu další návrhy

Chaos u EET pokračuje. Jsou tu další návrhy

Měšec.cz: Banky mlží o nákladech na předčasnou splátku hypotéky

Banky mlží o nákladech na předčasnou splátku hypotéky

Vitalia.cz: Analýza letáků: Na co lákají do prodejen?

Analýza letáků: Na co lákají do prodejen?

DigiZone.cz: NG natáčí v Praze seriál o Einsteinovi

NG natáčí v Praze seriál o Einsteinovi

Vitalia.cz: Jmenuje se Janina a žije bez cukru

Jmenuje se Janina a žije bez cukru

Vitalia.cz: Znáte „černý detox“? Ani to nezkoušejte

Znáte „černý detox“? Ani to nezkoušejte

DigiZone.cz: Rádio Šlágr má licenci pro digi vysílání

Rádio Šlágr má licenci pro digi vysílání

DigiZone.cz: Česká televize mění schéma ČT :D

Česká televize mění schéma ČT :D

DigiZone.cz: ČT má dalšího zástupce v EBU

ČT má dalšího zástupce v EBU

120na80.cz: Co všechno ovlivňuje ženskou plodnost?

Co všechno ovlivňuje ženskou plodnost?

Podnikatel.cz: Vládu obejde, kvůli EET rovnou do sněmovny

Vládu obejde, kvůli EET rovnou do sněmovny