XANADU pokračuje v růstu a potvrzuje úspěšný rok 2008

[Tisková zpráva] Praha, Pardubice, České Budějovice, 21. ledna 2009 – Akciová společnost XANADU, dodavatel řešení a služeb v oblasti informačních technologií, zveřejnila své ekonomické výsledky za rok 2008. Předběžná uzávěrka počítá s meziročním růstem celkového obratu na úroveň 348 milionů korun, přičemž v prosinci roku 2008 dosáhla firma nejvyššího měsíčního obratu ve své historii.

Podle předběžných, dosud neauditovaných ekonomických výsledků vykázala akciová společnost XANADU za uplynulý rok 2008 obrat 348 milionů korun, což představuje meziroční růst ve výši 3 %. I přes nepříznivou celosvětovou ekonomickou situaci, jejíž dopady pociťuje i český výrobní průmysl, se podařilo udržet pokračující růst firmy. Nejvýznamněji přitom rostl segment služeb (meziroční nárůst o 20 %) a oblast geoprostorových řešení Autodesk (meziroční nárůst obratu dokonce o 83 %). V prosinci 2008 dosáhla společnost XANADU svého historicky rekordního měsíčního obratu – přes 54 milionů korun. Dále vzrostl i objem dlouhodobých servisních služeb a záručních i pozáručních oprav Hewlett-Packard, meziročně celkově o více než 10 %.

„Přes mediální obavy z odbytové krize zaznamenala firma XANADU v roce 2008 opět celkový růst, byť v některých segmentech jsme již od poloviny roku 2008 zaznamenali pokles poptávky,“ dodává Tomáš NETOLICKÝ, ředitel společnosti XANADU. „Rádi bychom tímto poděkovali za důvěru všem našim partnerům a zákazníkům, kteří dokážou ocenit kvalitu našich služeb i možnosti dlouhodobé spolupráce. Přes aktuální propad průmyslu celosvětově i u nás věříme, že díky možnostem efektivního nasazení rychle se rozvíjejících informačních technologií v praxi bude rok 2009 úspěšný pro naše partnery, a tedy i pro XANADU.“

Rekordní rok pro CADforum.cz
Statistika portálu, nabízejícího bezplatné informace, rady, tipy, diskuze a bloky z oblasti CAD/GIS, opět potvrdila nadmíru pozitivní trend. Mezi odbornou veřejností i studenty velmi populární web zaznamenal celkem 68 mil. přístupů a poskytl neuvěřitelných více jak 1,8 TB dat. Jen za loňský rok přibylo v databázi tipů a triků přes 700 CAD rad a postupů. Uživatelé diskuzního fóra (kterých je dnes již přes 13 tisíc) odeslali v roce 2008 celkem 11,5 tisíce příspěvků.

Na portálu CADforum.cz to zkrátka „žije“. Stránky tak plní svou primární funkci – být neocenitelným pomocníkem při práci všem konstruktérům, projektantům i například studentům architektonických či technických škol.

O společnosti XANADU
XANADU je předním poskytovatelem řešení a služeb v oblastech CAD, GIS, IT infrastruktury a vývoje software se zaměřením na střední a velké společnosti nebo organizace centrální správy a samosprávy, včetně středního a vysokého školství v České republice i v zahraničí. XANADU na českém trhu působí již osmnáctým rokem. Více informací: www.xanadu.cz.

DigiZone.cz: Recenze Westworld: zavraždit a...

Recenze Westworld: zavraždit a...

Podnikatel.cz: V účtenkové loterii? 65 milionů ročně

V účtenkové loterii? 65 milionů ročně

120na80.cz: Co všechno ovlivňuje ženskou plodnost?

Co všechno ovlivňuje ženskou plodnost?

Vitalia.cz: Mondelez stahuje rizikovou čokoládu Milka

Mondelez stahuje rizikovou čokoládu Milka

Podnikatel.cz: Alza.cz má StreetShop. Mall.cz více výdejních míst

Alza.cz má StreetShop. Mall.cz více výdejních míst

DigiZone.cz: Rádio Šlágr má licenci pro digi vysílání

Rádio Šlágr má licenci pro digi vysílání

Vitalia.cz: Dáte si jahody s plísní?

Dáte si jahody s plísní?

Podnikatel.cz: EET: Totálně nezvládli metodologii projektu

EET: Totálně nezvládli metodologii projektu

120na80.cz: Popraskané rty? Některé balzámy stav zhoršují

Popraskané rty? Některé balzámy stav zhoršují

Vitalia.cz: Jsou čajové sáčky toxické?

Jsou čajové sáčky toxické?

Vitalia.cz: Když přijdete o oko, přijdete na rok o řidičák

Když přijdete o oko, přijdete na rok o řidičák

Podnikatel.cz: Vládu obejde, kvůli EET rovnou do sněmovny

Vládu obejde, kvůli EET rovnou do sněmovny

Měšec.cz: Banky mlží o nákladech na předčasnou splátku hypotéky

Banky mlží o nákladech na předčasnou splátku hypotéky

Podnikatel.cz: Zavře krám u #EET Malá pokladna a Teeta?

Zavře krám u #EET Malá pokladna a Teeta?

120na80.cz: Stoná vaše dítě často? Upravte mu jídelníček

Stoná vaše dítě často? Upravte mu jídelníček