xDSL by Telenor rozšiřuje pokrytí - "jiné" xDSL může mít více zákazníků

xDSL by Telenor rozšiřuje pokrytí – „jiné“ xDSL může mít více zákazníků

Praha, 17. 6. 2004 – Společnost Telenor Networks, velkoobchodní poskytovatel širokopásmového přístupu rozšiřuje pokrytí v rámci svého projektu xDSL by Telenor o další oblasti v Praze. K lokalitám UTB a Fibichova přibyly ústředny Praha-střed, Dlouhá, Letná a Libeň. Vysokorychlostní služby ADSL a SHDSL jsou tak v současnosti dostupné pro více než 200 tisíc telefonních linek zpřístupněných na mistních smyčkách (Local Loop Unbundling).

Komerční provoz projektu xDSL by Telenor byl zahájen 1. června, kdy byly zpřístupněny linky v lokalitách Fibichova a UTB. Podle plánu jsou nyní k dispozici telefonní linky připojené k telefonním ústřednám v lokalitách Praha – střed, Dlouhá, Letná a Libeň. Zájemci si mohou objednat služby založené na platformě xDSL by Telenor u partnerů společnosti Telenor Networks, jejichž seznam je uveden na webu www.telenornet­works.cz, kde si zároveň mohou ověřit dostupnost této služby přímo pro své telefonní číslo.

„Plníme, co jsme slíbili před měsícem. Naším cílem je být kvalitnější alternativou k dosavadní nabídce velkoobchodních širokopásmových služeb Českého Telecomu,“ říká Jiří Nykodým, obchodní ředitel Telenor Networks. Společnost Telenor Networks ve své nabídce služeb xDSL garantuje na rozdíl od Českého Telecomu minimální přenosovou rychlost, definuje dostupnost služeb (garance SLA) a neomezuje objem přenesených dat.

„Naši partneři si mohou vybrat typ služby podle svých potřeb a lépe tak oslovit své zákazníky a vybrané cílové skupiny,“ vysvětluje Jiří Nykodým a dodává: „naší nabídkou chceme rozhýbat trh s širokopásmovým připojením a stát se druhým nejvýznamnějším poskytovatelem služeb xDSL na našem trhu.“ Spouštění projektu xDSL by Telenor zatím postupuje podle předem oznámeného plánu. Do konce roku 2004 se má pokrytí rozšířit na 80% Prahy a do těchto měst  – Brno, České Budějovice, Hradec Králové, Karlovy Vary, Liberec, Ostrava, Pardubice, Plzeň, Olomouc, Ústí nad Labem a Zlín.

„Rozšiřování pokrytí je závislé na tempu zpřístupňování jednotlivých lokalit Českým Telecomem. Jde o složitý a zdlouhavý proces, ale jsme přesvědčení, že rozšiřování xDSL bude i nadále probíhat podle plánů a že nemalým dílem přispěje k liberalizaci českého telekomunikačního trhu,“ dodává Jiří Nykodým.

Pro další informace kontaktujte:

Hana Boháčová, Telenor Country Office ČR, V Celnici 10, Praha 1
Tel.: +420 296 355 111, GSM: +420 602 376 356, e-mail: hana.bohacova@te­lenor.com

Rostislav Kocman, Ogilvy Public Relations, Přívozní 2a, Praha 7, 170 00
Tel.: +420 221 998 242, GSM: +420 737 265 943, e-mail: rostislav.koc­man@ogilvy.com

O společnosti Telenor Networks s. r. o.

Společnost Telenor Networks s.r.o. je velkoobchodní poskytovatel širokopásmového přístupu a provozovatel pevné bezdrátové sítě v licencovaných pásmech v České republice. Služby pronájmu datových a hlasových okruhů, včetně integrovaných telekomunikačních řešení, nabízí prostřednictvím bezdrátové širokopásmové sítě FWA 26GHz a na bázi technologie xDSL na pronajatém metalickém účastnickém vedení. Od začátku dubna 2004 je Telenor Networks také držitelem licence na provoz fixních bezdrátových sítí FWA v pásmu 28 Ghz. Zázemí mateřského holdingu Telenor, dosavadní zkušenosti s provozem sítě a individuální přístup dávají partnerům a zákazníkům společnosti Telenor Networks záruku stabilního a důvěryhodného partnera. Telenor Networks rozšiřuje uživatelům možnost volby mezi operátory a významně tak přispívá k další liberalizaci telekomunikačního prostředí v České republice.

Root.cz: Nová třída SD karet A1 s vysokým výkonem

Nová třída SD karet A1 s vysokým výkonem

Podnikatel.cz: 3, 2, 1..EET startuje. Na co nezapomenout?

3, 2, 1..EET startuje. Na co nezapomenout?

DigiZone.cz: Kanál TA3 HD zahájil vysílání

Kanál TA3 HD zahájil vysílání

Podnikatel.cz: Chaos u EET pokračuje. Jsou tu další návrhy

Chaos u EET pokračuje. Jsou tu další návrhy

Vitalia.cz: Nahradí sluch, ale zvuk je zcela jiný

Nahradí sluch, ale zvuk je zcela jiný

120na80.cz: Stoná vaše dítě často? Upravte mu jídelníček

Stoná vaše dítě často? Upravte mu jídelníček

Vitalia.cz: Jmenuje se Janina a žije bez cukru

Jmenuje se Janina a žije bez cukru

Vitalia.cz: Spor o mortadelu: podle Lidlu falšovaná nebyla

Spor o mortadelu: podle Lidlu falšovaná nebyla

Měšec.cz: Sleva na dítě a manželku pro OSVČ je zpět. Ale..

Sleva na dítě a manželku pro OSVČ je zpět. Ale..

DigiZone.cz: Perspektivy TV v roce 1939 podle časopisu Life

Perspektivy TV v roce 1939 podle časopisu Life

Podnikatel.cz: Alza.cz má StreetShop. Mall.cz více výdejních míst

Alza.cz má StreetShop. Mall.cz více výdejních míst

Root.cz: Kamery Sony se dají ovládnout na dálku

Kamery Sony se dají ovládnout na dálku

Podnikatel.cz: Udávání kvůli EET začalo

Udávání kvůli EET začalo

Měšec.cz: Jak levně odeslat balík přímo z domu?

Jak levně odeslat balík přímo z domu?

Vitalia.cz: To nejhorší při horečce u dětí: Febrilní křeče

To nejhorší při horečce u dětí: Febrilní křeče

Podnikatel.cz: Vládu obejde, kvůli EET rovnou do sněmovny

Vládu obejde, kvůli EET rovnou do sněmovny