Xerox je podle časopisu FORTUNE nejobdivovanější IT firmou

[Tisková zpráva] Praha, 16. března 2009 – Společnost Xerox je podle celosvětového žebříčku, který každý rok zveřejňuje časopis FORTUNE, nejobdivovanější firmou v počítačovém průmyslu. Na první místo Xerox postoupil ze čtvrté pozice, na níž se umístil v loňském roce.

V průzkumu, který sestavila konzultační firma Hay Group, odpovídali ředitelé, manažeři a analytici, kteří hodnotili 1 400 společností podle kritérií, jako jsou inovace, hodnota investic a globální konkurenceschop­nost. Xerox se ve své kategorii umístil na prvním místě zejména díky klíčovým charakteristikám z oblasti reputace, jež zahrnují využití podnikových aktiv, kvalitu řízení a oblast společenské odpovědnosti.

„Reputace Xeroxu jde ruku v ruce s našimi lidmi, značkou a inovacemi, které jsou naším nejcennějším majetkem,“ řekla Anne Mulcahy, předsedkyně představenstva a CEO společnosti. „Investujeme do ní, staráme se o ni a uvědomujeme si, že každý jednotlivec v Xeroxu pomáhá definovat, jak nás trh vnímá.“

„Na tak významné ocenění reputace společnosti od obchodních kruhů jsme velmi hrdí. Považujeme ho za výsledek naší bohaté historie v oblasti poskytování kvalitních služeb, dodávání prvotřídních technologií a odpovědnosti k našim lidem a komunitám, v nichž pracujeme a žijeme,“ dodala A. Mulcahy. „Stejně tak důležitá je ale skutečnost, že nám ocenění nejobdivovanější firma v našem odvětví zvedá laťku v úsilí přinášet hodnotu našim investorům.“

Finální zprávu o podnikové reputaci a výsledky průzkumu nejobdivovanějších firem otiskne časopis FORTUNE 16. března 2009. Nyní jsou informace k dispozici na http://www.for­tune.com.

„Jakákoliv firma, která prosperuje a udržuje si své dobré jméno během nejhorší recese za 75 let, je pravděpodobně hodna většího obdivu než ta nejlepší během období rozmachu,“ uvedl Geoff Colvin, senior editor časopisu FORTUNE v článku shrnujícím výsledky žebříčku. „S ohledem na nízkou nabídku je to mnohem hodnotnější než kdy jindy. A v době globálního ekonomického zmatku je reputace mnohem méně stálá než kdy jindy.“

XEROX CZECH REPUBLIC prodává na našem trhu publikační tiskové systémy, černobílé a plnobarevné multifunkční kopírovací stroje s faxy a tiskárnami, velkoformátové stroje a tiskárny, stejně jako software pro document management. Ke všem strojům dodává Xerox i spotřební materiál a poskytuje kompletní servis a údržbu. Do nabídky firmy rovněž patří celá škála služeb v oblasti tvorby, zpracování, archivace a řízení toku dokumentů s cílem eliminace investičních nákladů a úspory personálních a provozních nákladů zákazníka a zefektivnění jeho obchodních procesů. Těmto službám se věnuje samostatná divize XGS (Xerox Global Services).

Vitalia.cz: Spor o mortadelu: podle Lidlu falšovaná nebyla

Spor o mortadelu: podle Lidlu falšovaná nebyla

120na80.cz: 5 nejčastějších mýtů o kondomech

5 nejčastějších mýtů o kondomech

Podnikatel.cz: Změny v cestovních náhradách 2017

Změny v cestovních náhradách 2017

Podnikatel.cz: Chtějte údaje k dani z nemovitostí do mailu

Chtějte údaje k dani z nemovitostí do mailu

Podnikatel.cz: Udávání kvůli EET začalo

Udávání kvůli EET začalo

Měšec.cz: Jak levně odeslat balík přímo z domu?

Jak levně odeslat balík přímo z domu?

Měšec.cz: Za palivo zaplatíte mobilem (TEST)

Za palivo zaplatíte mobilem (TEST)

Vitalia.cz: Pamlsková vyhláška bude platit jen na základkách

Pamlsková vyhláška bude platit jen na základkách

DigiZone.cz: Perspektivy TV v roce 1939 podle časopisu Life

Perspektivy TV v roce 1939 podle časopisu Life

120na80.cz: Popraskané rty? Některé balzámy stav zhoršují

Popraskané rty? Některé balzámy stav zhoršují

Vitalia.cz: Pravda o přibírání na zimu

Pravda o přibírání na zimu

Podnikatel.cz: 3, 2, 1..EET startuje. Na co nezapomenout?

3, 2, 1..EET startuje. Na co nezapomenout?

Vitalia.cz: Jmenuje se Janina a žije bez cukru

Jmenuje se Janina a žije bez cukru

Root.cz: Nová třída SD karet A1 s vysokým výkonem

Nová třída SD karet A1 s vysokým výkonem