Xerox jedničkou na trhu řízených tiskových služeb

[Tisková zpráva] Praha, 10. ledna 2009 - Podle nové zprávy organizace Gartner je Xerox společností, která dominuje trhu řízených tiskových služeb (Managed Print Services – MPS), kritériem při hodnocení dodavatelů byla velikost tržeb. Xerox je přesvědčen, že je toto hodnocení dalším potvrzením správného směrování společnosti, a to poskytovat služby a řešení přinášející obchodní hodnotu.

Společnosti Xerox/Fuji Xerox patřilo v roce 2007 na světovém trhu řízených tiskových služeb 53 procent, v západní Evropě pak její tržní podíl činil 50 procent.

„Toto je další kladné hodnocení, které Xerox od společnosti Gartner získal. Navazuje na naše umístění mezi lídry v magickém kvadrantu pro řízené tiskové služby2 z loňského roku,” řekl Viktor Bartušek, ředitel divize Xerox Global Services pro Českou republiku a Slovensko. „Myslíme si, že zprávy společnosti Gartner spolu s významnými úsporami nákladů a vyšší produktivitou zákazníků potvrzují naši vedoucí pozici jak v produktové nabídce, tak i v řízených tiskových službách a obecně zajišťování efektivní práci s dokumenty pro naše zákazníky.“

Pravomoc vlastnit a pracovat s určitými dokumenty je obvykle rozdělena mezi zaměstnance napříč celou firmou a jejími odděleními. Díky komplexnímu přístupu služeb Xerox Office Services vycházejícím z principů Lean Six Sigma mohou zákazníci určit skutečné náklady na tisk, kopírování a faxování kdekoliv ve firmě. Je možné rovněž sledovat, jak často a kdy se používají kopírky, tiskárny a další zařízení. Na základě těchto informací vytváří Xerox strategie, které nejenže reagují na požadavky pracoviště, ale zároveň zvyšují jejich efektivitu a snižují množství odpadu.

Kromě svého vlastního vybavení spravuje Xerox v kancelářích po celém světě i více než milión konkurenčních zařízení. K těmto službám patří i zákaznická podpora, opravy při poruchách zařízení, dodávky spotřebního materiálu, smlouvy o zajištění dané úrovně služeb a samotné pořízení (nákup).

Více informací o společnosti Gartner a zmíněnou zprávu najdete na www.gartner.com. Přístup k plnému znění zprávy může být zpoplatněn.

XEROX CZECH REPUBLIC prodává na našem trhu publikační tiskové systémy, černobílé a plnobarevné multifunkční kopírovací stroje s faxy a tiskárnami, velkoformátové stroje a tiskárny, stejně jako software pro document management. Ke všem strojům dodává Xerox i spotřební materiál a poskytuje kompletní servis a údržbu. Do nabídky firmy rovněž patří celá škála služeb v oblasti tvorby, zpracování, archivace a řízení toku dokumentů s cílem eliminace investičních nákladů a úspory personálních a provozních nákladů zákazníka a zefektivnění jeho obchodních procesů. Těmto službám se věnuje samostatná divize XGS (Xerox Global Services).

Vitalia.cz: Vychytané vály a válečky na vánoční cukroví

Vychytané vály a válečky na vánoční cukroví

Root.cz: Mirai má nový cíl 5 milionů routerů

Mirai má nový cíl 5 milionů routerů

Vitalia.cz: Jsou čajové sáčky toxické?

Jsou čajové sáčky toxické?

120na80.cz: Co všechno ovlivňuje ženskou plodnost?

Co všechno ovlivňuje ženskou plodnost?

120na80.cz: Stoná vaše dítě často? Upravte mu jídelníček

Stoná vaše dítě často? Upravte mu jídelníček

Podnikatel.cz: Chaos u EET pokračuje. Jsou tu další návrhy

Chaos u EET pokračuje. Jsou tu další návrhy

Root.cz: Nová třída SD karet A1 s vysokým výkonem

Nová třída SD karet A1 s vysokým výkonem

Podnikatel.cz: Alza.cz má StreetShop. Mall.cz více výdejních míst

Alza.cz má StreetShop. Mall.cz více výdejních míst

DigiZone.cz: Česká televize mění schéma ČT :D

Česká televize mění schéma ČT :D

Podnikatel.cz: 3, 2, 1..EET startuje. Na co nezapomenout?

3, 2, 1..EET startuje. Na co nezapomenout?

Podnikatel.cz: Udávání kvůli EET začalo

Udávání kvůli EET začalo

Měšec.cz: Stavební spoření: alternativa i pro seniory

Stavební spoření: alternativa i pro seniory