Xerox otevírá na webu virtuální laboratoř

[Tisková zpráva] Na nových stránkách lze prozkoumat nejnovější technologie Xerox a poskytnout vývojářům okamžitou zpětnou vazbu

Praha, 28. března 2011 – Společnost Xerox (NYSE: XRX) vytvořila technologickou stránku, díky které se mohou zákazníci stát aktivní součástí výzkumu, který povede k novým produktům, aplikacím či službám. On-line portál open Xerox umožňuje návštěvníkům seznámit se s nejnovějšími inovacemi společnosti Xerox a poskytuje jim možnost vyzkoušet si nové technologie a poskytnout zpětnou vazbu přímo vývojářům a inženýrům.

„V Xeroxu žijeme pro změny, neustále posunujeme hranice probádaného a prozkoumáváme nové inovativní přístupy,“ uvádí Sophie Vandebroek, ředitelka společnosti Xerox pro inovace a prezidentka Xerox Innovation Group a dodává: „Spolupráce s uživateli na celém světě nám přináší čerstvé nápady, pestré názory a širokou expertízu, která nám umožňuje vyvíjet pro naše zákazníky přelomové inovace.“

Open Xerox je společný  projekt výzkumníků Xerox Research Centre Europe a Xerox Research Center Webster a zahrnuje také projekty výzkumného centra PARC (Palo Alto Research Center). Uživatelé si mohou vyzkoušet jednotlivé aplikace, ale také se zaregistrovat pro přístup k širší škále technologií, využívat služby a testovat dostupné technologie v aplikacích třetích stran.

„Open Xerox je vlastně taková virtuální laboratoř, kde se může každý od zákazníků přes technologické experty až po potenciální partnery zúčastnit testování technologií,“ uvádí Victor Ciriza, vedoucí laboratoře Evropského výzkumného centra Xerox.

K některým službám lze přistupovat i přímo z multifunkčních zařízení Xerox vybavených platformou rozšiřitelného rozhraním EIP (Extensible Interface Platform). V současnosti nabízí stránka více než 20 služeb, z nichž některé vyžadují přihlášení. Mezi jinými můžete vyzkoušet například tyto technologie:

• Trailmeme – inovativní technologie pro publikaci na webu umožňující načrtnout návštěvníkům cesty bludištěm on-line obsahu. Oficiální video k technologii Trailmeme: http://www.you­tube.com/watch?v=o­fArVKb58-Q.
  • Simple Personalized Imaging – aplikace s jednoduchým rozhraním ve formě průvodce, do které mohou uživatelé nahrát své fotografie, vybrat místo a do něj umístit přirozeně vytvarovaný text, který respektuje perspektivu objektů na snímku, případně mohou nahradit text již existující.
  • Linguistic technology  –nejmodernější nástroje, které zvládnou identifikovat v dokumentu podstatná jména, slovesa a další části pro pokročilé vytěžování informací obsažených v nestrukturo­vaném textu.
  • Xeproc – jazyk typu DSL (Domain Specific Language), což je programovací jazyk určený k efektivnímu řešení konkrétního úzce vymezeného problému v oblasti vývoje software, který usnadňuje tvorbu široké škály aplikací pro zpracování dokumentů poskytujících například transformace formátů, extrakci informací, indexování nebo navigaci.

XEROX je přední světová společnost v oblasti obchodních procesů a správy dokumentů. Díky svému širokému portfoliu technologií a služeb poskytuje Xerox svým klientům kancelářskou podporu, která jim umožňuje plně se soustředit na vlastní podnikání. Společnost Xerox dodává špičkové technologie pro správu dokumentů, služby, software a originální spotřební materiál pro výrobní a kancelářská prostředí jakéhokoli rozsahu. Prostřednictvím společnosti ACS, která je součástí firmy Xerox od února 2010, nabízí také široký outsourcing obchodních procesů a IT služeb, včetně zpracování dat, řízení lidských zdrojů, podpory oddělení financí a služeb, řízení vztahů se zákazníky pro komerční firmy a státní správu po celém světě. 136 tisíc zaměstnanců společnosti Xerox pečuje o zákazníky ve více než 160 zemích světa.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).