Xerox podporuje otevřené a etické podnikání

14. 3. 2007

[Tisková zpráva] Druhá nejvlivnější žena světa obchodu a ředitelka Xeroxu Anne Mulcahy povede odbornou skupinu věnovanou odpovědnému přístupu k řízení a správě firem .

Praha, 13. března 2007 – Business Roundtable, sdružení vedoucích pracovníků 160 významných amerických firem, jmenovalo výkonnou ředitelku společnosti Xerox Anne Mulcahy, předsedkyní odborné skupiny pro správu a řízení firem a členkou rady pro tvorbu pravidel řízení a správy firem (Corporate Governance Task Force a Policy Committee). Anne Mulcahy v nové roli nahradí Steva Odlanda, výkonného ředitele společnosti Office Depot, který tuto odbornou skupinu úspěšně vedl v uplynulých třech letech.

„Členové Business Roundtable si uvědomují důležitost etického přístupu k podnikání. Stejně dobře víme, že společnosti řízené s důrazem na zodpovědné chování vůči společnosti přinášejí svým akcionářům dlouhodobou přidanou hodnotu. To je cíl každé slušné společnosti a důvod, proč je správný přístup k řízení a správě firmy tak důležitý pro obchodní úspěch,“ uvedla Anne Mulcahy. „Jako předsedkyně odborné skupiny pro správu a řízení budu podporovat silný a spravedlivý systém správy a řízení firem s důrazem na integritu, otevřenost a zodpovědnost.“

„Posilování důvěry veřejnosti je zodpovědností všech vedoucích pracovníků velkých podniků,“ říká Harold McGraw III, předseda sdružení Business Roundtable a prezident obchodní skupiny McGraw-Hill. „Naši členové jsou odhodláni vydobýt si důvěru veřejnosti každodenní prací s důrazem na etické standardy a pevně nastavená pravidla. Business Roundtable si klade za cíl spolupracovat s akcionáři, odborníky a zástupci veřejnosti na neustálém posilování odpovědného přístupu ke správě a řízení firem.“

Business Roundtable jako první významná obchodní organizace podpořila přijetí zákona Sarbanes-Oxley Act, který zavádí nová pravidla pro ochranu investorů v reakci na vlnu skandálních bankrotů firem v čele s Enronem a Worldcomem, Business Roundtable také intenzivně spolupracoval s americkou burzovní komisí na uvedení tohoto zákona do života.

Business Roundtable v roce 2004 založil Institut pro firemní etiku (www.corporate-ethics.org) na Darden Graduate School of Business Administration při Státní univerzitě ve Virginii s cílem posílit roli etiky a odpovědnosti ve firemní kultuře. Institut nyní spolupracuje se 20 významnými ekonomickými školami, podílí se na vědeckém výzkumu, pořádá odborné semináře a vytváří metodické materiály pro oblast prosazování etických standardů ve firemní praxi.

Profesní dráha Anne Mulcahy začala v Xeroxu na pozici obchodního zástupce v roce 1978. Prvního srpna 2001 se Anne Mulcahy stala výkonnou ředitelkou společnosti Xerox a 1. ledna 2002 byla jmenována předsedkyní správní rady. V průběhu své kariéry zastávala Anne Mulcahy v Xeroxu vedoucí pozice v oblasti péče o zákazníky, lidských zdrojů a prodeje. Ke svému členství ve správní radě společnosti Xerox zastává Anne Mulcahy obdobné funkce také ve společnostech Citigroup, Target a Catalyst.

DigiZone.cz: Česká televize mění schéma ČT :D

Česká televize mění schéma ČT :D

Podnikatel.cz: EET zvládneme, budou horší zákony

EET zvládneme, budou horší zákony

Lupa.cz: Babiš: E-shopů se EET možná nebude týkat

Babiš: E-shopů se EET možná nebude týkat

Vitalia.cz: Manželka je bio, ale na sex moc není

Manželka je bio, ale na sex moc není

Podnikatel.cz: Pozor, pojišťovny mění čísla účtů

Pozor, pojišťovny mění čísla účtů

120na80.cz: Pánové, pečujte o svoje přirození a prostatu

Pánové, pečujte o svoje přirození a prostatu

Vitalia.cz: Chtějí si léčit kvasinky. Lék je jen v Německu

Chtějí si léčit kvasinky. Lék je jen v Německu

Podnikatel.cz: Na poslední chvíli šokuje vyjímkami v EET

Na poslední chvíli šokuje vyjímkami v EET

120na80.cz: Popraskané rty? Některé balzámy stav zhoršují

Popraskané rty? Některé balzámy stav zhoršují

Vitalia.cz: Naučí vás péct kváskový chléb bez lepku i s lepkem

Naučí vás péct kváskový chléb bez lepku i s lepkem

Podnikatel.cz: Babiše přesvědčila 89letá podnikatelka?!

Babiše přesvědčila 89letá podnikatelka?!

DigiZone.cz: Milan Kruml: procházka TV historií

Milan Kruml: procházka TV historií

Podnikatel.cz: Prodává přes internet. Kdy platí zdravotko?

Prodává přes internet. Kdy platí zdravotko?

DigiZone.cz: Digi CZ výrazně zlevnila balíček HBO

Digi CZ výrazně zlevnila balíček HBO