Xerox rozšiřuje řadu vysokorychlostních černobílých tiskáren

5. 5. 2009

[Tisková zpráva] Praha, 5. května 2009 – Společnost Xerox představila černobílý digitální produkční systém, který otevírá nové možnosti příjmů v lukrativních segmentech, jako jsou transakční a propagační materiály a malosériový tisk knih.

S rychlostí tisku 200 obrazů za minutu nabízí systém Xerox Nuvera® 200 EA Perfecting Production System poskytovatelům tisku konkurenční výhodu v produktivitě a kvalitě tisku. Systém vyniká při tisku aplikací s velkým objemem dat, které požadují přesnou kresbu, vysokou kvalitu obrazu a ostré polotóny, jako jsou technické manuály, účty, výpisy a publikace.

Xerox Nuvera 200 EA vychází z oceňované platformy systému Xerox Nuvera 288 EA Perfecting Production System. Tiskne v rozlišení 4800×600 bodů na palec při 156 linkách na palec a používá patentovaný, chemicky růstový Emulsion Aggregation Toner, který vytváří jemné matné výstupy srovnatelné s offsetovou kvalitou tisku.

Laboratoř SpencerLab Digital Color Laboratory srovnala kvalitu tisku systému Nuvera 288 EA, který tiskne ve stejné kvalitě jako systém Xerox Nuvera 200 EA, s konkurenčními černobílými systémy a archovými offsetovými tisky.

„Celková kvalita tisku systému Xerox Nuvera u aplikací pro cílový trh předčila digitální konkurenci a byla plně konkurenční s offsetovou kvalitou a někdy ji dokonce překonala,“ řekl David Spencer, prezident a CEO SpencerLab. „Naše testy zjistily, že systém Nuvera má lepší hloubku, kontrast a ostrost než digitální konkurence a blíží se kvalitě offsetového tisku.“

Systém Xerox Nuvera 200 EA tiskne oboustranně dvojnásobnou rychlostí, protože využívá dvou tiskových jednotek v tandemu, které jsou navrženy a řízeny jako jeden systém. Přínosem tohoto návrhu je funkce „Pass through Programming“, která udržuje systém v chodu, i když jedna z tiskových jednotek potřebuje servis a tak poskytuje maximální produktivitu a dobu provozuschopnosti.

Rodina produkčních systémů Nuvera společnosti Xerox tiskne v rychlostech od 100 do 288 obrazů za minutu ve vysoké kvalitě a zvyšuje produktivitu. Systém Xerox Nuvera 200 EA tiskne v offsetové kvalitě na širokou řadu materiálů. Tyto systémy jsou značně modulární a lze pro ně nastavit mnoho variant podavačů a dokončovacích zařízení v řadě, včetně podavače rolí a tisku brožur a lepených či hřebenových vazeb.

Mezi další klíčové vlastnosti systému patří:

• Modul pro zpracování listů, který pomáhá stlačovat listy tak, aby se lépe stohovaly a zvýšil se výkon dokončovacích zařízení;
  • Xerox FreeFlow® Print Server zpracovává variabilní data a data ve vysokém rozlišení při vysokých provozních rychlostech;
  • Sada Xerox FreeFlow Variable Information Suite s bezpečnostními možnostmi pomáhá při tisku aplikací, jako jsou identifikační karty, vstupenky a kupóny.

Xerox rovněž rozšiřuje své portfolio dokončovacích zařízení. GBC® eBinder 200 odebírá vytištěné stránky z jakéhokoliv systému Nuvera a následně je stohuje, děruje, automaticky vkládá plastový hřeben pro automatické svázaní při dané rychlosti tiskového motoru. Zařízení vytváří „ploché“ knihy od dvou do 100 listů a nabízí tak atraktivní alternativu k tradičním dokončovacím možnostem. GBC eBinder 200 je v současnosti dostupný v severní Americe, celosvětově bude k dispozici během letošního roku.

„V dnešní situaci na trhu hledají tiskoví profesionálové řešení, včetně tiskových motorů a workflow, která zvýší jejich efektivitu,“ řekl Richard Jílek, produktový manažer společnosti XEROX CZECH REPUBLIC. „Produktivita, inovace, dokončovací možnosti a workflow systému Nuvera 200 EA zaručují poskytovatelům tisku, že jim investice přinese maximální výsledky.”

Dostupnost
Produkční systém Xerox Nuvera 200 EA Perfecting Production System je na trhu dostupný prostřednictvím obchodních zástupců společnosti Xerox.

XEROX CZECH REPUBLIC prodává na našem trhu publikační tiskové systémy, černobílé a plnobarevné multifunkční kopírovací stroje s faxy a tiskárnami, velkoformátové stroje a tiskárny, stejně jako software pro document management. Ke všem strojům dodává Xerox i spotřební materiál a poskytuje kompletní servis a údržbu. Do nabídky firmy rovněž patří celá škála služeb v oblasti tvorby, zpracování, archivace a řízení toku dokumentů s cílem eliminace investičních nákladů a úspory personálních a provozních nákladů zákazníka a zefektivnění jeho obchodních procesů. Těmto službám se věnuje samostatná divize XGS (Xerox Global Services).

Vitalia.cz: Chtějí si léčit kvasinky. Lék je jen v Německu

Chtějí si léčit kvasinky. Lék je jen v Německu

Lupa.cz: Babiš: E-shopů se EET možná nebude týkat

Babiš: E-shopů se EET možná nebude týkat

Podnikatel.cz: Na poslední chvíli šokuje vyjímkami v EET

Na poslední chvíli šokuje vyjímkami v EET

DigiZone.cz: Sat novinky: Je tu Sky Sport News HD

Sat novinky: Je tu Sky Sport News HD

Měšec.cz: Jak levně odeslat balík přímo z domu?

Jak levně odeslat balík přímo z domu?

Lupa.cz: Google měl výpadek, nejel Gmail ani YouTube

Google měl výpadek, nejel Gmail ani YouTube

Vitalia.cz: Mondelez stahuje rizikovou čokoládu Milka

Mondelez stahuje rizikovou čokoládu Milka

120na80.cz: Na ucho teplý, nebo studený obklad?

Na ucho teplý, nebo studený obklad?

Vitalia.cz: Spor o mortadelu: podle Lidlu falšovaná nebyla

Spor o mortadelu: podle Lidlu falšovaná nebyla

DigiZone.cz: Milan Kruml: procházka TV historií

Milan Kruml: procházka TV historií

Podnikatel.cz: S.r.o. využívá cizí auto. Jak je to s daněmi?

S.r.o. využívá cizí auto. Jak je to s daněmi?

Podnikatel.cz: Zavře krám u #EET Malá pokladna a Teeta?

Zavře krám u #EET Malá pokladna a Teeta?

Podnikatel.cz: Platební brány a EET? Stále s otazníkem

Platební brány a EET? Stále s otazníkem

DigiZone.cz: Rádio Šlágr má licenci pro digi vysílání

Rádio Šlágr má licenci pro digi vysílání

DigiZone.cz: Digi CZ výrazně zlevnila balíček HBO

Digi CZ výrazně zlevnila balíček HBO

Vitalia.cz: Děti patří tomu, kdo je porodil?

Děti patří tomu, kdo je porodil?