Xerox zvyšuje výkon a kvalitu výstupů systému iGen3

[Tisková zpráva] Praha, 19. června 2008 – Nejproduktivnější vysokorychlostní digitální produkční systémy na trhu nabízejí uživatelům kvalitnější výstupy, produktivitu a posouvají ziskovost na zcela novou úroveň.

Společnost Xerox reaguje na tento trend a představuje sadu Automated Color Quality Suite Press Matching System pro své digitální produkční systémy Xerox iGen3 90 a 110, které nabízejí vysoký výkon a kvalitu srovnatelnou s ofsetovým tiskem. Nová sada zrychluje nastavení tisku, zkracuje dobu pro produkci a zajišťuje stálost barev a automatické barevné srovnání se systémem Pantone. Běžnou údržbu a úpravu barev spojenou s chodem vysokorychlostního produkčního systému lze nyní více zautomatizovat. Sada Automated Color Quality Suite odnímá obsluze úkoly, jako jsou kalibrace nebo sladění barev, které se tradičně prováděly manuálně.

„Před osmi lety nastartoval iGen3 revoluci v grafické komunikaci, když pomohl poskytovatelům tisku realizovat nové typy úloh, jež jim přinesly nové příjmy,“ řekl Richard Jílek, produktový manažer společnosti Xerox Czech Republic. „Představením sady Automated Color Quality Suite se to nejlepší stává ještě lepším. Poskytovatelé tisku mohou nyní svým zákazníkům nabídnout špičkové barvy a současně dosahovat delší doby provozu a tím zvyšovat svoji ziskovost.“

Nová vylepšení umožňuje integrace vestavěného spektrofotometru, který měří barvy vzorových tisků během průchodu papíru systémem. Inovace v technologii tvorby profilů přinášejí přesné syté barvy, vyvážené bezbarvé oblasti, výjimečné detaily stínů a hladké výrazné části. Obsluha může využít soubor navržený pro ofsetový tisk, poslat ho do systému iGen3 a jednoduše dosáhne požadovaného výstupu. Omezením lidských zásahů se dosahuje přesného a konzistentního sladění barev na více systémech.

Další vlastnosti sady Automated Color Quality Suite:

• Pokročilá tvorba profilů umožňuje větší barevnou stálost a realistické všední motivy, jako jsou tváře nebo obloha, a automaticky během pár minut upravuje barvy, aby co nejpřesněji ladily se standardy ofsetového tisku. Může se přesně sladit se standardem GRACoL (General Requirements for Applications in Commercial Offset Lithography) a pro vyšší výkon využít výhody tvorby profilů ICC (International Color Consortium) DeviceLink. GRACoL je odvětvový standard pro ladění barev a nabízí zdroje pro tvorbu profilů u nejčastějších úloh. ICC DeviceLink Profiling umožňuje rychlejší zpracování a vylepšenou reprodukci barev.
  • Automatická kontrola barev zajišťuje díky rychlé kontrole systému přesný tisk barev a omezuje také zbytečnou údržbu.
  • Automatická kalibrace omezuje potřebu manuální kalibrace a vrací tiskový motor do standardního stavu, čímž snižuje nesrovnalosti v barvách způsobené změnou teploty a vlhkosti a každodenním používáním.
  • Automatická kalibrace barevného bodu zajišťuje přesnost barev licencovaných ze systému Pantone a snižuje potřebu manuálního nastavování barev tím, že si načte barevné hodnoty vytištěných částí, srovná je s referenčními hodnotami a upraví vzorec CMYK pro každý barevný bod.

Tato vylepšení zvyšují výkon i kvalitu systému iGen3, který je tak ideálním řešením pro tisk ziskových celobarevných výstupů, které sahají od personalizovaných dopisů a katalogů až k marketingovým materiálům a fotoalbům.

XEROX CZECH REPUBLIC prodává na našem trhu publikační tiskové systémy, černobílé a plnobarevné multifunkční kopírovací stroje s faxy a tiskárnami, velkoformátové stroje a tiskárny, stejně jako software pro document management. Ke všem strojům dodává Xerox i spotřební materiál a poskytuje kompletní servis a údržbu. Do nabídky firmy rovněž patří celá škála služeb od pronájmu strojů až po outsourcing, kterému se věnuje samostatná divize XGS (Xerox Global Services).

Lupa.cz: Co se dá měřit přes Internet věcí

Co se dá měřit přes Internet věcí

Měšec.cz: Za palivo zaplatíte mobilem (TEST)

Za palivo zaplatíte mobilem (TEST)

120na80.cz: Popraskané rty? Některé balzámy stav zhoršují

Popraskané rty? Některé balzámy stav zhoršují

Podnikatel.cz: Chaos u EET pokračuje. Jsou tu další návrhy

Chaos u EET pokračuje. Jsou tu další návrhy

120na80.cz: Pánové, pečujte o svoje přirození a prostatu

Pánové, pečujte o svoje přirození a prostatu

120na80.cz: Stoná vaše dítě často? Upravte mu jídelníček

Stoná vaše dítě často? Upravte mu jídelníček

Vitalia.cz: Zeleninové jogurty prý budou hit

Zeleninové jogurty prý budou hit

Měšec.cz: Banky mlží o nákladech na předčasnou splátku hypotéky

Banky mlží o nákladech na předčasnou splátku hypotéky

Podnikatel.cz: EET: Totálně nezvládli metodologii projektu

EET: Totálně nezvládli metodologii projektu

Vitalia.cz: To nejhorší při horečce u dětí: Febrilní křeče

To nejhorší při horečce u dětí: Febrilní křeče

Podnikatel.cz: Vládu obejde, kvůli EET rovnou do sněmovny

Vládu obejde, kvůli EET rovnou do sněmovny

Podnikatel.cz: 3, 2, 1..EET startuje. Na co nezapomenout?

3, 2, 1..EET startuje. Na co nezapomenout?

Vitalia.cz: Když přijdete o oko, přijdete na rok o řidičák

Když přijdete o oko, přijdete na rok o řidičák

DigiZone.cz: Rádio Šlágr má licenci pro digi vysílání

Rádio Šlágr má licenci pro digi vysílání