Zaměstnanci HP ČR podpořili Klokánek Hostivice – zařízení Fondu ohrožených dětí

16. 12. 2009

[Tisková zpráva] Finanční a materiální sbírka zaměstnanců české pobočky společnosti Hewlett-Packard Fondu přispěla k vánoční atmosféře v Hostivickém Klokánku

Praha, 15. prosince 2009 – zaměstnanci HP Česká republika ani v letošním roce, který se nesl především ve znamení finančních úspor, paušálního snižování mezd a restrukturalizace celé společnosti Hewlett-Packard, nevynechali již tradiční předvánoční filantropickou akci na podporu dětí. V letošním roce probíhala vánoční sbírka ve dvou rovinách – zaměstnanci HP mohli přispět finanční hotovostí, obohatit sbírku o konkrétní vánoční dárek, anebo samozřejmě podpořit obě aktivity současně.

Vánoční sbírka pro nadaci Klokánek v Praze – Hostivicích v letošním roce vynesla částku převyšující 200 tisíc korun a desítky vánočních dárků, které pod společným vánočním stromkem najdou děti, jimž zatím není přáno trávit Vánoce s vlastní rodinou. I když dárky ani finanční podpora nedokážou plně nahradit vánoční atmosféru v rodinném kruhu, vytoužené hračky dají dětem možnost alespoň na chvíli zapomenout na nelehkou životní situaci.

„K filantropické činnosti nelze nikoho nutit, každý člověk ji musí mít v sobě a je pouze na něm, zda a jak se ji rozhodně podporovat,“ řekl Jan Kameníček, generální ředitel HP Česká republika. „Jsem nesmírně hrdý na to, že i přes současné nelehké období na trhu, hospodářskou krizi a globální snižování platů dokázali moji kolegové přispět nemalou částkou na sbírku pro podporu dětského Klokánku v Hostivicích. I to dokazuje, že rodinné pracovní prostředí v HP funguje nejen z pracovního, ale i z lidského hlediska.“

Šek na částku 203 449 Kč spolu s věcnými vánočními dárky slavnostně předal vedení hostivické pobočky nadace Klokánek během včerejšího odpoledne Karel Kotrba, ředitel divize Enterprise Services a zástupci Social clubu z HP Česká republika.

„Je úžasné, jaké podpory se nám dostává od společnosti Hewlett-Packard. Jejich dary jsou o to cennější, že se na nich podílejí všichni zaměstnanci a jen z jejich dobré vůle,“ řekla Leona Koutenská, ředitelka Klokánku Hostivice, zařízení Fondu ohrožených dětí. „Díky nim najdou všechny děti v našem ústavu pod vánočním stromečkem minimálně jeden dárek navíc a věnované peníze nám výrazně pomohou při rekonstrukcích a nákupu dalšího vybavení pro děti z našeho Klokánku.“

HP si již v minulosti vysloužilo mj. také certifikát Společnost přátelská rodině, který se uděluje organizacím, jež nad rámec svých povinností přispívají ke zlepšování podmínek života rodin především s malými dětmi.

O Klokánku – zařízení Fondu ohrožených dětí
Klokánek je novým projektem Fondu ohrožených dětí – občanského sdružení na pomoc týraným, zanedbávaným, zneužívaným, opuštěným nebo jinak sociálně ohroženým dětem, s působností na celém území České republiky – jehož cílem je změnit dosavadní nevyhovující systém ústavní výchovy a nahradit jej v co největší míře přechodnou rodinnou péčí na dobu, než se dítě může po vyřešení nebo zlepšení situace vrátit domů, nebo než je pro něj nalezena trvalá náhradní rodina (osvojení, pěstounská péče, svěření do výchovy třetí osoby). Klokánky mají pověření MPSV jako zařízení pro děti vyžadující okamžitou pomoc. Mohou proto týrané a zneužívané děti přijmout i bez souhlasu rodičů až do doby, než je rozhodnuto o předběžném opatření. Klokánky mají nepřetržitý provoz, proto mohou kdykoli přijmout i novorozence, jejichž matky tají těhotenství a porodí mimo zdravotnické zařízení. Více informací na webu www.fod.cz. Poznámka: Na Klokánky lze přispět prostřednictvím dárcovské krátké textové zprávy (SMS) ve tvaru DMS FODKLOKANEK odeslané na číslo 87777. Cena DMS je 30 Kč, Fond ohrožených dětí obdrží z každé odeslané SMS 27 Kč.

O společnosti HP
HP neustále vytváří nové příležitosti pro uplatnění technologií, které významně ovlivňují jednotlivce, firmy i celou společnost. Jako největší technologická firma světa nabízí HP špičkové produkty zahrnující tisková řešení, osobní výpočetní techniku, software, služby a IT infrastrukturu. Další informace o společnosti HP (NYSE: HPQ) jsou k dispozici na webu www.hp.com.

DigiZone.cz: ČT láká na jarní programové tipy

ČT láká na jarní programové tipy

Vitalia.cz: Spor o mortadelu: podle Lidlu falšovaná nebyla

Spor o mortadelu: podle Lidlu falšovaná nebyla

DigiZone.cz: Milan Kruml: procházka TV historií

Milan Kruml: procházka TV historií

Měšec.cz: Za palivo zaplatíte mobilem (TEST)

Za palivo zaplatíte mobilem (TEST)

Měšec.cz: Golfové pojištění: kde si jej můžete sjednat?

Golfové pojištění: kde si jej můžete sjednat?

DigiZone.cz: Další dva kanály nabídnou HbbTV

Další dva kanály nabídnou HbbTV

120na80.cz: Pánové, pečujte o svoje přirození a prostatu

Pánové, pečujte o svoje přirození a prostatu

Vitalia.cz: Jsou čajové sáčky toxické?

Jsou čajové sáčky toxické?

DigiZone.cz: Digi CZ výrazně zlevnila balíček HBO

Digi CZ výrazně zlevnila balíček HBO

Podnikatel.cz: Udávání kvůli EET začalo

Udávání kvůli EET začalo

Vitalia.cz: Nahradí sluch, ale zvuk je zcela jiný

Nahradí sluch, ale zvuk je zcela jiný

Vitalia.cz: Znáte „černý detox“? Ani to nezkoušejte

Znáte „černý detox“? Ani to nezkoušejte

Vitalia.cz: Pravda o přibírání na zimu

Pravda o přibírání na zimu

Podnikatel.cz: 3, 2, 1..EET startuje. Na co nezapomenout?

3, 2, 1..EET startuje. Na co nezapomenout?