Záznam v High Definition za méně než 15 minut s novým Blu-ray BD-R 25GB 6x od Verbatimu

30. 7. 2010

[Tisková zpráva] Praha, 28. července 2010 – Nový Blu-ray disk od Verbatimu nabízí 25 GB úložné kapacity, šestinásobnou rychlost zápisu a verze s potisknutelným povrchem umožňuje navíc snadnou personalizaci či označení nosiče. Je vhodný pro záznam filmů ve vysokém rozlišení High Definition, zálohování velkého množství dat nebo dlouhodobou archivaci souborů jako jsou fotografie a videa. Nový Verbatim Blu-ray BD-R SL 25GB 6x je k dostání v obchodech za doporučenou cenu 165 Kč za kus (balení obsahuje 5 kusů) a BD-R SL 25GB 6x Printable s potisknutelným povrchem za 169 Kč za kus (balení obsahuje 10 kusů).

• Kapacita 25 GB pětinásobně převyšuje kapacitu běžného DVD-R, dokáže pojmout až 4 800 fotografií při průměrné velikosti jedné fotografie 5 MB
  • Ochranná vrstva Hard Coat
  • Dlouhodobá archivační životnost
  • Anorganická záznamová vrstva MABL pro vynikající kvalitu zápisu
  • Špičkový výkon při přehrávání
  • Povrch až k vnitřnímu kruhu je zcela potisknutelný inkoustem (22 – 117 mm)

Média Blu-ray představují pro spotřebitele čím dál atraktivnější řešení pro záznam a archivaci dat – v domácí i profesionální sféře. Verbatim na tuto poptávku reaguje prostřednictvím svého nového Blu-ray disku BD-R SL 25GB 6× Printable, který nabízí pětkrát vyšší kapacitu než běžné DVD-R, přičemž garantuje dlouhodobě spolehlivé uložení dat počínaje soukromými fotografiemi a videonahrávkami až po kancelářské dokumenty. Čas vypálení celého disku nepřekračuje 15 minut a jeho povrch je plně potisknutelný inkoustem až k vnitřnímu kruhu (22 – 117 mm).

Záznamová technologie Verbatim MABL a ochranná vrstva Hard Coat
Disky BD-R a BD-DL od Verbatimu používají nově vyvinutou anorganickou záznamovou vrstvou nazvanou MABL; patentovanou technologii, která zaručuje vynikající kvalitu zápisu, dlouhodobou archivační životnost a špičkový výkon při přehrávání. Osvědčená výrobní technologie a zkušenosti Verbatimu jsou zárukou perfektního záznamu na každý Blu-ray disk. Stejně jako na veškeré CD, DVD a Blu-ray nosiče od Verbatimu se i na tento nový disk vztahuje doživotní záruka.

Technologie Hard Coat od Verbatimu – speciální ochranná vrstva proti poškrábání – chrání disk nejen před škrábanci, ale i prachem a otisky prstů, čímž pomáhá vyhnout se problémům během zápisu či přehrávání dat. „Díky této ochranné vrstvě a záznamovým technologiím, které byly vyvinuté naší mateřskou organizací Mitsubishi Kagaku Media, mají zákazníci jistotu, že jejich média jsou nejvyšší dostupné kvality,“ vysvětluje Torsten Leye, Marketing Manager Optical ve společnosti Verbatim EUMEA.

Verbatim/Mitsubishi Kagaku Media je přispívajícím členem Blu-ray Disc Association (BDA) a jakožto přední značka v oblasti CD, DVD a Blu-ray nosičů si uchovává blízké vztahy s největšími výrobci optických přehrávačů a záznamových zařízení. Verbatim spolupracuje s výrobci hardwaru, kterým poskytuje média za účelem testování a optimalizace nově vyvíjeného hardwaru. Díky tomu mají spotřebitelé jistotu, že média Verbatim jsou vždy velmi dobře kompatibilní s hardwarem od předních výrobců.

„Náš výzkumný a vývojový tým v Mitsubishi Kagaku Media nám umožňuje držet se v popředí technologie modrého laseru jako jsou například trojvrstvá média s kapacitou 100 GB,“ říká Torsten Leye, Marketing Manager Optical ve společnosti Verbatim EUMEA. „Tato nová média budou vyráběna v továrně Mizushima společnosti Mitsubishi Kagaku Media a jejich příchod na trh očekáváme na jaře 2011.“

O společnosti Verbatim
Od roku 1969 udává Verbatim směr vývoje technologií pro uchovávání dat – od disket a magneticko-optických médií, CD a DVD formátů až po nejnovější HD média Blu-ray. Kromě toho nabízí Verbatim kvalitní produkty na poli přenosných USB klíčenek, paměťových „flash“ karet, SSD a externích pevných disků v kapesním formátu 4,57 cm (1,8“), přenosném formátu 6,35 cm (2,5“) a stolním formátu 8,89 cm (3,5“), a stejně tak i široké spektrum počítačového příslušenství. Verbatim je dceřinou společností Mitsubishi Chemical Group a těží z vynikajícího výzkumného a vývojového oddělení. Díky tomu hraje Verbatim klíčovou roli při utváření trhu s paměťovými médii. Velmi přísné kontroly kvality během výroby zajišťují vysokou kvalitu produktů společnosti Verbatim, které vítězí v mnoha mezinárodních srovnávacích testech. Společnost je světovým lídrem v oblasti optických datových nosičů. Více informací naleznete na adrese: www.verbatim-europe.cz

Vitalia.cz: Pravda o přibírání na zimu

Pravda o přibírání na zimu