ZENworks Configuration Management s aktualizací SP1 rozšiřuje škálovatelnost a podporované platformy

13. 8. 2008

[Tisková zpráva] Praha, Česká republika – 12. srpna 2008 – Společnost Novell oznámila dostupnost aktualizace Support Pack 1 (SP1) pro ZENworks Configuration Management, která přináší novou úroveň škálovatelnosti a vyšší výkon pro vzdálená pracoviště s omezenou přenosovou kapacitou. Nová verze přináší rozšířenou podporu systémů Windows Vista SP1 a Windows Server 2008 a upevňuje tak vedoucí pozici společnosti Novell na poli správy systémů s podporou identit uživatelů a různých platforem. ZENworks Configuration Management SP1 pomáhá zákazníkům účinně spravovat střední i rozsáhlá podniková IT prostředí, neboť nabízí optimalizovaný provoz, větší flexibilitu, lepší shodu s předpisy a vyšší výkon.

„Naši organizaci tvoří více než 4 500 zaměstnanců, kteří jsou rozptýleni napříč celou Louisianou. To znamená více než 10 000 zařízení a tisíce uživatelů, které je třeba podporovat a spravovat bez ohledu na to, kde se nacházejí,“ řekl Chad Israel, technický manažer Ministerstva sociálních služeb Státu Louisiana. „S řešením ZENworks Configuration Management se nám pomocí automatizace podařilo zjednodušit správu IT a snížit související náklady. Ohromně nám pomáhá poskytovat občanům našeho státu služby pro bezpečnější a nezávislý život.“

Nová verze obsahuje novou funkci ZENworks Satellite, která umožňuje jednorázově odeslat obsah, aplikace nebo instalační snímky na vzdálené umístění a potom je distribuovat na všechna zařízení na daném místě. Správce systémů ve vzdálených kancelářích v minulosti omezovala přenosová kapacita sítě. Díky možnosti přesunout funkce distribuce a sběru na místní zařízení urychluje ZENworks Configuration Management distribuci aktualizací a aplikací a zajišťuje náležitou správu všech počítačů bez ohledu na jejich umístění a bez zpomalování dalších podnikových funkcí.

Jako první produkt testovaný v nové laboratoři Novell Systems Management SuperLab, která simuluje reálná prostředí, prokázal ZENworks Configuration Management spolehlivou podporu více než 30 000 zařízení v jediné řídící zóně. Navíc toto řešení nyní volitelně podporuje Oracle Database 10g, což umožňuje zákazníkům využít stávající investice do IT a dosáhnout lepší škálovatelnosti a spravovatelnosti podnikových systémů.

„Podnikoví zákazníci se potýkají s výzvou, jak spravovat distribuované prostředí IT stejným způsobem, jako spravují prostředky v podnikové budově. Přitom samozřejmě nesmí být ohrožena produktivita podniku a musí být splněny nároky regulačních předpisů,“ řekl Joe Wagner, senior viceprezident a ředitel Novell Systems and Resource Management. „Se zvýšenou škálovatelností a rozšířenou podporou platforem pomůže tato verze ZENworks Configuration Management zákazníkům zajistit kritické služby IT pro jejich organizaci bez ohledu na to, kde se uživatelé a zařízení nacházejí. Ušetří tak náklady a čas strávený aktualizováním systémů a řešením podnikových potřeb.“

Ceny a dostupnost
ZENworks Configuration Management s aktualizací SP1 je k dispozici nyní. Informace o ceně a dalších vlastnostech produktu najdete na webu www.novell.com/zen­works/configu­rationmanagemen­t.

DigiZone.cz: Česká televize mění schéma ČT :D

Česká televize mění schéma ČT :D

Vitalia.cz: Znáte „černý detox“? Ani to nezkoušejte

Znáte „černý detox“? Ani to nezkoušejte

Lupa.cz: Babiš: E-shopů se EET možná nebude týkat

Babiš: E-shopů se EET možná nebude týkat

Vitalia.cz: Analýza letáků: Na co lákají do prodejen?

Analýza letáků: Na co lákají do prodejen?

Vitalia.cz: Tesco: Chudá rodina si koupí levné polské kuře

Tesco: Chudá rodina si koupí levné polské kuře

DigiZone.cz: Digi CZ výrazně zlevnila balíček HBO

Digi CZ výrazně zlevnila balíček HBO

Podnikatel.cz: Změny v daních z příjmů u zaměstnávání

Změny v daních z příjmů u zaměstnávání

120na80.cz: Popraskané rty? Některé balzámy stav zhoršují

Popraskané rty? Některé balzámy stav zhoršují

120na80.cz: 5 poporodních problémů a jejich řešení

5 poporodních problémů a jejich řešení

Podnikatel.cz: 3, 2, 1..EET startuje. Na co nezapomenout?

3, 2, 1..EET startuje. Na co nezapomenout?

Podnikatel.cz: Udávání kvůli EET začalo

Udávání kvůli EET začalo

Podnikatel.cz: Babiše přesvědčila 89letá podnikatelka?!

Babiše přesvědčila 89letá podnikatelka?!

DigiZone.cz: Recenze Westworld: zavraždit a...

Recenze Westworld: zavraždit a...

120na80.cz: Rakovina oka. Jak ji poznáte?

Rakovina oka. Jak ji poznáte?