Ženy trávia na internete viac času ako muži

[Tisková zpráva] Spolu s aprílovými dátami o návštevnosti prináša spoločnosť Mediaresearch Slovakia s.r.o. aj porovnanie mužov a žien v niekoľkých ukazovateľoch, percentuálne zloženie mužov a žien, priemerný počet zobrazení a priemerný čas na návštevníka. Tieto dáta vychádzajú z merania slovenského internetu AIMmonitor, ktorý realizuje spoločnosť Mediaresearch v spolupráci s Gemius pre AIM.

Aký je priemerne strávený čas na internete mužmi a aký ženami?
Grafy, ktoré sú zobrazené nižšie prezrádzajú, aké je percentuálne zastúpenie mužov a žien, aký je priemerný čas, ktorý strávia na jednom z meraných serverov a aký je priemerný počet zobrazení na jedného užívateľa. Z celkového počtu návštevníkov je síce žien menej a to 47,57% oproti 52,43 % mužov, ale v priemernom počte zobrazení (957,86 vs 867,47) a priemernom strávenom čase (10:21:34 vs 9:37:47) sú na tom ženy lepšie.

Aké výsledky priniesli aprílové dáta AIMmonitor?
Dole uvedená tabuľka obsahuje aprílový prehľad návštevnosti celého slovenského internetu meraného v rámci AIMmonitoru a jeho jednotlivých účastníckych serverov, v niekoľkých základných ukazovateľoch. Podľa nameraných dát AIMmonitor navštívilo v apríli aspoň raz niektorý (alebo viac) z meraných serverov 1 616 741 reálnych užívateľov zo Slovenska (RU), z celkového počtu 1 757 327 užívateľov, ktorí v apríli aspoň raz navštívili slovenský internet.