Zoner Photo Studio 13 – Milujeme fotografii. A vy?

[Tisková zpráva] (Brno, 30. 9. 2009) Již tradičně s příchodem podzimu uvádí brněnská společnost ZONER software novou verzi svého programu pro práci s digitální fotografií Zoner Photo Studio. Verze s pořadovým číslem 13 přináší zejména inovace v oblasti rychlosti a kvality zpracování a také několik důležitých novinek pro kreativní práci.

Významným technologickým milníkem je úprava jádra programu na plně 64bitovou architekturu, která umožní efektivněji využívat potenciál současných PC a operačních systémů. Spolu s další optimalizací pro vícejádrové procesory tato úprava představuje výrazné urychlení grafických operací, zejména při práci s objemnými daty. Maximální využití možností grafického hardware také doplňuje unikátní implementace 10bitového zobrazování v Prohlížeči, Editoru a RAW konvertoru na monitorech s 10bitovou barevnou hloubkou na jeden kanál. Již částečná implementace 10bitového zobrazování v posledních sestaveních předchozí verze přinesla nadšené ohlasy uživatelů.

Loňská zásadní změna uživatelského rozhraní prošla roční zatěžkávací zkouškou a podle přání a námětů našich uživatelů je doplněna o další úpravy a rozšíření. Kromě jiného je tak uživateli umožněno pracovat na druhém monitoru v Prohlížeči. Významným přínosem nové verze je také výrazně vylepšený Katalog. Nový panel umožňuje filtrování obsahu Katalogu s fulltextovým vyhledáváním a filtrování podle uživatelského hodnocení, značek a GPS údajů. Praktická možnost současného mazání přidružených souborů (např. dvojice JPEG + RAW) také jistě přijde vhod.

Hledáček uživatelů je nejčastěji zaměřený na grafické nástroje. V letošních novinkách se mohou těšit na kompletní implementaci průhlednosti v Editoru, včetně nového nástroje Guma a možností ukládání i načítání. V Editoru je dále k dispozici nový Retušovací štětec. Další nástroje Editoru byly doplněny o nové parametry, vylepšení algoritmů a rozšíření možností, jako například výběr magickou hůlkou podle hodnot odstínů a jasu nebo transformace vloženého textu. Atraktivní novinkou je bezesporu nástroj pro velmi snadné skládání pohlednic z více fotografií s bohatými možnostmi nastavení. Pokročilí uživatelé zase ocení velmi žádnou možnost spasování fotografií focených z ruky při vytváření HDR snímků a skládání multiexpozic s automatickým spasováním obrázků, vhodné pro odstranění šumu nebo odstranění pohybujících se objektů.

Ve zpracování RAW formátů najdou uživatelé nové parametry konverze a vyvolávání je díky optimalizaci zřetelně urychleno. Mezi další novinky patří přímé skenování do PDF, podpora formátu JPEG XR, možnost připojení XMP metadat k souborům ve formátu PNG a další specifické funkčnosti.

A navíc! Zoner Photo Studio je nyní výrazně cenově dostupnější. Základní jednouživatelská licence v edici Pro stojí pouze 1 499 Kč a za cenu 1 999 Kč získají uživatelé právo program používat až na třech počítačích v domácnosti.Výz­namná změna cen se dotkne také licencování pro multilicenční zákazníky.

Společnost ZONER software, a. s., je český producent software v oblasti digitální fotografie, grafiky, multimedií, poskytovatel internetových služeb souvisejících s prezentací na internetu a e-komercí a vydavatel odborné literatury. Grafické softwarové produkty Zoner Draw (Zoner Callisto) a Zoner Photo Studio byly lokalizovány do celé řady světových jazyků

Vitalia.cz: Jedlé kaštany jsou trpké, je třeba je tepelně upravit

Jedlé kaštany jsou trpké, je třeba je tepelně upravit

Lupa.cz: Kolik ČR platí za sledování elektronické komunikace?

Kolik ČR platí za sledování elektronické komunikace?

DigiZone.cz: Skylink: zpožděný kanál Prima +1

Skylink: zpožděný kanál Prima +1

Měšec.cz: Stavební spoření: alternativa i pro seniory

Stavební spoření: alternativa i pro seniory

Vitalia.cz: Co pomáhá dítěti při zácpě?

Co pomáhá dítěti při zácpě?

Podnikatel.cz: Udávání kvůli EET začalo

Udávání kvůli EET začalo

DigiZone.cz: ČT má dalšího zástupce v EBU

ČT má dalšího zástupce v EBU

120na80.cz: Pánové, pečujte o svoje přirození a prostatu

Pánové, pečujte o svoje přirození a prostatu

Vitalia.cz: Jmenuje se Janina a žije bez cukru

Jmenuje se Janina a žije bez cukru

120na80.cz: 5 nejčastějších mýtů o kondomech

5 nejčastějších mýtů o kondomech

120na80.cz: Popraskané rty? Některé balzámy stav zhoršují

Popraskané rty? Některé balzámy stav zhoršují

Vitalia.cz: Spor o mortadelu: podle Lidlu falšovaná nebyla

Spor o mortadelu: podle Lidlu falšovaná nebyla

Podnikatel.cz: Chaos u EET pokračuje. Jsou tu další návrhy

Chaos u EET pokračuje. Jsou tu další návrhy

DigiZone.cz: Recenze Westworld: zavraždit a...

Recenze Westworld: zavraždit a...

Podnikatel.cz: 3, 2, 1..EET startuje. Na co nezapomenout?

3, 2, 1..EET startuje. Na co nezapomenout?

Root.cz: 250 Mbit/s po telefonní lince, když máte štěstí

250 Mbit/s po telefonní lince, když máte štěstí