Zvětšený svět DIGI na Invexu

Zvětšený svět DIGI na Invexu

Brno, 7. října 2004 – Největší časopis o digitální fotografii a videu DIGI z vydavatelství Computer Press zve na veletrhu Invex na výstavu Zvětšený svět DIGI. Snímky, vytištěné digitálně ve velkoplošném formátu, představí přední světoví a čeští fotografové.

Veletrh informačních technologií Invex se koná na brněnském výstavišti od pondělí 11. října do pátku 15. října. Slavnostní vernisáž výstavy proběhne v úterý 12. října od 17 hodin.

Výstava ukazuje práce fotografů, jejichž tvorbu magazín DIGI v průběhu letošního roku přiblížil v rozhovorech, fotografických cestopisech i článcích zaměřených na jednotlivé žánry. Návštěvníci uvidí fotografie Jindřicha Štreita, Vladimíra Birguse či Jefa Kratochvila, ale také tvorbu zahraničních autorů – avantgardního Nizozemce Erwina Olafa, vítěze World Press Photo Jeana-Marca Bouju, čínského fotografa Wang Qingsonga nebo jednoho z nejznámějších žijících členů agentury Magnum, René Burriho, jehož práce je možné až do 28. října vidět také v Leica Gallery Prague na Pražském hradě, kde probíhá výstava Utopia.

Petr Bubeníček, šéfredaktor DIGI, k tomu podotýká: „Oslovení fotografové nám vyšli vstříc a podařilo se nám shromáždit pozoruhodnou kolekci různých žánrů. Návštěvník vedle sebe najde dokument, reportáž i krajinu a prostřednictvím těchto snímků může zároveň nahlédnout i do časopisu DIGI. Velmi rozdílné práce odlišných tvůrců spojuje vášeň k fotografii, která zároveň tvoří most k DIGI a jeho čtenářům.“

Tisk zvětšenin zajišťuje společnost Hewlett-Packard, která je partnerem výstavy. „Pozice HP jako technologického partnera výstavy je součástí naší strategie v grafickém segmentu. HP ve velkoformátovém tisku působilo převážně v technické oblasti, ale v posledních letech se to dramaticky mění. Důkazem je nejen úspěch našich technologií na světových veletrzích, jako je Drupa nebo Photokina, ale také technologické partnerství na výstavách českých fotografů. Od začátku roku 2004 jsme se podíleli na více než deseti výstavách,“ uvedl Jiří Paleta, produktový manažer pro velkoformátové tiskárny HP.

Spolupořadatelem výstavy je také veletrh Invex, jehož tiskový mluvčí Petr Ondrášek projekt komentuje: „Téma digitální fotografie v různých formách je letos bezpochyby magnetem pro návštěvníky veletrhu, proto se rádi podílíme na organizaci tohoto zajímavého projektu. Je vhodně situován do postranní galerie jedné ze dvou lodí architektonicky mimořádně zajímavého a prosvětleného prostoru pavilonu A2, který je věnován právě reprotechnice. Téma digitálního tisku získává v tomto projektu velmi efektní nadstavbu.“

Život výstavy neskončí s koncem veletrhu. O dalších místech, kde ji bude možné navštívit, pořadatelé jednají. Bude o nich informovat jak časopis DIGI, tak web digi.zive.cz.

Společnost Computer Press, a. s., se na Invexu prezentuje již tradičně hned několika aktivitami. Kromě výstavy Zvětšený svět DIGI připravuje například Mobility Hall, unikátní expozici mobilních telefonů, pod odborným dohledem měsíčníku Mobility (pavilon B, stánek č. 10).

Pro více informací a komentáře kontaktujte:

Petr Bubeníček
šéfredaktor magazínu DIGI
Computer Press, a. s.
mobil: +420 608 009 059
e-mail: petr.bubenicek@cpres­s.cz

Informace o společnosti Computer Press, a. s., lze najít na webové adrese www.cpress.cz

O společnosti Computer Press, a. s.

Computer Press, a. s., je předním českým mediálním domem, působícím v oblasti Internetu, časopisecké a knižní produkce. Posláním společnosti je přinášet svým zákazníkům kvalitní a hodnověrné informace a služby s nimi spojené, potřebné pro jejich vzdělávání, profesi, profesní rozvoj nebo i soukromý život, a přispívat tak k lepší kvalitě práce i života u nás. Tiskové zprávy společnosti Computer Press, a. s., najdete na www.cpress.cz/zpra­vy. Loga společnosti najdete na www.cpress.cz/lo­ga.asp

O časopisu DIGI

DIGI je exkluzivní časopis o digitální fotografii a videu, jenž vychází ve vydavatelství Computer Press. Vedle recenzí a testů technických novinek časopis DIGI také zevrubně mapuje současnou vizuální kulturu, přináší rozhovory se světovými i českými tvůrci a glosuje aktuální výstavy, fotografické publikace a další projekty. Čtenáře inspiruje články o fotografování jednotlivých žánrů, na kterých spolupracují přední tvůrci. Díky mediálnímu partnerství s Leica Gallery Prague získává DIGI možnost podrobně představit umělce ze současné světové špičky. Po kladném přijetí ze strany čtenářů i odborné veřejnosti vychází DIGI od ledna 2004 s periodicitou 8× ročně v nákladu 20 tisíc výtisků.

Webové stránky časopisu DIGI najdete na digi.zive.cz.