ZyXEL rozšiřuje na veletrhu CeBIT 2010 svou řadu zelených technologií v modelové řadě Green Product

[Tisková zpráva] Hsinchu, Tajwan, 12.2.2010: ZyXEL Communications (TSE:2391), přední světový poskytovatel vysokorychlostních přístupových řešení, dnes oznamuje, že na veletrhu CeBIT 2010, který probíhá od 2. do 6. března, představí rozšířenou řadu svých „zelených technologií“. Ekologické výrobky ZyXEL pomáhají uživatelům šetřit peníze bez újmy na výkonu.

Společnost ZyXEL se zavázala být „zelenou společností“ a v rámci této strategie představuje kompletní řadu ekologicky zaměřených výrobků: bezdrátové routery, zařízení Powerline, síťová ukládací zařízení a switche. Díky integrovaným ekologickým funkcím dosahují výrobky ZyXEL nižší spotřeby energie a pomáhají tak uživatelům šetřit energií a získat největší výkon při malé spotřebě.

Výrobky ZyXEL splňují základní ekologické směrnice EU: směrnice o odpadu z elektrických a elektronických spotřebičů (WEEE), směrnice o omezení nebezpečných látek (RoHS) a směrnice o ekologické konstrukci elektrických zařízení a spotřebičů (EuP). ZyXEL navíc optimalizuje využití energie výrobou napájecích adaptérů s certifikací ENERGY STAR®.

„ZyXEL patří mezi hlavní hráče na poli síťového průmyslu, a proto jsme se rozhodli přihlásit k větší společenské odpovědnosti z hlediska ekologického dopadu našich výrobků,“ říká CEO společnosti ZyXEL, Dr. Shun-I Chu. „Rozvíjením zelených technologií podtrhuje ZyXEL svůj závazek vyvíjet nové výrobky a funkce, které zvyšují energetickou účinnost zařízení, nabízí vysoký výkon a splňují světově uznávané ekologické standardy.“

Informace o zelené technologii ZyXEL

Řízení příkonu s využitím technologie Link Status – Switche ZyXEL dokáží automaticky upravit velikost dodávané energie podle počtu aktivních zařízení, která jsou k němu připojena. Jestliže je detekováno vypnutí zařízení, nebo jeho neaktivní stav (link), sníží switch dodávanou energii.

Úspora energie s využitím detekce délky kabelu – Switche obvykle dodávají energii připojeným zařízením bez ohledu na skutečnou délku kabelu. S využitím nejnovější zelené technologie upraví switche automaticky dodávanou energii podle délky ethernetového kabelu. Čím je kabel kratší, tím menší je spotřeba energie.

Plánování provozu bezdrátového vysílače – Wi-Fi zařízení ZyXEL lze nastavit tak, aby se automaticky vypínala a zapínala podle požadovaného rozvrhu. Uživatel může nastavit, aby se router automaticky zapnul, když přijde domů z práce, a vypnul se, když jde spát. Tak mohou uživatelé šetřit energií.

„Probuzení“ podle potřeby – Tato funkce automaticky omezí spotřebu energie tím, že aktivuje („probudí“) zařízení jen tehdy, když je detekován přístup k internetu nebo internetový telefonní hovor.

Inteligentní řízení ventilátoru – Díky inteligentnímu řízení mohou ventilátory v ukládacích síťových zařízení (NSA) a přepínačích pracovat při nižších otáčkách, když je teplota systému nízká.

Inteligentní napájení PoE (Power over Ethernet) – Hlavním nedostatkem switchů PoE je skutečnost, že dodávají připojeným zařízení stále plný výkon, i když by jim stačil výkon nižší. Inteligentní PoE ZyXEL zajistí, že switch dodává pouze energii, která je skutečně potřeba (díky automatické detekční funkci).

DigiZone.cz: V Plzni odstartovalo Radio 1

V Plzni odstartovalo Radio 1

Vitalia.cz: Jedlé kaštany jsou trpké, je třeba je tepelně upravit

Jedlé kaštany jsou trpké, je třeba je tepelně upravit

Vitalia.cz: Co pomáhá dítěti při zácpě?

Co pomáhá dítěti při zácpě?

Vitalia.cz: Jak si užít Vánoce bez lepku

Jak si užít Vánoce bez lepku

DigiZone.cz: Skylink: zpožděný kanál Prima +1

Skylink: zpožděný kanál Prima +1

Měšec.cz: Stavební spoření: alternativa i pro seniory

Stavební spoření: alternativa i pro seniory

Root.cz: Pinebook: linuxový notebook za 89 dolarů

Pinebook: linuxový notebook za 89 dolarů

DigiZone.cz: Je tu první sportovní přenos přes mobily

Je tu první sportovní přenos přes mobily

DigiZone.cz: SES zajistí HD pro M7 Group

SES zajistí HD pro M7 Group

120na80.cz: 5 nejčastějších mýtů o kondomech

5 nejčastějších mýtů o kondomech

Root.cz: 250 Mbit/s po telefonní lince, když máte štěstí

250 Mbit/s po telefonní lince, když máte štěstí

Vitalia.cz: Analýza letáků: Na co lákají do prodejen?

Analýza letáků: Na co lákají do prodejen?

Podnikatel.cz: 3, 2, 1..EET startuje. Na co nezapomenout?

3, 2, 1..EET startuje. Na co nezapomenout?

Vitalia.cz: Spor o mortadelu: podle Lidlu falšovaná nebyla

Spor o mortadelu: podle Lidlu falšovaná nebyla

Podnikatel.cz: Chaos u EET pokračuje. Jsou tu další návrhy

Chaos u EET pokračuje. Jsou tu další návrhy