Hlavní navigace

Názor k aktualitě Alza přichází s úložným HomeBoxem na doručování nákupů domů od anonym - Zaujalo mě hlavně to tzv. "zabezpečení" - číselným...

  • Aktualita je stará, nové názory již nelze přidávat.
  • 29. 3. 2018 1:10

    bez přezdívky

    Zaujalo mě hlavně to tzv. "zabezpečení" - číselným zámkem..

    - to si pod tím máme představit něco takového, jako v 90-letech posuvná kolečka na zámku běžné "aktovky" / diplomatické tašky? Protože to je fakt ubohé..

    už ve věku 14 let mi došlo, že počet možných kombinací musí být nutně omezen a to vedle během pár okamžiku ke zjištění, že se může vyskytovat pouze (jakékoliv) číslo v intervalu 000-999 na každém z obou zámků. Projet prvních 1000 kombinací na prvním zámku do "úspěchu" v řadě 9xx trvalo asi 35 minut.. druhý byl o něco níže a tedy rychleji.

    TOTO .. fakt má být zabezpečení? Navíc.. pokud někdo tu bednu nechá u někoho "před domem", tak případný "všímavý" zájemce z domu asi jako první vyzkouší kombinace dat narození, významných událostí, SPZ atd.. daného jedince..

    vcelku mám za to, že by rozhodně bezpečnosti pomohlo mnohem více něco jako "dvoufaktorová" odemykací metoda: a) bezpečností klíč, který je možné duplikovat pouze s bezpečností kartou a získá zájemce při podpisu smlouvy (nebo tam bude možnost si dát vlastní zámek) a pak může být i třeba 5-místní kod.. to už je tolik kombinací, že by to málokdo ve skrytu světla zvládl alá "brute force" rozlousknout, aniž by si ho někdo všiml.

    p.s. .. a to by mě zajímalo, jaká má alza vymyšlené poplatky za příp. "zábor" veřejného prostranství.. kdo to jako bude platit..

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).