Hlavní navigace

Názor k aktualitě Alza prodejem 28. října porušila zákon, tvrdí Česká obchodní inspekce od Karel - Je. Můj problém je právě v tom volnu....

  • Aktualita je stará, nové názory již nelze přidávat.
  • 1. 11. 2016 8:44

    Karel (neregistrovaný)

    Je. Můj problém je právě v tom volnu. To nařídíte jednomu volno v pondělí, druhému v úterý, třetímu ve středu, čtvrtému ve čtvrtek a v pátek je všechny naženete ve svátek do práce. A nestojí vás to ani korunu navíc. Sice tam máte čtyři dny o člověka méně, ale to ti tři zbývající nějak zvládnou.

    Zkrátka, to "vyvážena dnem volna" je až moc vyvážené - jdete pracovat ve svátek a na oplátku můžete v pracovní den zůstat doma. Navíc vám to takhle zaměstnavatel může nařídit. Takže místo abyste byl o svátek s rodinou, tak dostanete volno v den, kdy ostatní jsou v práci a ve škole. To je výborné, alespoň máte čas na psa.

    Osobně bych byl rád, kdyby to "nebo placená dvojnásobkem mzdy" bylo něco, co si může vybrat zaměstnanec. Protože právě tohle proplácení je to, co zaměstnavatele bolí. To zvyšuje náklady. A to musí porovnat s výnosy a rozhodnout se, zda mu to stojí za to. Možnost s náhradním volnem náklady nezvyšuje. A protože v ČR je drtivá většina soukromých společností řízena nákladově, tak je jejich volba jasná.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).