Hlavní navigace

Názor k aktualitě Lidé elektrokoloběžky nechtějí, ukázala anketa Prahy 2. Lime tvrdí, že rozhodovat se podle ní je absurdní od lahvon - Původní pisatel předpokládám naráží na nonsence z článku...

  • Aktualita je stará, nové názory již nelze přidávat.
  • 20. 8. 2019 13:01

    lahvon

    Původní pisatel předpokládám naráží na nonsence z článku (nonsence asi citovaného městského zatupitele), že ".. druhým dokumentem, který požaduje městská část, je osvědčení od Ministerstva dopravy a PČR že sdílené elektrokoloběžky jsou technicky vybavené pro provoz na silnicích pro motorová vozidla."

    Neboť (cituji pro lenost jen z wikipedie):
    "Silnice pro motorová vozidla je rychlostní komunikace dálničního typu. Z hlediska nákladů na výstavbu tvoří levnější variantu dálnic. Maximální rychlost na těchto silnicích je 110 km/h."

    "Stejně jako dálnice mají silnice pro motorová vozidla návrhovou rychlost alespoň 80 km/h, u silnic pro motorová vozidla nejčastěji 100 km/h, existují na nich pro každý směr alespoň dva jízdní pruhy a zpravidla všechna křížení jsou mimoúrovňová"

    Stejně jako je nepovolená jízda cyklistů po silnici pro motorová vozidla, je zcela absurní požadavek na osvědčení o čemkoli pro koloběžky a silnice pro motorová vozidla.
    / zdroj třeba zde: https://www.policie.cz/clanek/jezdime-bezpecne.aspx /

    To jen pro případ, že by byl někdo zmatený, nebo nejistý v pojmech.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).