Hlavní navigace

Názor k aktualitě Babiš se kvůli Huawei sešel s velvyslancem Číny, ta doufá v nápravu od Tom - Překopíruji sem příspěvek z vedlejšího vlákna: Je zajímavé, že...

  • Aktualita je stará, nové názory již nelze přidávat.
  • 26. 12. 2018 15:41

    Tom (neregistrovaný)

    Překopíruji sem příspěvek z vedlejšího vlákna:

    Je zajímavé, že NÚKIB zrovna předělává web, a vše co na něm bylo nahrané smazal. Nemá někdo kopii toho PDF, ve kterém NÚKIB vydal varování před Huawei a ZTE?

    Podle toho, co jsem vytáhl z cache Googlu nedělal NÚKIB žádný rozdíl mezi 5G sítěmi a mobily na úřadu vlády.

    Cituji co napsal NÚKIB na svém webu:
    "Software i hardware společností Huawei a ZTE je bezpečnostní hrozbou
    Národní úřad pro kybernetickou a informační bezpečnost (NÚKIB) vydal VAROVÁNÍ před používáním softwaru i hardwaru společností Huawei Technologies Co., Ltd., a ZTE Corporation. Používání těchto prostředků představuje bezpečnostní hrozbu.

    „K vydání tohoto varování nás vedly naše poznatky včetně poznatků z činnosti našich bezpečnostních partnerů a také zjištění našich spojenců. Hlavním problémem je právní a politické prostředí Čínské lidové republiky, ve kterém uvedené společnosti primárně působí. Čínské zákony vyžadují po soukromých společnostech působících v Číně mimo jiné součinnost při zpravodajských aktivitách, a tudíž pouštět je do systémů, které jsou klíčové pro chod státu, může představovat hrozbu,“ říká ředitel NÚKIB Dušan Navrátil.

    NÚKIB k vydání varování přistoupil i z toho důvodu, že Čínská lidová republika na území České republiky aktivně prosazuje své zájmy včetně provádění zpravodajských aktivit vlivového i špionážního charakteru, jak ostatně dokládají i výroční zprávy bezpečnostních služeb za rok 2017.

    „Varování podle zákona o kybernetické bezpečnosti znamená, že správci systémů, které spadají do kritické informační infrastruktury, významných informačních systémů nebo provozovatelů základních služeb, se popsanými hrozbami musí zabývat a musí přijmout adekvátní opatření. Nerozlišujeme mezi systémy ve správě státu a ve správě soukromých subjektů. Naším kritériem je, zda by napadení příslušného systému mělo dopad na fungování České republiky jako suverénního státu,“ vysvětluje Dušan Navrátil.

    Varování NÚKIB najdete na Úřední desce zde."

    Odkaz na úřední desku nefunguje, protože předělávají web, a všechno smazali.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).