Hlavní navigace

Názor k aktualitě Barrandov ruší večerní zprávy, od září je má nahradit další pořad Jaromíra Soukupa od Niemand - Pak, prosím, vysvětlete váš výrok o pravé ruce....

  • Aktualita je stará, nové názory již nelze přidávat.
  • 25. 7. 2018 11:25

    Niemand (neregistrovaný)

    Pak, prosím, vysvětlete váš výrok o pravé ruce. Toto nebylo zveřejnění názoru, to bylo tvrzení nějakého faktu a pokud by bylo nepravdivé, je to příklad "fake news". Pravá ruka znamená obecně člověka, který je nejbližší důvěrný podřízený a který zajišťuje vykonání vůle svého nadřízeného. Vaše tvrzení o pouhém zveřejnění názoru je lživé, protože názor znamená "mít určitý pohled na věc", kterou může více lidí vnímat různým způsobem. Zato tvrzení nemá více pohledů, tvrzení je buď pravdivé nebo nepravdivé. Ve vícehodnotových logických systémech pak může být pravdivé či nepravdivé v rozmezí nějaké škály, ale stále se jednoznčně liší od názoru.

    Výrok, že Tomio Okamura je pravá ruka Jaroslava Soukupa je tvrzením, nikoliv názorem. Pokud je ten výrok nepravdivý, jde přinejmenším o pomluvu, ale spíše bych to označil za snahu o lživou manipulaci.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).