Hlavní navigace

Názor k aktualitě BrnoCop: Brněnská policie hledá strážníky pomocí videohry a pixel artu od h4x0r - Velice povedené a vtipné. Líbí se mi jak...

  • Aktualita je stará, nové názory již nelze přidávat.
  • 18. 9. 2018 12:30

    h4x0r

    Velice povedené a vtipné. Líbí se mi jak provedení, tak i nápad.

    Je trochu smutné, že reálná práce policie není lidem pomáhat, jak se video snaží naznačit, ale nedělat pokud možno nic a když už něco, tak buzerovat, pokutovat a jinak škodit, ale chápu, že pokud dělají nábor, tak nemůžou na férovku lákat na práci tím, jak to funguje ve skutečnosti:

    Budete nám rychle vydělávat na pokutách měřením na úsecích, kde se sice nehody nestávají, ale řidiči tam obvykle jezdí rychleji. Přece se nebudete obtěžovat řešit reálné dopravní problémy, když s tím je výrazně víc práce a míň se vybere na pokutách.

    Pokud přijde občan s tím, že se stal obětí pokusu o podvod, budete ho nejdřív přesvědčovat, že k ničemu nezákonnému nedošlo, protože podvod nebyl dokončen a když si nedá pokoj a sežene seznam ostatních oběti, tak to smetete ze stolu, že jednotlivá škoda je pod 5000, takže o žádný TČ nejde. Záměrně budete ignorovat to, že při počtu potenciálních poškozených šlo o pokus o podvod v řádech stovek tisíců, protože byste akorát přidělávali práci sobě a kolegům.

    Když vám přijde občan podat trestní oznámení, protože byl okraden, tak to zaevidujete a založíte. Ani se nebudete obtěžovat mu poslat po třiceti dnech informaci, že jsme to odložili. To by tak bylo, aby si plebs myslel, že se kvůli němu přetrhneme.

    Když vás přijde nějaký otravný občan požádat o zadokumentování skutečného stavu věci, pošleme ho do háje s tím, že to ať si vyřeší sám. My tu nejsme od toho, abychom skákali, jak občan píská.

    Během noční služby namísto obchůzky zajdeme za kámošema do bytu, hrajeme karty, kecáme a zkrátka trávíme čas užitečnější činností než hrou na nějaké trapné ponocné.

    Pokud jste u dopravní policie, každý den musíte splnit limit vybraných pokut, jinak nebudou prémie. Důležitý je počet pokut než celková vybraná suma. Při vykazování činnosti vypadá lépe 30x500Kč než 2x10000Kč.

    No a když přijde občan vrátit peněženku, kterou našel v tramvaji, namísto poděkování na něj pěkně zaklekněme, protože jí určitě ukradl on sám.

    ... ano, omlouvám se, že jsem při popisu mých reálných zkušeností nerozlišoval, zda šlo o městskou či státní policií...

    Jeden bonus na závěr, který jsem naštěstí osobně nezažil:
    Pokud jste dostatečný rapl, časem se můžete u policie vypracovat i na pozici důstojníka či vyšší. Psychotestů se nebojte, těmi projde úplně každý. A na pozici důstojníka můžete obyčejný plebs namísto "Dobrý den, PČR" zdravit "Кurva, ty кundo!", viz video https://vary.idnes.cz/zasah-policie-policiste-v-civilu-ridic-pistole-video-plzen-karlovy-vary-1ob-/vary-zpravy.aspx?c=A171005_130134_vary-zpravy_ba

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).