Hlavní navigace

Názor k aktualitě Češi mají třetí nejdražší mobilní data v EU a nejnižší datové limity od fd - Takove veci se ovsem delaji uplne jinak. Muzete...

  • Aktualita je stará, nové názory již nelze přidávat.
  • 21. 5. 2018 12:29

    fd (neregistrovaný)

    Takove veci se ovsem delaji uplne jinak. Muzete napriklad snizovat prioritu prenosu v zavislosti na mnoztvi prenesenych dat => v okamziku kdy se budou o danou kapacitu delit dva zakaznici, jeden se 100GB a druhy s 1GB, tak ten druhy dostane proti tomu prvnimu napriklad 10x vetsi prenosovou rychlost.

    To vyresi jak aspekt sdileni kapacity, tak redukci dat. Ale to co se deje aktualne je zcela umely konstrukt. A za argumetaci tim, ze lide vlastne vice dat nepotrebuji, by kazdy kdo neco takoveho pri stavajicim nastaveni vyslovi, mel byti doslova a dopismene povesen do pruvanu.

    Mam pristup ke statistikam ruznych pripojek, a bezna domacnost ktera se nikterak neomezuje, dlouhodbe prenasi (soucet up + down) kolem 1TB/mes. Prakticky neni rozdil mezi tim, zda pripojka ma 30 nebo 300Mbit. A prenosy jsou viceme symetricke. Protoze doticni pochopitelne odesilaji spousty fotek, videi, ruzne mechanismy aktualizaci vyuzivaji torrent atd.

    Apropos, proc by nekdo u nas pouzival predrazena data, kdyz prakticky kdekoli najde wifi zdarma.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).