Hlavní navigace

Názor k aktualitě ČT má vysvětlit, proč označila Petra Žantovského za komunistického novináře od BobTheBuilder - Všechny noviny tehdy podléhaly úřadu pro tisk a...

  • Aktualita je stará, nové názory již nelze přidávat.
  • 9. 4. 2020 16:46

    BobTheBuilder

    Všechny noviny tehdy podléhaly úřadu pro tisk a informace (aka komunistické cenzuře), ale Práce byla deník odborářů. Komunistické bylo Rudé Právo, Tvorba a další, jiné deníky komunistické taky nebyly (Lidová Demokracie, Svobodné Slovo), ačkoliv museli psát podle komunistických not, bylo to mnohem stravitelnější.
    Takového označení z Žantovského dělá Kojzarovo dvojče, autor by to tedy měl nějak zdůvodnit.
    Pokud jste to nezažil, tak se mírněte v hodnocení. Buď jste rezignoval, umýval okna a konec, nebo jste v oboru nějak působil a musel jste občas přinést úlitbu bohům (svaté trojici M. L. & E.). Tak asistent na vysoké škole, který chtěl někdy v roce 1988 zavést do výuky kurz programování v jazyce C, musel vyplnit ve formuláři i velké pole s nadpisem: Jak výuka tohoto předmětu prohloubí vědecký materialistický světový názor studentů.
    Takže jestli někdo Žantovského ozančí za komunistického novináře, měl by být schopný doložit, že psal komunistické srágory nad rámec nějaké úlitby bohům, viz. výše.

    9. 4. 2020, 16:48 editováno autorem komentáře

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).